Itaipu dæmningen – Foz do Iguacu, Brasilien

Itaipu dæmningen ligger ikke så langt fra byen Foz do Iguacu. Denne enorme dæmning, var den største i verden inden kineserne byggede ”De tre slugters dæmning”. Da opførelsen af dæmningen begyndte, ved Parana floden, der ligger i grænselandet imellem Brasilien, Argentina og Paraguay, medførte det af over 10.000 mennesker blev fordrevet fra deres bolig.

Itaipu dæmningen - Foz do Iguacu, Brasilien

Fakta om Itaipu dæmningen

Opførelsen af dæmningen stod på i hele 14 år og den var færdig i 1984. I dag drives energiselskabet og dermed dæmningen i fællesskab af Brasilien og Paraguay. Til opførelsen af dæmningen blev der brugt stål, som ville svare til at skulle bygge 380 Eiffeltårne. Mængden af beton ville kunne bygge 210 fodboldstations med en størrelse som Maracana i Rio de Janeiro. Mængden af jord og sten er 8,5 gange større end kanaltunnelen mellem England og Frankrig, så det er et enormt byggeri vi fik set.

Der var 40.000 mennesker som arbejdede med konstruktionen af Itaipu dæmningen. Der er tyve generatorer tilsat dæmningen og dermed produceret der masser af strøm. Så meget strøm, at Paraguay ikke kan bruge alt det strøm som der produceres, så de eksporteres det meste af den til Brasilien.

Itaipu dæmningen - Foz do Iguacu, Brasilien

Imponerende bygningsværk

Itaipu dæmningen var bestemt et meget imponerende bygningsværk at opleve. Det er så imponerende at nogle mener, at det skulle have været udnævnt til et af verdens nye 7 vidundere, hvilket vi godt kan forstå. Vi følte os da også helt små, da vi stod og kigger på den enorme og storslået ingeniører kunst.

Vores oplevelse af Itaipu dæmningen

Fra vores hotel tog vi en taxa til dæmningen. Efter at have betalt entre, var der mulighed for at se en film om byggeriet. Efter filmen blev vi ført ud til en bus. Der er flere forskellige ture men den vi valgte at tage, tog en time. Vi kørte ud til byggeriet, hvor der var lavet en platform som gav os det fulde udsyn til den imponerende dæmning. Her gik vi lidt rundt og kiggede inden bussen tog os tilbage til indgangen.

Det var bestemt en spændende og god oplevelse.

Itaipu dæmningen - Foz do Iguacu, Brasilien

Itaipu dæmningen - Foz do Iguacu, Brasilien

Tip – For at komme fra hotellet og ud til Itaipu dæmningen, havde vi hyret en bil med chauffør, på vores hotel. Det var klart var den nemmeste måde at komme dertil på.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.