Arlington National Cemetery militærkirkegården – Washington D.C., USA

Arlington National Cemetery militærkirkegården, ankom vi til efter en kort køretur fra Downtown Washington D.C. En kirkegård som vi over årene, har set mange gange i både film og serier. En kirkegård som vi forbinder med masser af hvide gravsten som står snorlige. I dag skulle vi opleve den.

Arlington National Cemetery - Washington D.C., USA

Arlington National Cemetery militærkirkegården

Arlington National Cemetery militærkirkegården har eksisteret siden 1864. Her ligger der over 275.000 mennesker begravet. Det er primært faldne soldater fra krige, som USA har deltaget i eller været involveret i. Der bliver dagligt begravet omkring 27 mennesker på Arlington National Cemetery. I disse år er det mest soldater fra Afghanistan, som bliver begravet på militærkirkegården.

På Arlington National Cemetery militærkirkegården ligger prominente personer og afdøde politikere, blandt andet John F. Kennedy, hans kone Jacqueline og broderen Roberth Kennedy.

Arlington National Cemetery - Washington D.C., USA

Begravelsesceremonien

Begravelsesceremonien bliver foretaget alt efter, hvilken rank den enkelte soldat havde. Nu højere rank des større er ceremonien. Nogle af begravelsesceremonierne som bliver afholdt på Arlington National Cemetery er med orkester, hvor andre er uden. Det amerikanske flag bliver lagt på kisten, herefter bliver taget af kisten og foldet på en meget speciel måde. Flaget bliver herefter givet til den efterladte. En meget følelsesladet ceremoni, hvor der også i nogle tilfælde bliver affyret skud.

Arlington National Cemetery - Washington D.C., USA

De hvide gravsten

Det som er meget specielt og som gør Arlington National Cemetery ikonisk, er de endeløse rækker af hvide gravsten. De står snorlige på de enorme græsarealer. Det eneste der bryder rækkerne, er nogle enkelte rækker af træer. Det var vemodigt, smukt og et specielt syn. Et meget synlig vidnesbyrd på USA’s store involvering i verden, både på godt og ondt.

Arlington National Cemetery - Washington D.C., USA

En følelsesladet oplevelse

Vi valgte at gå rundt på egen hånd men der var også mulighed for at købe en guidet tur. Men uanset hvad du vælger, så var hele området omgivet af en særlig meget dyster stemning. Vores besøg på kirkegården, var i særdeleshed en følelsesmæssig oplevelse.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.