Oplevelser i Nebraska – USA

Vores oplevelser i Nebraska var overraskende gode. Det var en delstat hvor vi mærkede historiens vingesus, fornemmede emigranternes udfordringer og så den endeløse prærie. Her fik vi set skulpturer i Carhenge, kørte den gamle guldrute, kravlede op af bjerget ved Scotts Bluff og så en vulkan som tidligere var et pejlemærke. En spændende delstat som ligger i den skræmmende tornado-alley.

Oplevelser i Nebraska - USA

Rejsen til Nebraska

Vi havde haft nogle spændende dage i delstaten South Dakota, forsatte vi herefter vores rejse med at køre stik sydpå. Turen startede med at gå til delstaten Nebraska ned gennem den frygtede tornado-alley. Et område i midt vesten som strækker sig fra South Dakota i nord til Texas i syd. Der er over 750 tornadoer i dette området om året.

Oplevelser i Nebraska - USA

Chadron state Park

Vores første oplevelse i Nebraska var Chadron State Park som ligger i det maleriske Pine Ridge område. Parken er den ældste park i delstaten. og  åbnede i 1921. Den har åbent året rundt og er på 394 ha. En park men skovklædte fyrretræer overalt og som har bomuldstræer langs med åen.

I parken er der en campingplads, swimmingpool og hytter. Den er desuden flittigt brugt af de lokale pga. de mange vandre – og eller cykelstier i de smukke omgivelser.

Vores oplevelse af Chadron State Park

I Chadron State Park kørte vi den 10 km. lange scenic drive i parken. Den viste os betagende klipperformationer og et bakkede prærielandskab, i en øde park, som vi havde helt for os selv. Det eneste levende vi stødte på, var et lille egern. Det var en god måde at starte vores besøg i delstaten Nebraska.

Oplevelser i Nebraska - USA

Oplevelser i Nebraska - USA

Oplevelser i Nebraska - USA

385 Gold Rush Scenic Byway

Den anden af vores oplevelser i Nebraska, var at køre på den gamle guld rute. Vi startede med at køre fra Chardron til Chadron State Park og derfra videre til Alicante. En rute som engang transporterede mere end USD 200.000 guld dagligt. I dag nydes ruten for sin naturskønne butter (specielle klipper), bølgende bakker og floddale.

 • Ruten forsætter fra Alicante – Sydney.

Oplevelser i Nebraska - USA

Carhenge

Guld Rush Scenic Byway tog os forbi Carhenge som ligger i Alicante. Et usædvanligt stop men bestemt også fascinerende og det var bestemt, en af de mest kreative oplevelser i Nebraska. Her var der i stedet for store stående sten, som det er tilfældet med den originale Stonehenge i England, lavet Carhenge som er dannet af vintage amerikanske biler. De er alle sammen dækket med grå spraymaling og er bygget af Jim Reinders.

Carhenge er et mindesmærke for Jim Reinders far. Da Jim Reinders boede i England studerede han strukturen af ​​Stonehenge. Dette hjalp ham til at kunne kopiere strukturernes form, proportioner og størrelse. Andre bilskulpturer blev efterfølgende tilføjet til placeringen af ​​Carhenge, som nu er kendt som Car Art Reserve og som blev indviet i 1987.

 • Carhenge består af 39 biler.
 • De er arrangeret i en cirkel.
 • Cirkel måler 29 meter i diameter.
 • Nogle biler holdes oprejst i grupper i 1,5 meter dybe og baggagerumsdelen nedad.
 • Buerne er blevet skabt, ved at svejse biler ovenpå for at understøtte dem.

Jim Reinders blev spurgt: Hvorfor Carhenge. Han svarede: Hvorfor ikke?

Vores oplevelse af Carhenge

Vi var heldige, at vi var de eneste der besøgte stedet. Det var en underlige men bestemt også fascinerende oplevelse. At et menneske har brugt så meget tid, for slet ikke at tale om penge, på at skabe en kunst installation midt ude i ingenting. Det giver faktisk ikke rigtig nogen mening.

Vi gik rundt i området, kom tæt på bilerne, så dem langt fra og hver ny vinkel som gav os en ny oplevelse. På ruten rundt i området, så vi også andre biler som dog var lidt mere farverige.

Det var bestemt en rigtig god oplevelse og vi havde det lidt ligesom da vi så Seven Magic Mountains i Las Vegas som også stod midt ude i ingenting.

 • Bonusinfo: Der er et gavebutik på stedet som er åben 9-19 fra maj til september.

Oplevelser i Nebraska - USA

Oplevelser i Nebraska - USA

Oplevelser i Nebraska - USA

Oplevelser i Nebraska - USA

Oplevelser i Nebraska - USA

Oplevelser i Nebraska - USA

Scotts Bluff National Monument

En af de store oplevelser i Nebraska, var at se Scotts Bluff National Monument som ligger vest for byen Gering. Denne nationalpark beskytter over 3.000 hektar af historiske rester af stier over land, prærier med blandet græs, tårnhøje skrænter og vildnæs.

Monumentet blev etableret i 1919 og monumentets nordlige skrænt er opkaldt efter Hiram Scott, som var kontoransat i Rocky Mountain Fur Company og døde nær skrænten i 1828. Monumentet var et vigtigt vartegn på Oregon Trail, California Trail og Pony Express Trail og var synlig på afstand på Mormon Trail, Der var over 250.000 emigranter som drog vestpå der passerede Scott Bluff fra 1843-1869.

