Sejltur på Königssee – Tyskland

En sejltur på Königssee, var både en smuk og stor naturoplevelse. Den dybe helt grønne sø, vandfaldene og ikke mindst, alle bjerge som stod som tårne, rundt om søen og dermed dannede en smuk ramme om den.

Sejltur på Königssee – Tyskland

Vores rejse til Königssee

Efter et spændende road trip på 450 kilometer hvor vi kørte Alperuten, var slutdestinationen Berchtesgaden og herefter forsatte vi vores rejse. Vi kørte små 3 kilometer mere og herefter var vi ved en parkeringsplads og så frem til, at vi skulle på en sejltur på Königssee.

Sejltur på Königssee – Tyskland

Fakta om Königssee

Königssee ligger i Berchtesgaden nationalpark som ligger i det sydøstlige Bayern og tæt på Østrig i Berchtesgaden Alperne,

  • Den ligger 603 meter over havet overflade.
  • Den er op til 189 meter dyb.
  • Den er 5.218 km2 stor.
  • Den er 7,7 kilometer lang.
  • Den er 1,7 kilometer bred.

Søen er kendt for sin smaragdgrønne krystalklare vand og den er også, en af de reneste søer i Tyskland, pilgrimskirken, stilheden og sine bådture.

Bonusinfo: Noget fra filmen Sound of Music er optaget her.

Sejltur på Königssee – Tyskland

Parkering

Vi må indrømme, at vi fik lidt af et chok da vi så parkeringspladsen. Den var ENORM. Vi var der uden for sæson, det var en hverdags formiddag og parkeringspladsen var næsten fyldt. GYS!

Godt nok er søen en meget populært turistattraktion men alligevel. Lige i det øjeblik tænkte vi begge to:

Med alle de biler og sikkert lange køer, hænger vores sejltur på Königssee i en tynd tråd.

Vi fandt en automat hvor vi skulle betale for parkeringen og øv typisk tysk – kun kontanter. Dem havde vi så rigtig nogle af, så jagten gik ind på at finde et sted hvor vi kunne veksle penge til automaten. Endelig fandt vi et sted, betalte for vores parkering og tænkte:

Skal vi nu ud at sejle på Königssee?

  • Billetpris: 1 time DKK 15, 4 timer DKK 30 og 24 timer DKK 40

Sejltur på Königssee – Tyskland

Turistgaden

Efter vi havde forladt parkeringspladsen, fandt vi turistgaden som førte os ned til bådene. Gaden var proppet med butikker, cafeer og restauranter og den gav os en ide om, hvor populært det er at sejle på Königssee. Efter vi havde gået nogle hundrede meter, var vi fremme ved billetsalget og var spændte på hvor lang køen var, til vores sejltur på Königssee.

Sejltur på Königssee – Tyskland

Billetkøbet

Overraskende og meget glædeligt var køen til køb af billetter overhoved ikke lang. I løbet af få minutter, havde vi købt vores billet og havde valgt den længste sejltur på Königssee nemlig til Salet. Der var også andre muligheder for ture som var kortere.

  • Billetpris: Retur til Salet DKK 150

Sejltur på Königssee – Tyskland

Bådturen

Vi ventede ikke særligt længe, for det blev vores tur til en sejltur på Königssee. Vi blev stuvet godt sammen i den lille elektriske båd og herefter begav vi os i stilhed på den dybe sø.

Naturen var gudesmuk og vandet var så grønt, at det næsten virkede unaturligt. Vi nød synet, så på vandfaldene og de over 2.000 meter høje bjerge som smukt dannede rammen for hele det imponerende natursceneri.

Vores guide gav ivrigt og på meget hurtigt tysk, en masse information. Vi må indrømme, at det ikke var alt som vi forstod og blev ret glade da han sagde:

Er der nogle engelsktalende her?

Inden vi nåede at svare havde han selv svaret:

Nej det er der ikke, til stor morskab for de fleste ombord og til stor ærgrelse for os.

Båden havde efter noget tid, et stop men ingen stod af, så vi sejlede videre.

Sejltur på Königssee – Tyskland

Sejltur på Königssee – Tyskland

Trompetkoncert

Turen forsatte i den lille båd som nu igen stoppede ved ekkodalen. Bådføreren gik ud at førerhuset, smilede og rodede lidt i en kasse. Efter lidt tid, så vi ham forsvinde hen ved kanten af båden. Nu startede han simpelthen en trompetkoncert.

Kønt lød det nu ikke og egentlig syntes vi, at det var lige turistet nok og faktisk en smule malplaceret.

 Vores andet stop

Efter vi havde sejlet omkring en halv time, var vi kommet frem til endnu et stop, St. Bartholomews kirken. Det er en romersk-katolsk pilgrimskirke hvor det første kapel blev bygget i 1134 og den blev genopbygget i 1637i en barokstil med to løgkupler og et rødt tag.

Vi valgte ikke at stå af men forsatte vores tur.

Sejltur på Königssee – Tyskland

Endestationen Salet

Bådene tøffede videre og efter endnu en halv times tid, var vi fremme ved vores endestation Salet. Her stod vi af sammen med ALLE de andre. Hold da op, hvor var der mange mennesker både ved båden og på stierne.

Her var der mulighed for at gå den 8 kilometer lange tur og se endnu en smuk alpesø,  Obersee.

Vi vagte at undgå menneskemængde, fandt en rimelig fredfyldt plads og indsugede naturen. De enorme bjerge, vandfaldene som væltede ned af bjergsiden og den krystalklare sø. Jamen, så blev det ikke meget smukkere.

Sejltur på Königssee – Tyskland

Sejltur på Königssee – Tyskland

Sejltur på Königssee – Tyskland

Sejltur på Königssee – Tyskland

Hjemturen

Efter at have nydt den smukke natur, var tiden kommet til at vi skulle tilbage. Der var en del kø, og vi ventede en del tid, på at der kom en ledig båd. Endelig kom den, vi blev igen stuvet sammen og vores sejltur på Königssee kunne begynde sin hjemtur.

Turen tilbage var lige så smuk som udturen og vi fik set nye ting og slap for trompetkoncerten og en guide der kværnede på tysk hele tiden. Turen blev nydt i stilhed.

Fremme igen

Fremme ved bådanløbet, gik vi ned ad turistgaden. Her fik vi lidt at spise og drikke imens vi talte om vores sejltur på Königssee. Herefter fandt vi vores bil på parkeringspladsen og forsatte vores road trip gennem Tyskland.

Hvad mener vi om vores sejltur på Königssee

Vores sejltur på Königssee var ubeskrivelig smuk og en rigtig god oplevelse. Hele området var dog påvirket, af stedets store popularitet, hvilket også skinnede  igennem med  souvenirbutikkerne – og eller turistgaden,  at der bliver stuvet mange sammen på de små både og trompetkoncerten. Det skal dog siges, at det var en velsmurt turistattraktion hvor det bare virkede, der var styr på det og den velsmurte tyske maskinen, var gearet til at trække et stort publikum hver dag.

Sejltur på Königssee – Tyskland

  • Rejsetidspunkt september.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.