Annettes Rejseklumme: Derfor skal du give din rengøring drikkepenge!

Derfor skal du give din rengøring drikkepenge! Jeg mener, at det er en rigtig god ide at give rengøringen på hotellerne drikkepenge. De ansatte på hotellerne, der gør rent på vores værelser, rundt om i verden, har ikke en særlig høj løn. Rengøring er et vigtigt element for et godt ophold. Så husk drikkepenge, til dem der gør rent.

Husk drikkepenge til rengøring

Kvaliteten af rengøringen

Selve rengøringen og håndtering af den, fungerer meget forskelligt rundt omkring i verden. Jeg har bestemt set, mange forskellige kvalitetsbetegnelser for, hvad der anses for en god rengøring.

Nogle steder mener de, at bare der bliver skifter håndklæder dagligt og sengetøj nogle gange, betegnes som rengøring. Andre steder er det fuld rengøring, af hele værelset dagligt. Det indbefatter støvsugning, tørre støv af, rene håndklæder, rent sengetøj og et badeværelse der bare skinner.

Annettes Rejseklumme: Derfor skal du give din rengøring drikkepenge!

Annettes Rejseklumme: Derfor skal du give din rengøring drikkepenge!

Et mønster i rengøringen

Rengøringen afhænger selvfølgelig også af, hvor længe du opholder dig på hotellet. Det vigtigste er jo, at der er rent ved ankomsten til dit værelse. Jeg har dog flere gange oplevet, at bor jeg på samme værelse i flere dage, er der ligesom et mønster.

De første tre dage, bliver der som regel kun skiftet håndklæder, tømt affald og redt seng. Så sker der noget på tredje dagen hvor også sengetøj bliver skiftet. Samtidig bliver der gjort rent på hele værelset, så som støvsugning, gulvvask og skrubbet badeværelse. Et mønster vi har set adskillige gange, uanset hvor i verden vi har boet.

Det som kan undre mig, når jeg har set dette 3 dags mønster er, at der ikke er en større graduering på værelsespriserne, når denne åbenlyse rengøringsstrategi udføres.

Hvorfor er der så ikke en højere pris på en nat og derefter en graduering af priserne? En pris som bliver lavere, alt afhængig af dit opholds længde.

Annettes Rejseklumme: Derfor skal du give din rengøring drikkepenge!

Derfor skal du give din rengøring drikkepenge!

Hvis jeg opholder mig på et hotel i mere end en nat, giver jeg altid drikkepenge til rengøringen. Ikke de store summer, men lidt hver dag i størrelsesorden DKK 15-20. På nogle hoteller ligger der ofte en kuvert, hvor jeg kan lægge lidt penge i.

Men ellers lægger jeg bare pengene på hovedpuden i sengen. Det fortæller rengøringen, at pengene er til dem. Der er ellers strenge regler om at de ikke må tage penge, der ligger andre steder på værelset. Jeg har så efter jeg har givet drikkepenge, haft mange søde, hyggelige og sjove oplevelser og derfor skal du give din rengøring drikkepenge.

Rengøringen påskønner virkelig mine drikkepenge. Jeg har ofte oplevet at jeg har modtaget søde små sedler, håndklæder der er kunstfærdigt foldet eller ekstra vand, kaffe og eller blomster. En gestus hvor rengøringen viser deres taknemlighed. Derfor skal du give din rengøring drikkepenge!

Jeg mener at det er små penge, for mig i mit samlede rejsebudget, som kan gøre en stor forskel for modtageren. Jeg får, det også ofte tifoldig tilbage. Det bedste er nok når jeg har en, til tider træt og sur rengøring som pludselig ændre sig. Jeg oplever, lige pludselig at få en rengøring der smiler til mig. Som snakker, er nysgerrig og gerne deler ud af sin viden, om det pågældende lande jeg besøger.

Rengøringen er jo som regel ikke synlige i deres service, men derfor skal vi ikke glemme dem.

Så husk at giv din rengøring drikkepenge!

 

Giver du din rengøring drikkepenge? Hvis, har du så haft gode oplevelser pga. af det?

Annettes Rejseklumme: Derfor skal du give din rengøring drikkepenge!

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.