Rejsetanker om Thailand ‏

Vores rejsetanker om Thailand, et land som vi har besøgt adskillige gang gennem årene og det er altid en stor glæde. Det er for os, altid spændende med et gensyn. Har landet stadig sin charme, er befolkningen stadig fantastiske, slår naturen stadig benene væk under os og har Thailand bibeholdt sit særpræg?

Rejsetanker om Thailand

Thailand er stadig et dejligt rejseland

Heldigvis kan vi i vores rejsetanker om Thailand, stadig bekræfte at Thailand stadig har sin charme. Thailand er stadig et skønt land at være gæst i. Med store larmende Bangkok, som en kontrast til de smukke øer i syd og den fantastiske, stærke men altid god thai mad. Thailand er et land, vi stadig vi vil blive ved med at vende tilbage til.

Udviklingen i Thailand

Selvfølgelig er der sket en udvikling i Thailand på 11 år, fra vores første besøg. Der er nu kommet Starbucks til landet og mange flere af de store internationale kæder, har også holdt deres indtog i landet. Landet er ikke så isoleret og især Bangkok er i en rivende udvikling. Thailand ar gennem årene blevet international og moderne.

Thailand er stadig charmerende

Heldigvis har Thailand bevaret sin helt egen og unikke charme. Hvorfor Thailand har charme er svært at beskrive, men når du ankommer til Thailand, føles landet på alle måder rart og befolkningen virker venlige, imødekommende og glade. Uden at kende det i detaljer, tror vi at en af årsagerne til den venlighed vi møder i Thailand, er deres tro. Det føles som om, de Thailandske buddhister har en næstekærlighed uden fordømmelse og  en meget smuk tilgang til livet. Af Thailands 60 millioner indbyggere, er ca. 95 %. tilhængere af buddhismen.

Rejsetanker om Thailand

Det thailandske køkken

Thailand har også efter vores mening verdens næstbedste køkken, med fantastisk thailandske mad. Et køkken som kun bliver overgået af det italienske. Et thai køkken som altid indeholder friske råvarer, ting der smager af noget og er i et varieret udvalg. Thailand er samtidig, for os danskere, stadig et forholdsvis billigt rejseland. Her kan to personer uden problemer spise en middag for DKK 200-300. Til sammenligning er en thailandsk månedsløn kun på ca. DKK 2.000.

Rejsetanker om Thailand

Thailand er et nemt rejseland

Det var meget nemt at rejse i Thailand, mange thailændere kan lidt engelsk og de er meget hjælpsomme og de fleste skrevne information står også på engelsk. Vi møder hele tiden den meget smilende, venlige og næsten overservicerende thailænder med sin hilsen med de samlede håndflader foran brystet.

Selvfølgelig kan vi også møde thailænder, som var ude efter turisternes penge. En taxachauffør som lige syntes, han skal køre en omvej, eller en tuk tuk fører der på kommission, lige vil køre os forbi en skrædder eller smykkebutik.

Hvis du skal bruge transport som vi har gjort, når vi har besøgt vores fadderbarn Boom i SOS børnebyerne, og være rimelig sikker på ikke at blive snydt. så bestil transport på dit hotel. Du kan leje en privatbil og chauffør for ca. DKK 100 i timen.

Rejsetanker om Thailand

Styret i Thailand

Igennem årene har der været en del politisk uro, men vi har heldigvis ikke bemærket det særligt meget. Da vi var i Thailand sidst, oplevede vi dog at der var en del mere kontrol ved indtjeningen på hotellet, hvem vi var, hvor længe vi ville være i landet. Da en af os kom på hospitalet lavede hotellet en kontrolopringning til hospitalet. Så selvom Thailand er et kongedømme, hvor landet har stor respekt for den kongelige familie, er landet lige for tiden styret af et militærdiktatur, desværre.

Rejsetanker om Thailand

Rejsetanker om Thailand

SOS børnebyerne og vores fadderbarn

Under vores sidste rejse til Thailand, mødtes vi igen med vores fadderbarn fra SOS Børnebyerne. Hun er en ung kvinde, som kaldes Boom og som vi har kendt igennem snart 15 år. Det har for os, gennem årene, været en spændende rejse, at følge hendes udvikling fra en lille pige til den unge kvinde hun er i dag er. I dag er hun studerende og forventes, at afslutte sin bachelor i marketing i slutningen af 2015, så det har på alle måder været en succeshistorie.

Rejsetanker om Thailand

Rejsetanker om Thailand

Vi kommer bestemt tilbage til Thailand, det er og bliver et smukt og dejligt rejseland. Et land som kræver mange besøg. Naturen, varmen, menneskerne og den gode mad. I vores rejsetanker om Thailand, er vi  enige om at det politiske styre bekymre os. Et styre, vi som gæster heldigvis ikke mærker så meget til det. Vi holder meget af smilets land og glæder os allerede til et genbesøg.

Godt af vide om Thailand

  • Der skal vises respekt for kongehuset og Buddha.
  • Ved tempel besøg skal du have dækket knæ og skuldre.
  • Du skal de fleste steder, hvor du træder indenfor, stille skoene udenfor ved døren.
  • Thailænderne siger tit “ja”, selvom de ikke har forstået dit spørgsmål.
  • Thailænderne viser ikke følelser offentligt, så gem dine egne til du/i er alene.
  • Vis respekt for munke og du må ikke røre en munk, især ikke hvis du er kvinde.
  • Ved de små butikker på turistområderne og på markederne, er priserne et udgangspunkt med forventning, om at du “prutter” prisen ned.

Rejsetanker om Thailand

Rejsetanker om Thailand

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejser

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center