“O” Cirque du Soleil på Bellagio – Las Vegas, USA

O Cirque du Soleil på Bellagio skulle bare opleves og vi glædede os. Udover at Cirque du Soleil shows er et vartegn for Las Vegas, er vi ret vilde med dem. Et Cirque du Soleil show har en storslåethed, der ikke findes mage til ret mange andre steder i verden. Vi har efterhånden set mange af Cirque du Soleil show og denne Las Vegas rejse var ingen undtagelse.

"O" Cirque du Soleil, Bellagio Las Vegas

"O" Cirque du Soleil, Bellagio Las Vegas

“O” Cirque du Soleil på Bellagio

Siden vores første ophold i Las Vegas tilbage i 2008 på Bellagio, har vi gentagende gange overvejet at opleve “O” Cirque du Soleil på Bellagio. Så efter vi først havde prøvet Tix4Tonight med håbet om en reduceret billetpris, hvilket vi desværre ikke kunne købe, begav vi os til Bellagio hvor vi købte billetterne til aftens forestilling.

Teknik og de praktiske bag forestillingen “O”

“O” er et show hvis tema er vand. Det er inspireret af uendelighed og elegance af vandets rene former. Det er permanent på Bellagio og har været det siden 1998. Det opføres af det canadiske cirkus og underholdning selskab Cirque de Soleil, der er kendt for deres imponerende akrobatik. “O” hvis navn udtales eau, det franske ord for vand, foregår i over, under og omkring en stor pool med 5.700 m3 vand.

Der er 150 teknikere der hjælper til med produktionen af showet. Der er 85 akrobater, synkroniseret svømmere og dykkere der alle medvirker til opførelsen af showet. Der er et kompliceret undersøisk kommunikationssystem og regulatorer, der tillader kunstnerne at trække vejret under vandet og alle medvirkende har et dykkercertifikat.

"O" Cirque du Soleil, Bellagio Las Vegas

Teatret

Selve teatret er en oplevelse i sig selv, utrolig smukt. The O theatre er designet så det ligner en af de 14. århundredes europæiske operahuse og har 1.800 pladser. Showet var utrolig populært og denne aften, hvor vi oplevede showet. Der var der tæt pakket af mennesker. Desværre var det ikke tilladt at tage billeder indenfor men vi havde virkelig gode pladser, meget tæt på scenen.

"O" Cirque du Soleil, Bellagio Las Vegas

Vores oplevelse af “O”

Showet startede med et par klovne, der opvarmede publikum og de var et gentagende tema under hele showet. Vi blev bombarderet med indtryk både fra oven, hvor der var masser af akrobatik, fra den store pool, udspring, lys, musik og farver.

Der var mange specielle kostumer som er speciel skabt til denne forestilling. En forestilling som for det meste forgik under vand og dragterne var meget smukke og anderledes. Det siges, at disse dragter kun holder til 20 forestillinger, så har vandet og kloren ødelagt dem.

Vi bliver aldrig skuffet når vi ser et show fra Cirque de Soleil, det er altid storslået, anderledes og de 1½ time som “O” varede gik med lynets hast og vi kunne slet ikke forstå, at det allerede var færdigt. Der er måske ikke den store handling i showet men samlet en virkelig god oplevelse, selvom den også er meget dyr. Du skal regne med at betale omkring DKK 1.000 for en billet.

"O" Cirque du Soleil, Bellagio Las Vegas

"O" Cirque du Soleil, Bellagio Las Vegas

Udenfor teateret

Udenfor teateret kan du opleve et mindre galleri af staturer og billeder fra showet, mange af de ansatte er tidligere olympiske svømmere.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.