Itaipu dæmningen – Foz do Iguacu, Brasilien

Itaipu dæmningen ligger ikke så langt fra byen Foz do Iguacu. Denne enorme dæmning var den største i verden inden  kineserne byggede ”De tre slugters dæmning”. Da opførelsen af dæmningen begyndte ved Parana floden, der ligger i grænselandet imellem Brasilien, Argentina og Paraguay, medførte det af over 10.000 mennesker blev fordrevet fra deres bolig.

Itaipu dæmningen - Foz do Iguacu, Brasilinen

Itaipu dæmningen - Foz do Iguacu, Brasilinen

Fakta om Itaipu dæmningen

Opførelsen af dæmningen stod på i hele 14 år og den var færdig i 1984. I dag drives energiselskabet og dermed dæmningen i fællesskab af Brasilien og Paraguay. Til opførelsen af dæmningen blev der brugt stål, som ville svare til skulle bygge 380 Eiffeltårne. Mængden af beton ville kunne bygge 210 fodboldstations med en størrelse som Maracana i Rio de Janeiro. Mængden af jord og sten er 8,5 gange større end kanal tunnelen mellem England og Frankrig, så det er et enormt byggeri vi fik set.

Der var 40.000 mennesker som arbejdede med konstruktionen af Itaipu dæmningen. Der er tyve generatorer tilsat dæmningen og dermed produceret der masser af strøm. Så meget strøm, at Paraguay ikke kan bruge alt det strøm som der produceres, så de eksporteres det meste af den til Brasilien.

Itaipu dæmningen - Foz do Iguacu, Brasilinen

Imponerende bygningsværk

Itaipu dæmningen er bestemt et meget imponerende bygningsværk. Nogle har ment at den skulle have været udnævnt til et af verdens nye 7 vidundere, hvilket vi godt kan forstå. Vi følte os også helt små da vi stod og kigger på den enorme og storslået ingeniører kunst.

Når du ankommer til Itaipu dæmningen er der mulighed for, at se en film om byggeriet, inden du bliver ført ud til en bus. Den tur vi valgte at tage tog ca. en time, men der er mulighed for at vælge mellem forskellige ture rundt i området.

Itaipu dæmningen - Foz do Iguacu, Brasilinen

Itaipu dæmningen - Foz do Iguacu, Brasilinen

Tip – For at komme fra hotellet og ud til Itaipu dæmningen, havde vi hyret en bil med chauffør, på vores hotel. Det var klart var den nemmeste måde at komme dertil på.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.