En smuttur til Paraguay – Ciudad del Este, Paraguay

En smuttur til Paraguay, som vi valgte at besøge, under vores ophold i Brasilien. Vi boede så tæt på grænsen, at vi selvfølgelig lige måtte snuse til dette land, selvom det kun var for et par timer. Paraguay ligger med meget kort afstand fra byen Foz do Iguacu, så vi aftalte med vores lejede chauffør, at han skulle køre os over grænsen, så vi kunne besøg den lille grænseby Ciudad del Este.

En smuttur til Paraguay - Ciudad del Este, Paraguay

Ankomsten til Paraguay

Vi kørte over floden Rio Parana, som danner grænsen mellem Brasilien og Paraguay. Vi havde læst, at der godt kunne være problemer med pas og indrejsen til Paraguay men vores chauffør som kunne sproget. Han sørgede for os, for det hele så alt gik uden problemer.

Hold da op det var noget af, et kulturchok at komme til Paraguay. Ved ankomsten til Ciudad del Este var vi ikke i tvivl om, at vi var kommet til et helt andet land. Der var mennesker overalt i denne rimelig lille by, med ca. 300.000 indbyggere. De larmede, der var beskidt med boder over det hele og alle ville gerne sælge noget til os.

En smuttur til Paraguay - Ciudad del Este, Paraguay

En typisk grænseby

Det var en typisk grænseby og vi kunne købe alt, for ingen penge. Vi skulle dog ikke regne med, at alt var som det så ud. F.eks. var spiritus og parfume  kopivarer som de forsøgte at prakke os på, men priserne var da også helt i bund. Vores besøg varede kun et par timer, hvor vi gik rundt imellem menneskemængden, kiggede og oplevede livet der leves.

En smuttur til Paraguay - Ciudad del Este, Paraguay

En Smuttur til Paraguay

Da vi igen sad i vores bil, var vi helt lettet over at skulle tilbage til fred, ro og natur på den anden side af grænsen. En smuttur til Paraguay var en sjov oplevelse, som vi slet ikke ville have været foruden.

En smuttur til Paraguay - Ciudad del Este, Paraguay

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.