Vores oplevelse af Scotts Bluff National Monument

Dette var et besøg som vi havde glædet os til og vi ankom lidt sent om eftermiddagen. Heldigvis var der ikke særlig mange mennesker på parkeringspladsen, så igen var vi heldige.

Besøgscentret

Vi var et tur inde forbi besøgscentret. Vi kiggede lidt på den udstillingen derinde og fik et stempel i vores nationalparkpas.

Summit Road

Herefter kørte vi igennem en bom og forsatte med at køre den 4  kilometer Summit Road. Vejen blev bygget i 1930èrne og er den ældste betonvej i Nebraska. En vej som var smal med masser af skarpe kurver men med betagende udsigter. Vi kørte desuden også gennem 3 tunneller. Vi endte til sidst på toppen og fik en imponerende udsigt over landskabet.

 • Besøgscentret er åbent fra 9-16 alle dage.
 • Det er gratis af besøge stedet.

Oplevelser i Nebraska - USA

Oplevelser i Nebraska - USA

Oplevelser i Nebraska - USA

Oplevelser i Nebraska - USA

Oplevelser i Nebraska - USA

Oplevelser i Nebraska - USA

Oplevelser i Nebraska - USA

Oplevelser i Nebraska - USA

Chimney Rock National Historic Site

Chimey Rock er en fremtræden geologisk klippeformation som ligger omgivet af North Platte River i 91 meters høje. Toppen af den speciale Chimney Rock er 1.289 meter over havet overflade. Denne formation var et vartegn for emigranterne langs med Oregon Trail, California Trail og Mormon Trail i midten af det 19 århundrede. Chimney Rock National Hitoric Site blev udpeget i 1956 og varetages i dag af National Park Service.

Vores oplevelse af Chimney Rock National Historic Site

Det var måske ikke den vildeste oplevelse i Nebraska men det var sjovt at se den underlige form som klippen har. Vi kunne ikke komme helt hen til den men så den på afstand. Der var en sti som førte os tættere på og her var der en lille kirkegård hvor der lå nogle af de mange emigranter som aldrig nåede frem.

 • Museet har åbent hver dag mellem 9-16 og koster USD 8.

Oplevelser i Nebraska - USA

Oplevelser i Nebraska - USA

Oplevelser i Nebraska - USA

Oplevelser i Nebraska - USA

Front Street i Ogallala

En sjov oplevelse i Nebraska var at besøge Front Street. Her var der genskabt de gode gamle dage, i form af en kopi af en western-by. Her i Ogallala blev der nemlig  transporteret kvæg med tog til Chicago fra 1875-1885. En ligge by som har bl.a. et steakhouse, en saloon, et museum, et fængsel og en general store.

Vores besøg i Front Street i Ogallala

Efter at have været kørt gennem byen endte vi ved Front Street og fik tiden skruet tilbage. Her var vi lige med et, havnet midt i en western-by med grus på gaden og træhuse. Vi gik lidt rundt og kiggede og endte til sidst på Livery Barn Cafe.

Indenfor var der dystert, mørkt og egentlig ikke særlig hyggeligt. Vi endte dog med at købe lidt at drikke og blev fristet af deres lækre pies. Vi købte en med oreo og en med æble og begge pies var udmærkede.

Oplevelser i Nebraska - USA

Oplevelser i Nebraska - USA

Oplevelser i Nebraska - USA

Oplevelser i Nebraska - USA

Bilvask

Det er måske ikke ligefrem en oplevelse i Nebraska at have en bilvask men vi syntes det var sjovt. Vores bil var efter mange dages roadtrip, grusveje og bisonsavl blevet ret beskidt.

Da vi var inde at tanke spurgte vi: Hvad koster en bilvask. Efter megen debat(de kunne ikke huske prisen) blev de enige om USD 2.

Derefter var den ene i rejseselskabet dejlig aktiv og fik ved hjælp af vand og højtryk gjort vores store bil rigtig fin igen. Oplevelsen med damerne på tanken(de havde ikke talt med mange turister før) og at vaske bilen på denne måde var for os, en rigtig sjov oplevelse.

Oplevelser i Nebraska - USA

Oplevelser i Nebraska - USA

Overnatning i Nebraska

Vi overnattede på Holiday Inn Express & Suites Scottsbluff-Gering [reklamelink]. Et udmærket kædehotel som lå godt i forhold til vores rute gennem staten. Værelserne var udmærket, rene og der var en rimelig morgenmad inkluderet i prisen.

 • Bonusinfo: Link markeret med reklame, betyder at bloggen tjener lidt penge, hvis du booker gennem linket. Det bliver ikke dyrere for dig.

Oplevelser i Nebraska - USA

Hvad mener vi om Nebraska

Vi havde nogle gode oplevelser i Nebraska. En delstat i som ligger i den berygtede tornado-alley og som jævnligt bliver udsat for dem. Her var de enorme præriesletter hvor vi kørte på de lange øde strækninger. En delstat som måske ikke har de store oplevelser men som var spændende at se. Her kunne vi virkelig mærke historiens vingesus, fornemme alle emigranternes udfordringer og tænke os til de rigdomme som alt guldet og dyrepelse gav dem. Det var bestemt en spændende delstat i USA.

Oplevelser i Nebraska - USA

 • Rejsetidspunkt april

Rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.