Dramatiske Cathedral Gorge State Park – Nevada, USA

Dramatiske Cathedral Gorge State Park, viste os imponerende klippeformationer, i et smukt farvespil. Midt ude i ingenting, åbnede der sig et naturfænomen nede i en kløft. De rødlige klipper havde utallige former, nogle af dem var sågar katedral lignende spir og udsigten til dem var betagende.

Dramatiske Cathedral Gorge State Park - Nevada, USA

Dramatiske Cathedral Gorge State Park

Parken som ligger langs med vej nr. 93 og Meadow dalen, var for 1 million år siden en ferskvandssø. Kløften ved Cathedral Gorge er resterne af den gamle søbred. Erosion, vand og smeltevand skabte over årene revner og spækker som skabte større og større kløfter. Dertil har adskille vulkanudbrud, hver gang lagt lag af aske ovenpå klipperne.

Parken som ligger 1.500 meter over havets overflade, har varme somre og meget kolde vintre. Dette medfører, at planter har svært ved at overleve og de kan heller ikke slå rod i den ler-agtige jord som hele tiden bevæger sig.

Stedet har været populært siden det nittende århundrede og i 1920èrne gav det dramatiske landskab, baggrunden for skuespil og ceremonier.

Dramatiske Cathedral Gorge State Park - Nevada, USA

Vores oplevelse af Dramatiske Cathedral Gorge State Park

Det var en stor bonusoplevelse at se den dramatiske Cathedral Gorge State Park. Vi vidste slet ikke, at den lå der og det var et helt tilfælde, at vi drejede fra. Gudskelov og tak for at vi gjorde det.

Køreturen dertil

Vi havde haft et dejligt besøg i Great Basin Nationalpark og herefter forsatte vi på vej nr. 93. Vejen var lang, meget lang og vi kørte gennem det øde ørkenlandskab. Vi så næsten ingen andre biler eller mennesker og vi nød, at have vejen for os selv. Der var smukt, for vi kørte i et dalstrøg med de høje klipper på hver side som ligesom omfavnede os.

Det eneste der lyste op, var nogle gule blomster i vejkanten men vi så da også lidt tegn på civilisation. Vi så en del postkasser og nogle steder lidt levn fra tidligere tider minedrift. Da vi så et skilt med en State Park, drejede vi fra. Vi blev enige om:

Dette må være et godt sted for en pause, inden vi skulle køre det sidste stykke vej ind til Las Vegas.

Dramatiske Cathedral Gorge State Park - Nevada, USA

Dramatiske Cathedral Gorge State Park - Nevada, USA

Besøgscentret

Vi startede med at køre ind til besøgscentret. Først troede vi ikke at der var nogen men efter lidt tid, kom der en venlig kvinde. Hun spurgte:

Kan jeg hjælpe jer med noget?

Det kunne hun egentlig godt, for vi ville gerne have et stempel i vores nationalpas. Det fik vi og hun fortalte os lidt om parken.

Vi kunne næsten ikke slippe ud igen. Hun snakkede og snakkede og det blev bare ved uden pauser. Vi havde begrænset tid, så til sidste sagde vi, at vi var nødt til at gå. Jeg forstår egentlig godt, at hun gerne ville tale. Det må være et ensomt job, at være ranger i en park, hvor næsten ikke kommer nogle mennesker forbi. Puha sikke nogle lange dage.

Bonusinfo: Du kan for USD 10 købte et nationalparkpas og når du så besøger de forskellige parker i USA, kan du på besøgscentret få et stemplet.

Dramatiske Cathedral Gorge State Park - Nevada, USA

Cathedral Gorge State Park

Vi kørte ud på vej 93 igen og et lille stykke fremme, var der et skilt som viste os vej ind til parken. Efter at have kørt et lille stykke tid, var vi ved parkeringspladsen. Den var ikke særlig stor og der var kun en bil ud over vores.

Ved parkeringspladsen var der bænke og borde. Der var desuden også en del plancher som oplyste om parken og gav os god indsigt.

Dramatiske Cathedral Gorge State Park - Nevada, USA

Udsigten ved Millers Point

Vi stod nu oppe og kiggede ned i kløften og jeg kan da kun sige:

Hold da op – hvor var det smukt.

Dernede i kløften viste der sig en naturfænomen så smukt, at det er svært at beskrive. Klipperne havde alle muliglige former. Der var spydlignede klipper, runde klippevægge og unikke mønstre med en skønhed som ingen ende ville tage. Vi var imponeret og landskabet mindede på mange måde om, det vi havde set i Badland National Park, bare i mindre format.

Dette sted som havde masser af hulelignede formationer og katedrallignede spir, indbød til at gå amok med kameraet med det samme.

Dramatiske Cathedral Gorge State Park - Nevada, USA

Jeg gik længere ned i kløften

Der var nogle trapper, så jeg gik længere ned i kløften. Det var måske ikke helt optimalt at have klip-klappere på men jeg havde jo ikke forventet, at jeg denne dag, skulle klippevandring. Jeg gik ned af trappen og endte på et plateau. Stedet var ujævnt og det galt om at have tungen lige i munden.

Hernede fra var oplevelsen helt anderledes og meget mere intens. Den dramatiske Cathedral Gorge State Park, viste helt klart sin bedste side nedefra, hvor jeg var omgivet af de imponerende klipper og deres smukke farvespil.

Nå, desværre skulle vi videre for jeg kunne bestemt godt have tænkt mig, at gå helt ned i bunden af kløften. Det ville dog aldrig have være med klip-klappere på.

Dramatiske Cathedral Gorge State Park - Nevada, USA

Dramatiske Cathedral Gorge State Park - Nevada, USA

Dramatiske Cathedral Gorge State Park - Nevada, USA

Hvad mener vi dramatiske Cathedral Gorge State Park

Det var en super fed bonusoplevelse, på en rejse fra A-B hvor vi slet ikke havde forventet de store oplevelser. At se sådan et naturfænomen midt ude i ingenting, som vi faktisk på et tidspunkt havde helt for os selv, var en fantastisk oplevelse som vi sent vil glemme.

Praktisk info om Cathedral Gorge State Park

 • Åbent året rundt og hele døgnet.
 • Entre: DKK 35
 • Parken har et besøgscenter.
 • Det er muligt at camperer på stedet.
 • Der er flere forskellige vandrestier.
 • Der er et picnicområde som er overdækket.
 • Parken er på 650 ha.
 • Parken blev oprettet i 1935
 • Parken ligger i en højde af 1.500 meter over havets overflade.
 • Temperaturen om sommeren fra 35-55 grader og vintrene er kolde, ofte med frostgrader.
 • Nærmeste by er Panaca 5 kilometer derfra.
 • Parken ligger i det sydøstlige Nevada.

Dramatiske Cathedral Gorge State Park - Nevada, USA

Tips

 • Husk de praktiske sko.
 • Bliv på de afmærkede stier.
 • Husk vand, der kan blive over 50 grader om sommeren.
 • Kom om morgen – og eller formiddagen, hvis du vil undgå modlys når du skal tage billeder.
 • Rejsetidspunkt oktober.

Dramatiske Cathedral Gorge State Park - Nevada, USA

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejser

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center