Rejseforslag Road Trip – Alperuten, Tyskland

I dette rejseforslag road trip – Alperuten, vil du køre på en af de smukkeste veje i Tyskland. Du kører i bjergene, langs med Østrigs grænse og her står bjergene som en mur. Du vil se romantiske byer, slotte, floder, søer og naturen er gudesmuk. En rejse gennem tiden, hvor du hele tiden kan nyde det smukke alpelandskab og opleve masser af seværdigheder.

Rejseforslag Road Trip – Alperuten, Tyskland

Hvordan kommer du til Alperuten

Ruten starter i Lindau og slutter i Berchtesgarden og der er mange muligheder for at rejse hertil.

Start fra Lindau

Bil

Du kan selvfølgelig tage din egen bil eller leje en og køre til Lindau

 • Fra Flensborg til Lindau – 10 timer.
 • Fra København kan du enten køre over Storebæltsbroen eller vælge at tage færgen fra Rødby/Puttgarden og derfra til Lindau – 12.30 timer.

Tog

 • Tog fra Flensborg til Lindau-6.15 timer.
 • Tog fra København til Lindau-21 timer.

Fly

 • Fly fra Billund til Munchen1.25 timer.
 • Fly fra København til München 3.20 timer med en mellemlanding.

Derefter kan de 181 kilometer enten køres i bil eller med toget.

Start i Berchtesgarden

Du kan selvfølgelig tage din egen bil eller leje en og køre til Berchtesgarden.

Bil

 • Fra Flensborg til  Berchtesgarden–11.45 timer.
 • Fra København kan du enten køre over Storebæltsbroen eller vælge at tage færgen over Rødby/Puttgarden og derfra til Berchtesgarden–14 timer

Tog

 • Tog fra Flensborg til Berchtesgarden–15 timer.
 • Tog fra København til –20 timer.

Fly

 • Fly fra København til München 1.40 timer.
 • Fly fra Billund til München 3.20 timer med en mellemlanding.

Derefter kan de 154 kilometer enten køres i bil eller med toget.

OBS: Alternativt kan du vælge en flyrute til Salzburg i Østrig.

Rejseforslag Road Trip – Alperuten, Tyskland

Rejseforslag Road Trip – Alperuten, Tyskland

Hvad er Alperuten

Alperuten som på tysk hedder: Deutsche Alpenstrasse er den ældste turistrute i Tyskland. Den er på en 13 plads, på en top 100, over de bedste oplevelser i Tyskland. Ruten er på 450 kilometer og ligger mellem Bodensee og Königssee og går langs med Alperne og tæt på grænsen til Østrig.

Den blev først nævnt i 1879 og fra 1858 af den bayernske konge Maximillian II. I slutningen af 1920èrne sagde den daværende overlæge Dr. Knorz:

Ruten i de bayerske alper fra Lindau til Berchtesgaden er en enestående skønhed, som de tilrejsende turister skal opleve.

Der blev udarbejdet en plan og den første del af ruten på 275 kilometer stod færdig i 1939. Omkring 1960 blev den sidste del af ruten færdig.

Siden hen er denne smukke vejstrækning, blevet nydt af mange fordi den tilbyder den ultimative køreglæde med betagende udsigter og masser af seværdigheder. De mange naturparker, de mest kurvede veje i Tyskland, frodige dale og ikke mindst den enorme bjergryg som danner en smuk ramme på turen.

Rejseforslag Road Trip – Alperuten, Tyskland

Rejseforslag Road Trip – Alperuten, Tyskland

Længde 5-7 dage

Dette rejseforslag road trip – Alperuten kan gøres på en uges tid eller lidt mindre. Ruten kan forlænges eller skæres ned, alt efter hvor meget du har lyst til at opleve. Strækningerne er ikke så lange, så der er masser af tid til fordybelse, vandreture, oplevelser og selvfølgelig masser af ferieafslapning.

