Oplevelser i Amarillo og omegn – Texas, USA

Vores oplevelser i Amarillo og omegn bød på smuk natur, sjov kunst og masser af historie. En by som bare har det hele. Det være sig seværdigheder, gode shoppings muligheder, et stort udvalg af spisesteder og i byens baghave, en enorm smuk State Park hvor USA’s næststørste kløft ligger.

Oplevelser i Amarillo og omegn – Texas, USA

Amarillo

Amarillo er en by i den vestlige del af delstaten Texas med omkring 200.000 indbyggere og den ligger 1.118 meter over havets overflade. Byen har navn efter det spanske ord amarillo som betyder gul og refererer til bredderne ved den nærliggende sø og flods breder som er farvet gule af jordlaget.

Byen bliver derfor også kaldt for den ”Gule Rose”.

Amarillo var engang den selverklærede heliumhovedstad i verden, fordi den havde landets mest produktive heliumfelter. I dag drivers et af de største kødpakningsområder i USA og det eneste atomvåbensamlings – og demonteringsanlæg i landet som også en stor arbejdsgiver. Placeringen af disse ting, har givet anledning til også at give byen kaldenavnet “Bomb City”

Oplevelser i Amarillo og omegn – Texas, USA

Vejret og vores oplevelse af det

Amarillo er berygtet for sine uforudsigelige vejrmønstre, med massive temperaturændringer på daglig basis, rasende vinde, ødelæggende haglstorme og der er lange perioder med tørke, sen frost, forårstornadoer, støvstorme og oversvømmelser.

I 1949 ødelagde en dødbringende tornado, det meste af byen som også af USA’s vejrkanal, er blevet kåret som den mest blæsende by i USA. En by hvor 35-40 grader er normale temperaturer.

Da vi besøgte byen i det tidlige forår, var der fra 24-32 grader med sol fra en blå himmel hver dag. Der var hele tiden meget blæsende og en dag blæste det så meget at ”vejen forsvandt”. Den var simpelthen pakket ind i støv og vi kunne intet se. Det er ikke usædvanlig i Texas med det er det bestemt for en dansker.

Oplevelser i Amarillo og omegn – Texas, USA

Vores rejse til Texas

Vi havde haft nogle dejlige oplevelser i Kansas og forsatte derefter sydpå. Vi kørte igennem delstaten Oklahoma og efter lidt tid, var vi kommet til delstaten Texas og kørte herefter til Amarillo hvor vi fandt vores hotel.

Oplevelser i Amarillo og omegn – Texas, USA

Oplevelser i Amarillo og omegn

Der er mangeartet oplevelser i Amarillo og omegn. Det er historiske steder, sjove spisesteder, underligt kunst og smuk natur i Palo Duro State Park. Hermed får du vores oplever i byen.

Huge Pair of Legs

En af oplevelser i Amarillo er en kunst og – vejattraktion som står midt ude i ingenting og bliver kaldt: Huge Pair of Legs. De blev opført i 1996 og er 7 meter høje

Kunsten står på en mark og det er et par kæmpestore legemløse ben. Den nu afdøde millionærs Stanley Marsh 3, bestilte benene af den lokale billedhugger Lightnin’ McDuff. De var oprindelig malet hvide med knæhøje tennissokker og grunden til sætte benene var, at Standley Marsh bare ville forvirre alle der kom forbi.

Vi kom forbi, kiggede på dem og tænkte:

Var det bare det?

En gratis oplevelse som var lidt usædvanlig.

 • Placering krydset mellem Sundown Lane og I-27 lige syd for Amarillo.

Oplevelser i Amarillo og omegn – Texas, USA

Oplevelser i Amarillo og omegn – Texas, USA

The Second Amendment Cowboy

En anden oplevelse i Amarillo er vejattraktionen The Second Amendment Cowboy – lydpottemanden som ligger nede af vejen, lidt fra den berømte Cadillac Ranch på Route 66.

Historien bag The Second Amendment Cowboy

Mr. Goode erhvervede sig sin første cowboy i 1971 som dog manglede en del. Han fik lavet forme og endte med at have to af disse cowboys. En blev placeret i Sherman og den anden i Sanger i Texas. Det er sidstnævnte der i dag står i Amarillo og har stået der siden 2014.

