Kingman og Route 66 Museum – Arizona, USA

Kingman og Route 66 Museum skulle besøges, efter en dag med en dejlig køretur. Vi ankom til byen, som er en lille med ca. 28.000 indbyggere beliggende i ca. 1.000 meters højde. Kingman forsøger at markedsføre sig som en vigtig Route 66 by, blandet andet med et Route 66 museum. Stedet oser da også af nostalgi og gamle dage.

Kingman - Arizona, USA

Kingman

Kingman og Route 66 Museum

Det var anlæggelsen af jernbanen i 1883, der var med til at skabe byen Kingman. I dag spiller jernbanen stadig en rolle, fordi den er knudepunkt i jernbanetrafikken. Der passerer over 100 godstog igennem Kingman hver dag, på vejen mellem Chicago og Los Angels.

Der er en smukt renoveret stationsbygning og de ikoniske siloer, som du møder når du kører til byen. På dem står der Historisk rute 66 og byen lever da også af det varemærke. Et varemærke der hver år gør at tusindvis af turister besøger den gamle mineby.

Kingman var dog mere end en mineby. Den var hovedforsyningstedet under den store flugt mod vest i depressionstiden. Route 66 blev senere suppleret af motorvejen I-40.

Både byen og vejen er blevet gjort berømt i mange TV-serier og i sangen “Route 66” som er blevet sunget af mange kunstnere. Route 66 er i dag blevet en legende.

Kingman - Arizona, USA

Route 66 museum

I Kingman ligger Route 66 museet. Det er beliggende i en gamle bygning som tidligere er blevet benyttet som kraftværk. Bygningen er blevet renoveret og den er et smukt syn udefra.

Vi var indenfor på museet, hvor der også er en gavebutik og en turist information. Vi ved ikke lige hvad vi havde forventet, men må indrømme at vores besøg hurtigt var overstået. Der er nogle udstillinger af biler, hvordan butikkerne så ud engang og lignede ting. Museet illustrerer desuden rejser på Route 66 med citater fra John Steinbeck ” Vredens druer.

Selvom vi ikke havde nogle forventninger, synes vi at det var en lidt tam oplevelse og den var hurtigt overstået for os.

Kingman

Kingman

Kingman - Arizona, USA

Kingman - Arizona, USA

  • Billetpris: DKK 25
  • Rejsetidspunkt juli.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.