Boganmeldelse: Spanien Mañana – håber, vi får i morgen med, af Erik Jensen‏

Boganmeldelse: Spanien Mañana – håber, vi får i morgen med, er et godt bud til læsning på din sommerferie. Som rejsende har vi en forkærlighed for rejselitteratur, både i de traditionelle guidebøger, men også bøger der omhandler de lande, som vi besøger. Vi har anmeldt bogen Spanien Mañana – håber, vi får i morgen med.

Bog: Spanien Mañana – håber, vi får i morgen med

Intro til bogen

I marts 2015 udgav People’sPress bogen “Spanien Mañana – håber, vi får i morgen med” af Erik Jensen‏. Spanien er et land som vi mest forbinder med ferie, solen, varme, vin, fodbold, flamingo, tapas og tyrefægtning. I bogen, som er opdelt i en række fortællinger. skildrer Spanien på en helt anden måde. Den giver et billede af et land med dybe sociale problemer, en historie der stadig er mærket af Franco’s diktatur og en finanskrise som har ramt hårdt.

Om forfatteren

Forfatteren Erik Jensen er Politikens mangeårige musikredaktør. Han tog til Den Iberiske halvø som kulturkorrespondent for, at skildre kulturen i Spanien. Erik har gennem utallige rejser i landet, skildret sin store fascination af og kærlighed til, alt det spanske.

Bog: Spanien Mañana – håber, vi får i morgen med

Nej, det er ikke en børnebog

Ved første syn af bogen, bliver du hurtigt lidt forvirret. Udenpå ligner det en børnebog, med flere barnlige tegninger. Bladrer du rundt i bogen, oplever du adskillige skilleblade i alle regnbuens farver, tilsat yderligere barnlige billeder ved hvert kapitel. Men lad ikke udseendet narre dig, der er absolut intet barnligt over denne meget spændende og anderledes bog.

Handlingen

Bogen tager dig som læser, med på en rejse til Spanien. Her bevæger du dig mellem nutid og fortiden. Erik formår i sine skarpe beskriver af personlige skæbner, at give en udførlig skildringen af den historie, som har været medvirkende til at forme Spanien til det land, som vi kender i dag.

 

Bogen skildrer de forskellige spændingsforhold der er i landet og finanskrisen og styreformer, bliver detaljeret beskrevet. Dette med et fint afbræk fra disse tunge kapitler, hvor der kommer afsnit med en anderledes lethed som beskriver kulturen i Spanien. Dette tilsættes så yderligere små fortællinger, omkring Erik Jensens rejser rundt i landet.

Desuden er der masser af anbefalinger i bogen til både bøger og film. Du kan efter hvert kapitel læse hvilke bøger som eventuelt ville kunne supplere indholdet til det givne kapitel.

Bog: Spanien Mañana – håber, vi får i morgen medEn anderledes bog

Erik Jensen har skrevet en bog, som ikke umiddelbart kan sammenlignes med andre bøger. Det er ikke en rejsebeskrivelse, men mere en historie. Den beskriver Spanien på godt og ondt med de enorme udfordringer, som landet står overfor. Bogen giver samtidig et unik kig bagved til det Spanien vi kender fra ferierejser til landet. Den er dermed oplagt ferielæsning, selvom det kan være en tung bog at komme igennem.

Vi anbefaler Spanien Mañana – håber, vi får i morgen med

Vi anbefaler bogen og havde en god rejse med ind bagved. det Spanien vi kender. Det var inspirerende og spændende, at læse en så anderledes bog. Dette selvom den røde tråd mellem de enkelte elementer til tider forsvandt. Måske kunne det med fordel have været to selvstændige bøger. Den mest anderledes, levende og underholdende læsning var kapitlerne om Spanien kultur, om menneskerne og deres traditioner.

Hvis ferien går til Spanien er “Spanien Mañana – håber, vi får i morgen med” oplagt, at have med i bagagen. Men også selvom ferien skulle gå andre steder, giver bogen i sig selv en kulturel Spaniens rejse.

Illustrationerne er hentet fra bogen og udført af Jørgen Saabye.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejser

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center