 • Statuen er lavet i glasfiber.
 • Han er 7,3 meter høj.
 • Han bærer en Stetson-hat.
 • Han har gul skjorte med sorte bogstaver på begge sider.
 • Han har blå presset bukser på.
 • Har har et sort bælte med et spænde med langhorns.
 • Han bærer sorte støvler med sølvsporer.

Andre oplevelser på stedet

Han står ved en RV Park og souvenirbutik. Foruden ham er der også en række pastelfarvede Cadillacs med mannequiner af Elvis Presley, Willie Nelson og John Wayne ved rattet. Ret morbidt at kigge på, efter vores mening men det er en sjov gratis oplevelse.

 • Placering 2600 Hope Rd, Amarillo

Oplevelser i Amarillo og omegn – Texas, USA

Oplevelser i Amarillo og omegn – Texas, USA

Oplevelser i Amarillo og omegn – Texas, USA

Caddilac Ranch

En af de mest berømte oplevelser i Amarillo er nok Caddilac Ranch som ligger på en mark ved den gamle Route 66. Stedet består en kunstinstallation og skulptur som består af 10 cadillacer fra 1949- 63 som er begravet, ned i jorden i samme vinkel som Keopspyramiden i Egypten.

Historien bag Caddilac Ranch

Stedet blev skabt i 1974 af en gruppe kunsthippier fra San Francisco som kaldte sig selv for Ant Farm. Deres tavse partner var millionæren Stanley Marsh 3 som ville have noget kunst der kunne forvirre de lokale ligesom Huge Pair of Legs. I dag er stedet blevet et must-see for dem som kører Route 66 og der skal ikke kun kigges, der skal også sprayes med maling på bilerne. Spraydåser som kan købes i vognen som står på marken.

Vores oplevelse af Caddilac Ranch

Selvom det var en varm dag med sol, blæste det som det ofte før i Amarillo en halv pelikan. Vi gik fra vejen op af en grusvej, fik grus i øjnene og kunne intet se men fortsatte. Efter lidt tid var vi nået frem. Ja der var biler begravet i jorden, her midt på marken og de var tykke af alt malingen. Et specielt syn men ikke fascinerende som de Cadillacs vi havde set i Nebraska, da vi så Carhenge.

Det var også lige med at huske at stå helt rigtig i forhold til vinden, for dem som skulle spraymale i stormen, havde ikke lige styr på det og malingen var alle andre steder end på bilerne. Vi kæmpede os gennem stormen tilbage, havde støv allevegne og da vi sad i bilen igen sagde vi til hinanden:

Var det virkelig bare det?

Men det var endnu en gratis som var tilgængelig 24/7

 • Beliggenhed: 13651 I-40 Frontage Rd

Oplevelser i Amarillo og omegn – Texas, USA

Oplevelser i Amarillo og omegn – Texas, USA

Oplevelser i Amarillo og omegn – Texas, USA

Route 66 historisk distrikt

En anden god oplevelse i Amarillo er det historiske Route 66 distrikt som er opført som et historisk sted. I dette distrikt er der 1,6 kilometer fyldt med kunstgallerier, antikvitetsbutikker, restauranter, barer og historiske bygninger.

Historien bag

Bydelen blev udviklet i det tidlige 20. århundrede og var transport-åre fordi Route 66 løb gennem centrum. Vejen blev i 1921 brolagt med grus og dette blev senere erstattet med asfalt i 1926. Dette var den første vej som transporterede rejsende ud af Amarillo mod syd og vest. I dag har stedet et pulserende liv med masser af shoppingsmuligheder.

Vores oplevelse af Route 66 historiks distrikt

Lige så snart vi var ankommet, syntes vi der var hyggeligt. Der var masser af smukke gamle huse, utallige vægmalerier, spændende små butikker, barer og restauranter. Stemningen var god, afslappet og alle skiltende gjorde os hele tiden opmærksom på, at vi var på Route 66. Vi gik lidt rundt, kiggede og besluttede os for at spise frokost der.

