Smukke Antelope Canyon – Arizona, USA

Smukke Antelope Canyon blev besøgt, efter vi en meget tidlig morgen forlod vores hotel og kørte lidt udenfor Page by. Vi så meget frem til besøge, Antelope Canyon. Vi har gennem årene, set de smukkeste billeder fra dette sted og i dag skulle det endelig blive vores oplevelse. 

Smukke Antelope Canyon - Arizona, USA

Fakta om smukke Antelope Canyon 

Smukke Antelope Canyon er en smal og dyb kløft i de smukke røde bjerge, hvor erosion og oversvømmelser gennem årerne har formet smukke formationer. Antelope Canyon er delt i en “Upper” og en “Lower” del og begge steder er et must-see for fotografer.

Område ligger i Navajo reservat og ejes af Navajo stammen, så det var reglerne i reservatet der var gældende og du kan kun besøge Antelope Canyon via en guidet tur. Vores tur, var til Upper Canyon og startede på ladet af en truck, med en meget bumpet tur i tykt rødt sand. En tur som føltes meget lang men som var utrolig smuk.

Smukke Antelope Canyon - Arizona, USA

Smukke Antelope Canyon - Arizona, USA

Vores oplevelse i smukke Antelope Canyon 

Efter vi havde kørt et stykke tid, var vi fremme og kunne på afstand se den lille sprække, hvor kløften startede. Vores guide, tog os herefter til fods ind gennem den 400 meter lange kløft.

Vi nød med det samme den kølige luft, for der var allerede langt over 30 grader, selvom det var tidligt på formiddagen. Vi trådte ind i mørket og var nu spændte på, hvad der ventede os forud. Vores kvindelige indianerguide begyndte at fortælle os om de forskellige klipper, hvordan de var dannet og hele tiden løbende for at give os tips til, hvor de gode billeder med den rigtige vinkel kunne tages.

Og ja, Antelope Canyon var sindssygt smuk, med alle de mange forskellige lysindfald, vinklerne og de mange forskellige mønstre der var dannet i klipperne. Flere steder var kløften så smal, at vi skulle kante os igennem.  Da vi kom ud på den anden side af kløften, ventede vi lige og holdt vejret. Der var nemlig to indianere på vej ind i kløften og vi fik at vide at vi om alle omstændigheder ikke må gå der ind.

Hvorfor? De var inde og fange en slange. GYS!

Ventetiden benyttede vores guide til at fortælle en historie om kløften.

Hun fortalte, at det var hendes egen bedstemor, der i sin tid opdagede kløften. Hun passede får i området, da hun ved et tilfælde opdagede kløften som hun siden ofte besøgte hun den ofte. Hun fortalte også, at hun selv havde været ved at drukne inde i kløften. Der var uden varsel en solskinsdag, kommet nogle kæmpe vandmasser som pressede sig gennem kløften og dermed fangede hende. Mirakuløst blev hun heldigvis redet.

Så heldige var 5 turister, desværre ikke. De gik ind i kløften selvom indianerne havde advarsel dem. De ville besøge Lower Canyon og dette på trods af risikoen for regn. Desværre døde de allesammen.

Smukke Antelope Canyon - Arizona, USA

Smukke Antelope Canyon - Arizona, USA

Smukke Antelope Canyon - Arizona, USA

Smukke Antelope Canyon - Arizona, USA

Smukke Antelope Canyon - Arizona, USA

Smukke Antelope Canyon - Arizona, USA

Smukke Antelope Canyon - Arizona, USA

Hvad mener vi om Antelope Canyon

Samlet var det en meget smuk oplevelse, med over 40 grader, var vi glade for, at turen inden i kløften var i skyggen og vi havde valgt en tidlig morgentur. Det er selvfølgelig lidt af en turistfælde, hvor man vil tjene masser af penge på kort tid. Ud over at der ikke var så varmt, fordi vi valgte en morgentur, var der heller ikke så mange turister. Vi kunne gå frit omkring men da vi skulle tilbage gennem kløften var der probet med mennesker og det var svært at komme igennem for slet ikke at tale om hvor svært det måtte være at tage gode billeder.

Det er bestemt et sted som er helt på højde med de store nationalparker, bare i en meget mindre skala.

Smukke Antelope Canyon - Arizona, USA

Smukke Antelope Canyon - Arizona, USA

Praktisk info om Antelope Canyon 

 • Turene starter fra kl. 8.45 – 16.00
 • Entre DKK 35 til selve parken.
 • Du kan kun komme på guidet ture.
 • Prisen på turene koster fra DKK 250- 400.
 • Du kan besøge Upper Canyon, hvor du går gennem kløften.
 • Du kan besøge Lower Canyon, hvor du går nede i kløften.
 • Du kan risikere at din tur bliver aflyst, hvis der er varsel om regn.
 • Der arrangeres også speciel fototure i tidrummet fra kl. 11- 13 til DKK 800.
 • Du kører på ladet af en truck ud til kløften.

Smukke Antelope Canyon - Arizona, USA

Tips til i Antelope Canyon 

 • Der kan være ekstremt varmt så medbring vand.
 • Bestil din tur i god tid, der er rift om pladserne.
 • Det bedste lys i kløften, er midt på dagen.
 • Tag gode sko på. I Upper Canyon går du i tykt sand og i Lower skal du klatre på stiger.
 • Rejsetidspunkt juli.

Smukke Antelope Canyon - Arizona, USA

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 71 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejse:

Roadtrip omkring den engelske kanal

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center