Rejseforslaget vil give dig et indblik i Bayern, kulturen, historien og den vil vise dig masser af højdepunkter. Den smukke Bodensee med det historiske fyrtårn og den smukke alpeby Füssen med eventyrslottet Neuschwanstein.

Du vil også kunne opleve Pilgrimskirke som er på UNESCOs verdensarvsliste, det smukke slot Linderhof, kloster Ettal og evt. køre en omvej og se den fanatiske sø Chiemsee. Du vil blive betager over naturen, når du kører på vejstrækningen mellem Wallgau – Vorderriss og du vil helt sikkert se en eller flere alpekøer.

Dette road trip slutter med en naturfyrværkeri, når du sætte dig i en båd og sejler på den smukke helt grønne Königssee.

Vi kørte selv dette road trip i efteråret og var positiv overrasket over, hvor mange oplevelser vi fik. Vi fandt masser af historie, så romantiske byer, fulgte de smukke alper og naturen slog benene væk under os.

Rejseforslag Road Trip – Alperuten, Tyskland

Rejseforslag Road Trip – Alperuten, Tyskland

Rejseforslag Alperuten

Start Lindau og slut Berchtesgarden.

Længde 450 kilometer.

 • Lindau – Füssen, 128 kilometer.
 • Füssen – Miesbach, 169 kilometer.
 • Miesbach – Cheimsee, 87 kilometer.
 • Cheimsee – Berchtesgaden, 75 kilometer.

Der er ikke afsat tid, fordi der er så mange ting at opleve undervejs og derfor vil du automatisk have mange stops. Selvom strækninger ikke er lange, tager de en del tid at køre især når der er masser af bjergkørsel. Kortet er cirka ruten men der er masser af skilte undervejs.

Rejseforslag Road Trip – Alperuten, Tyskland

Prisniveauet på Alperuten

 • Et godt hotel koster mellem 7-1.000 DKK inkl. morgenmad.
 • Oplevelser fra mange gratis til omkring 200 DKK
 • En kop kaffe 15 DKK
 • En middag fra 120 DKK på en rimelig god restaurant.
 • En halv liter tysk fadøl DKK 30
 • Frokost omkring 60-70 DKK.

Rejseforslag Road Trip – Alperuten, Tyskland

Overnatninger på Alperuten

Vi havde 4 overnatninger på vores rejse gennem Bayern. Det var på middelklasse hoteller men vores ophold i Füssen var helt unikt og vores dårligste hotel var Best Western. Vi ville også gerne have haft en overnatning i området ved Berchtesgarden men desværre var der ingen ledige hoteller. I dette rejseforslag road trip Alperuten boede vi på disse hoteller:

 • En nat ved Bodensee på Holiday Inn Express Friedrichshafen [reklamelink]. Et forholdsvis nyt kædehotel med lækre værelser. Det lå lidt væk fra søen og udenfor centrum.
 • To nætter Füssen på 2 nætter i Füssen på Hotel Schlosskrone. [reklamelink] Et meget charmende hotel med masser af historie, lækre værelser, god morgenmad og det lå lige ved den gamle historiske bydel.
 • En nat på Best Western Premier Bayerischer Hof Miesbach [reklamelink]. Et lidt slidt hotel som primært bliver brugt som skihotel med dårlig morgenmad. Omgivelserne var hyggelige med en have og værelset var ok med altan.
 • En nat på Yachthotel Chiemsee [reklamelink] som lå direkte ned til søen. Vores værelse var en mini lejlighed med en altan. Selvom stedet var lidt slidt var omgivelserne lækre og der var mulighed for masser af aktiviteter.

Bonusinfo: Link markeret med reklame, betyder at bloggen tjener lidt penge, hvis du booker gennem linket. Det bliver ikke dyrere for dig.