Oplevelser i Amarillo og omegn – Texas, USA

Oplevelser i Amarillo og omegn – Texas, USA

Oplevelser i Amarillo og omegn – Texas, USA

Oplevelser i Amarillo og omegn – Texas, USA

Frokost på Smokey Joe`s Cafe

Det mest autentiske sted, vi umiddelbart kunne finde var Smokey Joe`s Cafe. Her havde vi muligheden for at sidde udenfor, på den overdækkede terrasse samme med de lokale. Vi sad ved et langt træbord på bænke og snart kom vores tjener hen til os og vi bestilte herefter drikkevarer De var alle sammen uden alkohol som det ellers ikke var kutyme på  Smokey Joe`s Cafe. Nej, her bestilte de lokale en spand med øl.

Vi bestilte lidt forskellige ting og spise

 • Burger
 • Ribben
 • Stegt kylling
 • Quesadillas

Vi fik lidt forskelligt tilbehør som var pomme frites, løgringe og stegte majs.

Maden var udmærket, stemningen afslappet og prisen i den lave ende. Det var bestemt en hyggelig frokost i gode autentiske omgivelser.

 • Placering placeret på Sixth Ave. mellem Georgia & Western Streets

Oplevelser i Amarillo og omegn – Texas, USA

Oplevelser i Amarillo og omegn – Texas, USA

Oplevelser i Amarillo og omegn – Texas, USA

Palo Duro State Park

Oplevelser i Amarillo og omegn byder også på fascinerende smuk natur som kun ligger 40 kilometer fra Amarillo. Her midt i det øde ørkenlandskab ligger nemlig USA`s næststørste kløft.

Fakta om Palo Duro State Park

 • Kløften er 190 kilometer lang.
 • Kløften har en gennemsnitlig brede på 9,7 kilometer.
 • Nogle steder er bredden på kløften 32 kilometer.
 • Dybden i kløften er omkring 250 meter dog nogle steder 300 meter.
 • Palo Duro er blevet navngivet The Grand Canyon of Texas.
 • Der er 16 vandrestier i parken.
 • Det er muligt at campere og leje hytter.
 • Der er et besøgscenter i parken.
 • Der er en 25 kilometer scenic drive i parken som føre dig ned og rundt i kløften.
 • Entre USD 8 pr. person.
 • Åbent hver dag fra 7-21.

Vores oplevelse af Palo Duro State Park

Efter en halv times kørsel fra vores hotel, var vi ved parkens indgang. Vi betalte entreen, hilste på et par langhorns og forsatte derefter med kurs mod besøgscentret. Herfra fik vi den mest fantastiske udsigt over kløften og de mange bjerge med de rødlige nuancer. Det er nok det besøgscenter som har en af de bedste udsigter i verden.

Vi fortsatte nedad på den snoede vej og endte til sidst nede i bunden af kløften. Nu var vi kommet helt tæt på klipperne. Vi var ude at kigge og ellers fortsatte vi turen rundt i kløften inden bilen kæmpede sig hele vejen op igen.

Det var bestemt en både fascinerendes og meget smuk oplevelse. Amerikansk natur når den er allerbedst.

Oplevelser i Amarillo og omegn – Texas, USA

Oplevelser i Amarillo og omegn – Texas, USA
Oplevelser i Amarillo og omegn – Texas, USA

Oplevelser i Amarillo og omegn – Texas, USA

Oplevelser i Amarillo og omegn – Texas, USA

Oplevelser i Amarillo og omegn – Texas, USA

Oplevelser i Amarillo og omegn – Texas, USA

Oplevelser i Amarillo og omegn – Texas, USA

Spisesteder i Amarillo

Spisesteder hører bestemt også til gode oplevelser i Amarillo. Vi spiste jo autentisk på Smokey Joe`s Cafe i Route 66 historisk distrikt men fik også spændende mad på Chilis, spiste gode pizzaer på Fire Slice og enorme bøffer på The big Texan Steak House.

Chilis Grill & Bar

Chilis er en kæde – og familierestaurant i USA som vi besøgte for første gang i Amarillo. Indretningen var som ofte i USA med brune 4 mand træborde. Vi bestilte lidt forskelligt mad efter vi havde bestilt vores drikkevarer.

