Oplevelser i Kansas – USA

Vores oplevelser i Kansas var meget varieret og anderledes. Det var en delstat med masser af åbne vider, en imponerende statue af Buffalo Bill og natur med smukke klippeformationer. Vi boede godt, spiste rigtig amerikansk og så det famøse Dorothy`s House med alle de kendte figurer fra filmen The Wizard of Oz.

Oplevelser i Kansas - USA

Rejsen Til Kansas

Vi havde haft nogle skønne oplevelser i delstaten Nebraska og forsatte derefter vores rejse ned gennem den skræmmende tornado-alley. Vi overnattede i byen Colby og forsatte derefter vores road trip sydpå. Solen skinnede, vidderne var store, olipumperne stod som smidt på markerne og vi var imponeret over de enorme vandingsanlæg. Efter lidt tid havde vi vores første stop.

Oplevelser i Kansas - USA

Buffalo Bill Cultural Center

Den første oplevelser var ved Buffalo Bill Cultural Center. Det var nu ikke fordi, at vi var inde i selve centret, vi var kun udenfor. Her var der nemlig noget vi ville opleve. En kæmpe statue af Buffalo Bill.

Statuen er 5 meter høj, fra 1924 og lavet af 4.000 kilo bronze.

Statuen med Buffalo Bill som er ved at skyde en bison, er placeret på en stenhøj ved indgangen til centret. En ret imponerende og detaljeret statue som også er blevet kåret som en af de ”8 vidundere i Kansas Art” Et statue som bestemt imponerende os og igen fik vi indblik i den amerikanske historie.

Hvem var Buffalo Bill?

Fra 1887-86 blev jernbanen bygget her i hjertet af bøffellandet. Frisk kød var udfordrende og farligt af få fat i, på grund af de fjendtlige indianere. Jernbanen ansatte derfor jægere, til at levere frisk bøffelkød. Buffalo Bill var en af disse jægere.

Oplevelser i Kansas - USA

Oplevelser i Kansas - USA

Monuments Rocks

Vi forsatte herefter sydpå, af de lange øde veje over den store slette. Efter noget tid var vi kommet til den næste af vores oplevelser i Kansas. Vi kunne fra hovedvejen skimte Monuments rocks bag en stor støvsky. På hovedvejen drejede vi fra og forsatte herefter på den 10 kilometer lange grusvej. Det blæse i forvejen, så vores tur ud til klipperne blev meget støvet, da vi begyndte at køre på grusvejen.

Monuments Rocks er en række af kridtformationer og var det første vartegn i Kansas som blev valgt af det amerikanske indenrigsministerium som et naturligt vartegn. Kridtformationerne når en højde på op til 21 meter og omfatter butter og buer som anslås at være dannet for 80 millioner år siden.

Vores oplevelse ved Monuments Rocks

Det blæste helt vildt og støvet stod rundt om os men vi kom da helt tæt på de spændende formationer. Ingen var vi heldige, der var kun os på stedet. Skyggerne, farverne og buerne i klipperne var noget helt særligt og vi nød naturen. En helt særlig og anderledes oplevelse, at se disse klipper tæt på som stod derude midt ude i ingenting. Det var bestemt de to gange 10 kilometers grus kørsel værd.

Oplevelser i Kansas - USA

Oplevelser i Kansas - USA

Oplevelser i Kansas - USA

Oplevelser i Kansas - USA

Oplevelser i Kansas - USA

Oplevelser i Kansas - USA

Oplevelser i Kansas - USA

Dorothy`s house and the Land of Oz

Vi forsatte vores rejse ned gennem Kansas og stoppede i byen Liberal. Her var nemlig endnu en af vores oplevelser i Kansas. Vi skulle nemlig opleve Dorothy`s House. The Wizard of Oz er en bog, musical – og eller film om et eventyrland med masser af forskellige figurer som f.eks. tinmanden, heksen, løven og selvfølgelig Dorothy.

Historien bag Huset

Afdøde Max og Katie Zimmerman deltog i en konference i 1978. Han kom ind på en restaurant med sit navneskilt fra denne og også hvilken stat han var fra. Tjeneren bemærkede Max’ oprindelsessted og sagde:

“Åh, du er fra Kansas. Det er der, Dorothy kommer fra.” Max spurgte tjeneren: “Hvad ville du forvente at se i Kansas?” Tjeneren svarede, at han ville forvente at se Dorothys hus, som det i The Wizard of Oz.

Efter hjemkomsten delte Max tjenerens svar i lokalsamfundet og fik en vis interesse for, at Liberal ville blive Dorothys officielle hjem. Det var først i 1981, at ideen kom et skridt tættere på at blive til virkelighed.

Vores oplevelse af Dorothy`s house and the Land of Oz

På stedet var der et museum som desværre var lukket, da vi kom forbi. Vi kunne dog gå rundt i området udenfor og se huset. Vi fik da også hilst på Dorothy og Tinmanden. En lidt sjov og pudsig oplevelse især hvis du kender historien.

Oplevelser i Kansas - USA

Oplevelser i Kansas - USA

Oplevelser i Kansas - USA

Oplevelser i Kansas - USA

Oplevelser i Kansas - USA

Hvor boede vi henne i Kansas

Vi boede på Sleep Inn and Suites som lå i Colby. Et udmærket hotel som var rent, havde store værelser, gode senge, køleskab og gratis parkering. Der var også i værelsesprisen inkluderet en udmærket morgenmad.

Bonusinfo: Link markeret med reklame, betyder at bloggen tjener lidt penge, hvis du booker gennem linket. Det bliver ikke dyrere for dig.

Oplevelser i Kansas - USA

Middag på City Limits Bar & Grill

I Colby spiste vi middag på City Limits Bar & Grill. Et autentisk og meget amerikansk sted med en stor bar, en del små borde og en afslappet stemning. Vi valgte at spise:

  •  Burgers med sødekartoffel pomme fries og løgringe.
  • Slow cooked Pot Rost med kartoffelmos, sovs og bagekartoffel. Der var desuden salat til.

Maden var som udgangspunkt rimelig god men deres Pot Rost var alt for meget kød for en dansker.

Prisen var i orden, øllene kolde og vi var godt tilfredse.

  • Adresse: 2227 S Range Ave, Colby

Oplevelser i Kansas - USA

Hvad mener vi om Kansas

Det var jo en stat som vi havde valgt at køre igennem for at komme sydpå til Texas. Den havde ikke de store oplevelser men de enorme vider på den store slette var imponerende. Her fik vi følelsen af det uendelige, forstod emingratens evige kamp i storm, varme og kulde, for at nå frem til deres endelige mål. En delstat som er lidt ukendt og som heller ikke imponerende os.

Oplevelser i Kansas - USA

  • Rejsetidspunkt april

Rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejser

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center