Boganmeldelse: Turen går til bøgernes Verden

Turen går til bøgernes Verden, kan give dig inspiration, lærdom og gøre dig nysgerrig. En bog og et opslagsværk som helt sikkert, kan give dig en ekstra dimension til dine fremtidige rejser. En dejlig rejseguide gennem litteraturen.

Boganmeldelse, Turen går til bøgernes Verden

Udgivelsen af Turen går til bøgernes Verden

Den 1. september 2017 udgav Politikens forlag deres nyeste skud på stammen af Turen går til bøger. Den nyeste bog hedder: Turen går til bøgernes Verden – en litteraturguide til rejser. En bog og et opslagsværk, som indeholder masser af beskrivelser af skønlitteratur og rejsebeskriver.

Forfatteren Kathrine Tschemerinsky

Kathrine Tschemerinsky er uddannet antropolog og har boet forskellige steder rundt om i verden. I dag arbejder hun som redaktør for Politikens Rejsebøger og er desuden bidragsyder til Weekendavisens bøger.

 Indholdet i Turen går til bøgernes verden

Normalt ville denne overskrift hedde: Handlingen i bogen. Der er dog ikke nogen egentlig handling i Turen går til bøgernes Verden. Det er mere en opremsning, ideer og gode input til bøger som vil eller kan være relevant, at læse om de enkelte lande.

Bogen er opdelt i 4 kapitler hvor hvert kapitel bliver præsenteret. I starten af hvert kapitel, er kapitlets lande anført i alfabetisk orden.

De 4 kapitler

 • Afrika og Mellemøsten
 • Americas
 • Asien og Oceanien
 • Europa

Under hvert land, er her der anført beskrivelser af bøger som er relevante for landet. Som f.eks. Europa – Norden – Danmark. Her finder du f.eks. anbefalinger til disse bøger:

 • Hans Kirk: Fiskerne
 • Tove Ditlevsen: Barndommens gade
 • Tom Kristensen: Hærværk

Bagerst i bogen er der praktiske oplysninger som f.eks. boghandlere, E– og eller lydbøger. I bogen er der desuden en masse små fif som f.eks. til Anna Franks historie, hvor der er henvist til museet i Amsterdam eller hvis bogen er filmatiseret, er det markeret med et ikon.

Boganmeldelse, Turen går til bøgernes Verden

 Turen går til bøgernes Verden – Hvad syntes jeg?

Alt det gode

Det er en dejlig bog og et nyttigt opslagsværk. Det er egentlig en bog, som jeg uden jeg vidste det, har efterlyst i årevis. En bog som helt sikkert fremover, vil være en del af mine fremtidige rejseplanlægninger. At kunne fordybe mig, i noget skønlitteratur som er landebestemt, er den bedste underholdning for mig. Desuden får jeg en større dybde, en ekstra dimension og det giver mig en større indsigt i et land.

En indsigt som jeg enten kan få inden en rejse men som bestemt også giver mig den mulighed, at kunne tage en stak landebestemt bøger med mig på mine fremtidige rejser.

En gennemarbejdet bog som anbefaler alt fra krimier, tegneseriefiguren Tintin til de store klassikere som f.eks.

 • Ernest Hemingway: Den gamle mand og havet.
 • Herman Melville: Moby Dick.
 • Jules Verne: Jorden rundt på firs dage.

En bog som er nyttig hvis du som jeg, elsker at rejse eller hvis du vil blive inspireret, til dine fremtidige rejse gennem litteraturen. Skønt når din rejseguide, lige med et bliver gennem litteraturen.

Boganmeldelse, Turen går til bøgernes Verden

Det savnede jeg

Jeg kunne nu godt have tænkt mig, at bogen var mere opdelt i genre og syntes at meget af den forslået litteratur var i den meget tunge ende. Jeg tror, dermed at der bliver tabt en del læsere.

Mange læser måske ikke den tunge og – eller klassiske litteratur, så derfor savnede jeg forslag til bøger som var i den lettere ende. Det kunne være en bog som f.eks. Destination Thailand, af Katy Colins som giver masser af indsigt men på en humorist, underholdende og meget let læselig måde.

Boganmeldelse, Turen går til bøgernes Verden

Praktisk info

 • Bog: Turen går til bøgernes Verden – en litteraturguide til rejser.
 • Forfatter: Kathrine Tschemerinsky.
 • Forlag: Politikens forlag.
 • Sideantal: 132
 • Pris: Vejledende Kr. 180
 • Billeder. OnTrip.dk og Politikens forlag.
 • 2017 november

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 71 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på kommende rejse:

Forlænget weekend i Tyskland

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center