Rejseforslag Road Trip – Alperuten, Tyskland

Hvor kan du spise

Der er mange muligheder, for at få et godt tysk måltid mad på Alperuten. Vi valgte et par gange at tage imod Too Go morgenmad og spiste den et sted, hvor vi kunne nyde naturen. Vi stoppede ofte på et hyggeligt gasthoff og spiste frokost med smukke udsigter over det bjergrige landskab. Både på ruten og i byerne, var der masser af muligheder for at finde en hyggelig restaurant eller cafe ellers havde en del af vores overnatningsstederne restaurant. Vi stoppede også ofte ved en cafe eller ved et konditori og nød god kaffe.

Rejseforslag Road Trip – Alperuten, Tyskland

Oplevelser på Alperuten

Der er rigtig mange oplevelser på de 450 kilometer og for os var det begrænsningens kunst. De utallige smukke naturscenerier, de romantiske alpebyer og slottene. Vi kommer derfor med vores højdepunkter til turen.

Bodensee

Bodensse ligger i udkanten af de sydtyske Alper på grænsen mellem Østrig og Schweiz og er start – og eller slutdestinationen på Alperuten. Denne sø som er 140 meter bred, har hyggelig byer som ligger som perler på en snor. Her bugner det med vinmarker, frugtplantager og der ligger en blomsterø midt i søen.

Vi besøgte stedet om efteråret, hvor høsten af frugt og vindruer var på sit højeste og vi så de smukke frodige marker, der bugnede med det. Besøg Lindau med den gamle by som ligger på en ø på Bodensee. Tag på en sejltur, gå en tur i den gamle smukke by eller sid på havnepromenaden og nyd en kop kaffe med udsigten til indsejlingen med løven og det historiske fyrtårn.

Rejseforslag Road Trip – Alperuten, Tyskland

Rejseforslag Road Trip – Alperuten, Tyskland

Füssen

Füssen er en romantisk alpeby med masser af seværdigheder i nærheden. Derfor vil det være en god ide at bruge et par dage i byen. Her finder du en historisk idyllerisk bymidte med pastelfarvede huse. Der er rig mulighed for at nyde den nærliggende natur enten på gåben – og eller cykel.

Byen er udgangspunkt for to imponerende slotte Hohenschwangau og Neuschwanstein hvor sidstnævnte, er det mest populære og ligner noget fra et eventyr. Du kan også i kort afstand fra Füssen opleve Pilgrimskirken som er på UNESCOs-verdensarvsliste.

Rejseforslag Road Trip – Alperuten, Tyskland

Rejseforslag Road Trip – Alperuten, Tyskland

Rejseforslag Road Trip – Alperuten, Tyskland

Linderhof Slot

Et sted du bør stoppe på Alperuten er ved Linderhof slot som er et af tre som Kong Ludwig 2. af Bayern lod bygge og som var hans yndlingsslot.  Slottet er opført ad flere omgange fra årene 1870 til 1886 og er stærkt inspireret af Versailles, hvilket du også vil opdage, når du ser det.

Slotte ligger smukt i et skovområde og det er især haveanlægget med springvandene som er imponerende.

 • Parkering DKK 20
 • Billetpris: Kun slotshaven DKK 40 – slothave og slottet DKK 75

Rejseforslag Road Trip – Alperuten, Tyskland

Rejseforslag Road Trip – Alperuten, Tyskland

Oberammergau

Oberammergau er mest kendt for Passionsspillende som fortæller Jesus lidelseshistorie. Det opføres hvert 10 år med over 2.000 lokale medvirkende. Ud over at byen er idylliske, kan et besøg klostret Ettal anbefales.

Klosteret er et benediktinerkloster med et samfund på mere end 50 munke og det blev grundlagt i 1330. Et imponerende og meget smukt byggeri hvor klosterkuplen rejser sig højt til vejrs med de omkringliggende bjerge i baggrunden.

Munken lever af ølbrygning og laver likør som kan købes i den nærliggende hyggelige butik.

