USA er mulighedernes land‏

USA er mulighedernes land og et land som vi holder rigtig meget af. Vi føler os bare hjemme, hver gang vi besøger USA. Et land med masser af muligheder, smuk natur og venlige lokale. En tur til USA, er altid en succes for os.

USA er mulighedernes land‏

Multikulturelt

Det første du bemærker når du kommer til USA, er det meget multikulturelt gadebilledet. Et gadebillede som består af rigtig mange forskellige racer. De findes i mange forskellige størrelser og med mange forskellige slags udseende. USA er mulighedernes land‏ og her kan du opleve alle typer mennesker.

Nysgerrige

Amerikanerne er meget venlige, servicemindede og de virker umiddelbart ikke så fordomsfulde, som vi oplever det andre steder i verden.

Amerikanerne har en forfriskende nysgerrighed overfor andre mennesker. Det er almindeligt, at du bliver spurgt: Hvor vi kommer fra? Hvordan har du det? Kan jeg hjælpe dig med noget?

Det er heller ikke usædvanligt, at din påklædning lige fik et par positive bemærkninger med på vejen, af fuldkommen fremmede mennesker. Næsten utænkeligt, at det vil ske i Danmark.

Al kommunikation i USA er heldigvis også nemt. Det er et sprog som de fleste både forstår og kan læse. Skønt! Alle disse ting, er selvfølgelig nogle af de mange årsager til, at vi med det samme føler os meget velkommen i USA.

USA er mulighedernes land‏

Venlige og imødekommende

Et par eksempler på meget typiske oplevelser i USA. Oplevelser som giver dig et billede af USA og deres befolkning.

Annette ville tage et billede af en Cable Car i San Francisco.

Føreren råbte med et stort smil: Skynd dig at tage det billedet, for jeg holder faktisk stille midt i et gadekryds.

Det er da overskud og ikke noget du oplever så tit, hos en morgensur buschauffør i København.

En anden historie. Fire politibetjente holder kaffepause udenfor Starbuck. De har lige overskud til, at turisterne kan tage billeder af dem og få en lille snak om deres job. Der er super overskud. Det giver os som dansker, en hel anden vinkel på livet end bare det at være “korrekt” og lidt menneske forskrækkede.

En imødekommenhed der for os danskere, er uvant men som medvirker til at USA er mulighedernes land‏. Et land hvor du kan tilgår dine medmennesker, er venligt og hvor der er plads til alle. En tilgang som gør at du som reserveret dansker lige skal vænne dig til det. Når det er sket, virkede hele kulturen dejlig forfriskende og anderledes.

USA er mulighedernes land‏

Stoltheden

En af de første ting, du også tit vil oplever i USA er stolthed. Stoltheden overfor landet, jobbet eller familien. En stolthed som kun kan indgyde til respekt, selvom den på mange måder er meget fremmed for en dansker. En stolthed som skinner igennem når amerikanere omtaler familien, deres land eller ting, er fascinerende. For en dansker opvokset med janteloven, hvor du ikke skal tro du er noget, er disse samtaler nærmest dejlig provokerende. USA er mulighedernes land‏ og her praler man gerne.

USA er mulighedernes land‏

USA er døgnåben

USA er mulighedernes land og her er der døgnåben. Alting er altid åbent, priserne er dejlig venlige for den danske pengepung og udvalget er enormt. Du kan købe alle de ting du har brug for, uden overhoved at tænkte på tidspunktet – og eller hvilken dag det er. Her er der ikke indviklede regler om lukkeloven – og eller helligdagslukket. Her kan du altid finde et sted, som har åbent også om natten.

USA er bare døgnåben!

USA er mulighedernes land‏

Alt ting er bare større i USA

USA er mulighedernes land og alt er bare større. Bilerne, madportionerne, motorvejen ja – alt er bare enormt i USA. Et indkøb i et supermarked kræver sit og kan være et detektivarbejde. Her skal du lede efter 1.liters mælken, pakke med kød som kun har 4 stykker og opgaven kan være udfordrende. En udfordring på at finde mindre madportioner og ikke en der skal føde en hel landsby. På restauranter får du enorme portioner, som aldrig ville kunne være på en almindelig dansk tallerken. At kunne spise op i USA – kan ikke lade sig gøre.

I USA har de 6-8-10 spors motorvejen med tusindvis af biler hvor alle bilerne er enorme. Parkeringspladser hvor der ville kunne holde to almindelig danske biler.

Størrelsen på landet, de enorme vidder, den storslået natur og de enorme nationalparker.

Ja – alt er bare større i USA!

USA er mulighedernes land‏

Naturen

Det vi virkelig altid ser frem til, ved et USA besøg er den fantastiske storslået natur. Du skal ikke bevæge dig særlig langt udenfor byerne, før du bliver slået helt omkuld af den. Der er alle former for natur og amerikanerne er blevet rigtig gode til, at inddrage smukke områder til Nationalparker. I USA findes nogle af verdens mest flotte, største og mest fascinerende parker.

Et road trip i USA giver os en enorm frihedsfølelse. Landet er ligesom bygget til denne rejseform. De lækre veje og de enorme vidder som viser dig, det allersmukkeste af landet. Et road trip i USA er for os, en af de allerbedste rejseformer.

USA er mulighedernes land‏

USA er mulighedernes land‏

Bagsidens medalje

USA er mulighedernes land‏, men det har også en bagside. En bagside som du desværre også ser med det samme. Det er de mange hjemløse og de psykisk syge som går rundt på gaderne. Selvfølgelig oplever vi dette overalt i verden, men i USA syntes det umiddelbart at være meget markant.

Du føler også, at du skal være mere opmærksomme, ikke fordi du skal være direkte utryg. Men bare mere opmærksomme. Det er jo landet, hvor enhver borger kan bære et våben, som de til enhver tid uden varsel ville kunne bruge imod dig. En meget skræmmende tanke, for en dansker som ikke er opvokset med at våben er hvermandseje.

USA er mulighedernes land‏

USA er mulighedernes land

Vi oplever, at USA virkelig er mulighedernes land, hvor alt kan lade sig gøre. Et besøg i USA giver os virkelig følelsen af frihed og at alt kan lade sig gøre. Vi elsker at rejse til USA. Et land som altid leverer gode, spændende og anderledes oplevelser. Vi vender altid tilbage.

USA er mulighedernes land‏

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejser

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center