Anmeldelse af restaurant Trio – København, Danmark
Anmeldelse af restaurant Trio som ligger i Axel Towers, midt i smørhullet i København. Her får du en fantastisk udsigt over byen, lækker gourmetmad og rigtig god service. Denne middag var ikke bare mad men en kæmpestor oplevelse.
Lidt fakta om Axel Towers
Axel Towers ligger lige i smørhullet af København. Det ligger ved Axel Torv lige overfor Tivoli. Bygningen er fem sammenbygget tårne, som varierer i højden. De er alt fra 28 til 61 meter i 16 etager. Bygningen er tegnet af arkitektfirmaet Lundgaard & Tranberg og den blev indviet i 2017. Det er et arkitektonisk mesterværk og vi glæde os til at komme op i bygningen.
Ankomsten til restaurant Trio
Vi boede på hotel Villa Copenhagen, så efter en kort gåtur, stod vi foran den smukke bygning Axel Towers. Vi nød den smukke bygning inden vi fandt indgangen til restauranten. Den var nede i gadeplan, hvor vi tog en elevator op til 9 etage. Efter vi var kommet op, blev vi modtaget af en venlig tjener som tog imod vores overtøj.
Vi satte os i de behagelig møbler, i baren og nød det vue vi fik ud over byen. Vi besluttede at aften skulle starte med champagne. Den blev serveret i store velskænkede glas. Det var en god start på vores middag og en sådan velkomst, vil da også trække op i en anmeldelse af restaurant Trio.
Indretningen på restaurant Trio
At opleve Axel Towers indvendig, var en lige så god oplevelse som at se den udvendig, om ikke bedre. Her kom buerne til din ret og gav rummet – eller vel nærmere rummene, en helt special effekt. Restaurant Trio var nemlig i tre etager men en smuk trappe i barområdet som førte op, til de andre etager. Der var en lethed i rummene med et spændende lysindfald, højt til loftet og vi fornemmede sammenhængende mellem etagerne. Der var enkelt med mørke træborde, sorte fletstole, enkelte steder bænke og gulvet var lyst træ.
Der var i restauranten et stort lokale og i noget af restauranten, var der sat borde i buerne ved vinduerne. Desuden var der en mindre åben tagterrasse med imponerende udsigt over København. En terrasse uden møbler og servering og som kun kunne bruges, til at nyde udsigten.
Vores bestilling
Den venlige tjener som havde anvist os et vinduesbord kom hen til vores bord og spurgte:
Skal jeres vand være med eller uden brus?
Herefter fik vi serveret vores vand og besluttede os for at smage deres tasting menu med tilhørende vinmenu.
Appetizers
Tjeneren serverede vores Trio appetizers for os med dertilhørende vin, lækkert lunt brød med smør pisket sammen med olivenolie.
Vores appetizer bestod af østers med lime, tatar og friteret torsk med enebær mayo.
- Vin: Balthasar Ress – en tysk riesling.
En udmærket appetizers selvom Tore virkelig ikke kan lide østers. Det er nu heller ikke min livret men det skulle da spises. Vores middag startede forrygende og vi så frem til, at smage mere af den lækre mad. Vi var allerede overbevist om, at vi ville komme til at skrive en god anmeldelse af restaurant Trio.
1. Forret
Vores første forret som var grønne asparges, ærter, agurk, kammusling tatar som var pyntet med spisende blomster og østers mayo.
- Vin: Vi forsatte med samme vin som til vores appetizers: Balthasar Ress.
Maden var lækker, frisk, velsmagende, smuk og denne ret var helt klart min favorit.
2. Forret
Næste forret var skærissing med grillede hvide asparges og dild smørsauce.
- Vin: Probono – californisk chardonnay
Retten var enkel, velsmagende uden dog at være noget særligt.
1. Hovedret
Selleri ravioli, sauterede svampe og sauce på gammelknas ost.
- Vin: Domaine Lechenneaut – fransk bourgogne.
Denne ret var nok den mest skuffende. Det var ikke fordi den ikke var veltilberedt og smuk men… Raviolien var en anelse tør og saucen var overdøvende, så alt bare smagte af gammel ost.
2. Hovedret
Dansk lam med varm salat af forårsgrøntsager ramsløg og myntesauce. En smuk ret med forskellige udskæring af lam.
Vin: Albe – italiensk Barolo
Det var især den varme salat, som var anderledes og godt tilbehør til retten. Lammet var perfekt stegt. Vi kunne dog godt savne en eller anden form, for kartofler til retten.
Ganerenser
Enebær is med og yogurt sne som blev sprayet med gin, ved serveringen. Den var velsmagende, utrolig smuk anrettet i en skål med enebær og velsmagende.
Dessert
Jordbær i lage med hybenrose og hvid chokolade crumble og fermenteret honninggele. Dertil yogurtis med laurbær.
Vin: Kühling-Gillot – tysk riesling
Ud over at retten var så smuk, at vi næsten ikke kunne nænne at spise den, var den også velsmagende. Det var virkelig en fest i munden og en sådan ret, er helt klart med til at trække vores anmeldelse af restaurant Trio op.
Kaffe med sødt
Vi afsluttede vores middag med kaffe, hvortil der blev serveret sødt. Der var en trøffelkugle med enebær, en macaron med hindbær og et geleagtig stykke med karamelliseret sukker.
Servicen
Servicen var i top lige fra det øjeblik, vi satte foden udenfor elevatoren, til vi forlod stedet igen. Vores tjener var meget informerende og fortalte begejstret om alle vores retter og dertil hørende vine. Vores vand blev fyldt op. Det gjorde brødet og smør også og han var den usynlige skygge, der hele tiden var der, selv når vi ikke kunne se ham. Stor ros til ham og han var meget medvirkende til, at vores middag ikke bare var mad men en oplevelse. En service som bestemt trækker gevaldig op i vores anmelde af restaurant Trio.
Hvad syntes vi om maden og vinen
Det var en stor madoplevelse og vi nød vores lækre gourmet mad, i de smukke omgivelser. En middag som tog 3,5 timer og hvor tiden fløj afsted. Her fik vi vin som var nøje udvalgt og afstemt til vores menu. Mad som var smukt anrettet, som var spændende, anderledes og en nytænkende.
Anmeldelse af restaurant Trio
Vores anmeldelse af restaurant Trio er selvfølgelig positiv. Servicen, den smukke bygning med udsigten over København og den lækre mad, var for os en kanon oplevelse. Vi kommer gerne igen, selvom vi fik lidt for meget enebær. Enebær har en meget special smag og kokken syntes åbenbart, at enebær skulle være det gennemgående tema i flere retter. Vi må dog indrømme, at da vi til det søde til vores kaffe, satte tænderne i en trøffelkugle med en meget gennemtrængende smag af enebær, sagde vi fra. Vi havde på daværende tidspunkt fået mere end rigelig enebær.
En anden ting var at vi kun blev serviceret af engelsksproget tjeneren. For os betyder det intet men hvis man ikke forstår så meget engelsk, ville oplevelsen omkring forklaringerne på mad og vin gå tabt.
Vinen til vores middag var velskænket, velafbalanceret til retterne og der var rigelig af den. Vi gik da også fra restaurant Trio, i en temmelig opløftet stemning.
I forhold til kvalitet og prisen, syntes vi, det var ”en billig” oplevelse selvom, det var mange penge.
- Tasting menu med 7-retter 725 kr.
- Tilhørende vinmenu: 795 kr.
- Adresse: Axel Towers – Jernbanegade 11, 1608 København V.
Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.
Annette Seier - OnTrip.dk
Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com