Rejseforslag Road Trip – Alperuten, Tyskland

Rejseforslag Road Trip – Alperuten, Tyskland

Betalingsvejen Wallgau-Vorderriss

Den 23 kilometer betalingsvej er virkelig en meget smuk køretur. Her køres på små veje, inde i skoven, ved siden af den brusende flod. Til sidst ender du ved en aplesø som giver spektakulære udsigter og smukke refleksioner.

 • Billetpris: DKK 40

Rejseforslag Road Trip – Alperuten, Tyskland

Rejseforslag Road Trip – Alperuten, Tyskland

Chiemsee

Når du kører Alperuten, så slog et smut forbi Chiemsee eller tag evt. en overnatning. Denne smukke sø ligger 518 meter over havets overfalde og har en kystlængde på 63 kilometer. Søen og området tilbyder masser af aktiviteter som f.eks. sejllas på søen, vandrestier, slotte, klostre og en sjov lille jernbane.

Rejseforslag Road Trip – Alperuten, Tyskland

Berchtesgaden  og en sejltur på Königssee

Berchtesgaden er slut – og eller start destinationen på Alperuten. Her ligger Nationalpark Berchtesgaden og det som området nok er allermest kendt for er Königssee. Det er en meget smuk sø som ligger 603 meter over havet og er op til 189 meter dyb.

Du kan komme ud at sejle på søen med turbåde som har ture med forskellige længder. Der er forskellige stops undervejs, hvor du kan stå af, gå en tur og nyde den storslåede natur.

 • Billetpriser: Fra DKK 70-140

Rejseforslag Road Trip – Alperuten, Tyskland

Tips til rejseforslag Alpetuten

 • Du skal være en øvet bilist i bjergkørsel, for der er mange hårnålesving på ruten.
 • Dette rejseforslag road trip – Alperuten, kan selvfølgelig også køres fra Berchtesgarden til Lindau.
 • Rejseforslaget kan med fordel forlænges med nogle dage i München.
 • Bestil din overnatning i god tid ved Bodensse og Berchtesgarden især i højsæsonen og omkring weekenden.
 • Det er en god ide at ankomme til seværdighederne tidligt, især i højsæsonen.
 • Rejsen kan evt. forlænges Füssen hvor Den Romantiske rute starter.
 • Rejseforslaget kan evt. forlænges med nogle dage i Salzburg.
 • Selvom der er skilte, der viser vej til Alperuten, er det en god ide at have et printet kort.
 • Husk at have kontanter. Det er stadig mange steder i Tyskland hvor du ikke kan betale med kort.
 • Hvis du vil besøge Neuschwanstein slot, så bestil i god tid, der er rift om billetterne.
 • Husk de gode travesko, der er brosten i de fleste af byerne.
 • Vær forberedt på mange mennesker ved Bodensee og Königssee.
 • Tag en ekstra overnatning i Füssen for der er virkelig mange seværdigheder i området.

Rejseforslag Road Trip – Alperuten, Tyskland

Rejseforslag Road Trip – Alperuten, Tyskland

Anbefaling af road trip – Alperuten

Dette rejseforslag road trip – Alperuten, kan vi helt klart anbefale. Det viste os masser af Tysklands smukke sider med imponerende natur, smukke alpebyer, slotte, kirker og klostre.

Her kørte vi på de små veje op og ned ad bjergene, måtte stoppe når alpekøerne var på vejen og nyde synet af de mange altaner med et enormt blomsterflor. En køretur hvor Alperne aldrig var udenfor synsfeltet, hvor hver kilometer overrasket og hvor vi nød hvert minut. En rejse gennem Bayern, på en af Tysklands smukkeste veje som er for alle typer rejsende der elsker at være på road trip.

Rejseforslag Road Trip – Alperuten, Tyskland

Rejseforslag Road Trip – Alperuten, Tyskland

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejser

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center