Vi fik:

 • Selvfølgelig spiste vi chips, salsa og guacamole.
 • Burger
 • Stegt kylling med majs og pomme frites.
 • Kylling salat.
 • Suppe
 • Quesadillas

Det var bestemt et udmærket måltid mad til rimelige penge og vi kommer bestemt til at besøge denne kæde igen.

Bonusinfo: Vi fik nye drikkevarer i et to-go glas da vi forlod stedet

 • Adresse: 3810 Wolflin Ave, Amarillo

Oplevelser i Amarillo og omegn – Texas, USA

Oplevelser i Amarillo og omegn – Texas, USA

Oplevelser i Amarillo og omegn – Texas, USA

Fire Slice Pizzeria

Fire Slice var lidt svær at finde, da det ligger lidt gemt bag et shoppingscenter men vi fandt det. Indretningen var lidt mere hyggeligere end der normalt er på amerikanske spisesteder. Der var buede hvælvinger, lidt pynt på væggene og stemningen var god.

Vi bestilte vores drikkevarer og lidt forretter som var:

 • Kyllingevinger og søde kartofler pomme frites.

Til hovedret valgte vi to forskellige pizzaer som blev serveret på en sjov anretning, så de var i etager.

 • En med Peperoni  og en med kylling

Desserten var en calzone fyldt med chokolade.

Maden var bestemt god og det var servicen også. Vinderne var pizzaerne som var rigtig gode og det var mere sjovt en godt, at smage en calzone med chokolade.

 • Adresse: 7306 SW 34th Avenue bag ved Summit Shoppingscenter – Amarillo

Oplevelser i Amarillo og omegn – Texas, USA

Oplevelser i Amarillo og omegn – Texas, USA

The Big Texan Steak Ranch

The Big Texan Steak Ranch er en must oplevelse i Amarillo. Det er ikke bare en restaurant men en oplevelse. Det er et paradis for bøfelskere, er underholdende og der er sågar også en gavebod på stedet.

Her fik vi serveret kæmpestore bøffer med masser af tilbehør, i et enormt lokale fyldt med dyrehoveder, voksduge med print af dyreskind og musik. En restaurant som er en seværdighed med masse af skulpturer udenfor og som var en sjov oplevelse.

Oplevelser i Amarillo og omegn – Texas, USA

Oplevelser i Amarillo og omegn – Texas, USA

Oplevelser i Amarillo og omegn – Texas, USA

Her boede vi i Amarillo

Vi boede på Hyatt Place Amarillo – West [reklamelink]. En ret nyt hotel som lå centralt, i forhold til vores oplevelser i Amarillo. Værelset var stor, havde trægulve og en lækker udsigt til prærien. Der var gode senge, sofagruppe, et køkken som var anvendeligt og et badeværelse med en stor bruseniche. Der var inkluderet morgenmad og der var fri parkering. Det var bestemt et godt ophold og vi nød stedet og de udendørs hyggelige siddegrupper.

Bonusinfo: Link markeret med reklame, betyder at bloggen tjener lidt penge, hvis du booker gennem linket. Det bliver ikke dyrere for dig.

Oplevelser i Amarillo og omegn – Texas, USA

Oplevelser i Amarillo og omegn – Texas, USA

Hvad mener vi om vores oplevelser i Amarillo og omegn

Vi var bestemt glade for endelig at besøge Amarillo. Det var en by, som vi længe havde talt om, at vi gerne ville besøge. Der var masser af forskellige muligheder for oplevelser, om det var biler på en mark, en mandefigur midt i det hele eller halve ben. Vi elsker at snuse til Route 66 og der var der rig mulighed for i Amarillo især i den gamle historiske bydel. At naturen var så tæt på, var en glædelig overraskelse og det var en stor oplevelse af se USA`s næststørste kløft som dog slet ikke kan måle sig med den største Grand Canyon. Udvalgte af restauranter og shoppingsmuligheder var stor og vores valg af overnatning, var det helt rigtige for os.

Vi besøger gerne Texas gule rose igen.

Oplevelser i Amarillo og omegn – Texas, USA

 • Rejsetidspunkt april.

Rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejser

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center