Rejseforslag – 3 Østeuropæiske hovedstæder

I vores rejseforslag 3 østeuropæiske hovedstæder, giver vi dig vores bedste tips. Østeuropa har masser af oversete perler og stadig et lavt prisniveau. Det gemmer bestemt på masser af oplevelser og venter på kun på dit besøg.

Rejseforslag – 3 Østeuropæiske hovedstæder

3 Østeuropæiske hovedstæder

Vi giver dig i dette rejseforslag, vores bud på 3 spændende hovedstæder i Østeuropa. Byer som alle er meget forskellige, har masser af byde på og som vi bestemt kan anbefale, at du besøger. En rejse til en af disse Østeuropæiske hovedstæder vil overraske dig, du vil finde ud af at der er billigt og sikkert få lysten til at opleve flere byer i Østeuropa.

Vi har i dette rejseforslag – 3 Østeuropæiske hovedstæder valgt byerne Riga, Beograd og Warszawa. Byer som har masser af seværdigheder, personlighed og med masser af charme. Alle 3 byer som stadig er ved at løsrive sig, fra Ruslands indflydelse som faktisk stadig er en del af hverdagen. Byerne der i dag er på vej frem, udvikler sig og er ved at smide den sidste del af Ruslands jernhårde næve.

Byer som er spændende at følge og en udvikling, der foregår i et lynhurtigt tempo. Derfor skal du skynde dig at besøge dem, inden den sidste gamle rest af kommunisme forsvinder helt. Den del som giver byerne lidt kant, gør dem anderledes, fortæller en historie og gør dem fascinerende.

Vi vil i vores rejseforslag – 3 europæiske hovedstæder, giver dig lidt indsigt i hvad du kan opleve i byerne samt vores bedste anbefalinger og tips.

12 Postkort fra Riga – Letland

12 postkort fra Beograd - Serbien

Postkort fra Warszawa - Polen

Rejsetidspunkt

Som udgangspunkt kan de 3 Østeuropæiske hovedstæder besøges året rundt. Det bedste tidspunkt er dog forår – og eller efterårs-månederne. Vinteren kan være isende kold med stiv kuling og sommeren er ofte hed med høje varmegrader.

Prisniveauet

Prisniveauer i de tre byer er væsentlig billigere end i Danmark. Når du rejser til Østeuropa, skal du forvente at priserne er ca. 1/3 lavere end de er i Danmark. Ofte er nogle ting endnu billigere.

Et par eksempler:

 • Middelklasse hotelværelse i centrum af byen: DKK 300 og opefter.
 • En tre- retters menu DKK 150 og opefter.
 • Offentligt transport DKK 5-8
 • Taxa er halvdelen af prisen i Danmark.
 • Drinks på en bar DKK 15

Riga, Letland

Hvordan kommer du til de 3 europæiske hovedstæder

Riga – Både Air Baltic og SAS flyver direkte til Riga. Billetter kan købes for ca. DKK 1.000 og ofte billigere på tilbud.

Beograd – Air Serbia har direkte flyvninger til Beograd. Billetter kan købes for ca. DKK 1.600 og ofte billigere.

Warszawa – Lots Polish Airlines og SAS har direkte flyvninger til Warszawa. Du kan købe billetter for ca. DKK 700 og de fås ofte billigere.

Air Serbia Economy class

Letlands hovedstad Riga

Riga har en overflod af seværdigheder. Den gamle bydel, hvor du går på de toppede brosten og mærker historiens vingesus. Du kan nyde de mange pladser, se de smukke bygninger og lad sig henføre til tidligere tiders storhed. Drikke en kop kaffe, på en af de mange steder med udendørs servering. Tage en tur op i TV-Tårnet og lade dig blive imponerende over udsigten over byen eller tage på shopping med de lokale i de gamle markedshaller og prøve de lettiske specialiteter.

Måske du skal besøge et vodkamuseum, se Stalins gave til folket det Lettiske Videnskabsakademi eller guldkuplerne på den russiske-ortodokse katedral af Kristi fødsel. Muligheder er uendelige, i denne smukke by, hvor du skal prøve at finde katte på bygningernes tage.

12 Postkort fra Riga – Letland

12 Postkort fra Riga – Letland

Serbiens hovedstad Beograd

Serbiens hovedstad Beograd, er en meget anderledes hovedstad på den charmerende måde. Det er især de lokale som gør denne by til noget særligt. De er venlige, imødekommende og utrolig stolte af deres land. En by som imponerer med sine brede boulevarder, historiske bygninger og hyggelige kvarterer. En tur til den fredfyldte Kalemegdan park, et besøg til det gamle fort og herfra kan du nyde udsigten, hvor de to floder Donau og Sava løber sammen.

Se Saint Sava Tempel, som er verdens største ortodokse kirke og et af Beograds vartegn eller tag en tur ud i naturen og oplev den svimlende udsigt fra Avala Tower. En by hvor livet leves udendørs, hvor der er banket barer op overalt og hvor du kan købe en middag for ingen penge.

12 postkort fra Beograd - Serbien

12 postkort fra Beograd - Serbien

Polens hovedstad Warszawa

En by som næsten blev totalt udslettet under 2. verdenskrig, er nu ved at have rejst sig. Polen har været en sovende kæmpe i mange år men hovedstaden Warszawa er vågnet og det på fuld udblæsning. De grimme betonboliger, er nu ved at blive udskiftet med modigt smuk arkitektur der står i skærende kontrast til Stalins gave til folket, Kulturpaladset. Tag en tur op i det, få en vild udsigt over byen og oplev at Warzawa er ved at blive moderne.

En by med masser af spændende museer som f.eks. Neon Museet, Polin Museum som fortæller dig om jødernes historie eller Warsaw Rising museum som er dedikeret til Warzawa opstanden. Den gamle bydel Stare Miastro som er opbygget med stor respekt. Besøg her kongeslottet, gå ad de toppede brosten og tro du er hensat til middelalderen. Den gamle bydel er kun få år gammel men charmerende, har masser af smukke bygninger og en kop kaffe på et af de hyggelige konditorier, skal du ikke snyde dig selv for.

Postkort fra Warszawa - Polen

Postkort fra Warszawa - Polen

Generelle tips til de 3 Østeuropæiske storbyer

 • Du skal ikke forvente et højt serviceniveau.
 • Der er mange, især den ældre generation som ikke taler og forstår engelsk.
 • Vær opmærksom på pirattaxaer, der er mange i Østeuropa, så sørg for at aftale en pris inden.
 • Det Østeuropæiske køkken, er ikke særlig spændende.
 • Hav nogle kontanter med. Mange steder tager de stadig ikke kort.
 • Hvis du gerne vil besøge et bestemt sted, så få hjælp til at skrive adressen ned.
 • Alle tre byer har sporvogne – sæt dig ind i en og se hvor den tager dig hen.

Restaurant Elements, Tallink Hotel Riga – Riga, Letland

Rejse refleksion Serbien

Vi håber, at have kunne inspirer dig til at besøge en eller alle disse 3 Østeuropæiske hovedstæder. 

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 77 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejse

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center