En middag på tre restauranter – Rostock, Tyskland
En middag på tre restauranter, skulle vi da prøve den sidste aften i Rostock. Det er noget vi tit har talt om men som vi aldrig har prøvet. En sjov tanke som senere skulle vise sig at være en god ide. Det krævede selvfølgelig en god portion tålmodigheden og en hel del tid.
Middag i Rostock
Hvem siger, at du skal indtage en treretters menu på en restaurant som du jo normalt ville gøre. Hvorfor ikke prøve forskellige steder samme aften. Det giver oplever af servicen, maden og indretningen på flere spisesteder. Vi har ofte talt om at prøve det og en aften i Rostock gjorde vi det. Det var en sjov og anderledes oplevelse, som vi bestemt vil gøre i andre byer.
La Gondola – Forret
La Godola blev vores første valg til en middag på tre restauranter. Vejret var skønt, så da vi ankom, valgte at sidde udenfor selvom selve området ikke var særlig charmerende. La Gondola ligger nemlig ud til en stor befærdet vej. Vi kiggede på spisekortet og bestemte os for hvad vi skulle have til forret.
Hvidvin og forretter
Vi bestilte hvidvin og to forskellige forretter. Den ene forret var bruschetta og den anden salat. Desværre var hvidvinen lidt for varm, så vi blev nød til at bede om isterninger. Ikke optimalt, men vinen blev da drukket.
- Bruschetta smagte fortrinligt med en god sødme af tomaterne og brød der stadig var sprødt.
- Salaten som indeholdt carpaccio, parmesan, oliven, rucola og tomater var frisk og smagte simpelthen skønt. Der var tilpas med dressing over og vi fik vi til salaten serveret lunt brød.
Hvad mener vi
Servicen på La Gondola var som udgangspunkt rimelig, men i forhold til at det kun var et par forretter, var ventetiden urimelig lang. La Gondola var en god mad oplevelse, men det varme vin og den langsomme betjening trækker ned. Vi var jo på en mission, så efter forretten gik vi videre rundt byen, for at finde den næste restaurant, hvor vi ville spise vores hovedret.
- Adresse: Langestrasse 9
Hopfenkeller – Hovedret
Efter en mindre gåtur, endte vi på Hopfenkeller, der var et lidt sjovt og underlige sted, hvor vi skulle igennem en passage, for derefter at finde restauranten nede i en kælder. Vi blev dog glædeligt overrasket, da vi først kom ned i kælderen og så frem til at spise vores hovedret her.
Indenfor var der masser af mennesker, hvilket tit indikerer, at stedet er en succes og serverer rigtig god mad. Indenfor hos Hoffenkeller var der hyggeligt med levende lys, murstensvægge og hvælvinger i loftet.
Middag og hvidvin
Vi fik anvist et bord og selvfølgelig måtte vi smage deres schnitzel, nu vi var i Tyskland. Så vi bestilte lidt hvidvin og schnitzeler
Vi fik begge veltilberedt schnitzeler som var dejlig stegt og sprød.
- Den ene schnitzel var med stegte kantareller, dertil lidt salat og brasede kartofler.
- Den anden schnitzel var med tomat og ost, dertil salat og brasede kartofler.
Hvad mener vi
Maden var lækker, veltilberedt og meget velsmagende. Efter at have spist vores hovedret kunne vi godt forstå at stedet er velbesøgt. Servicen var i top, lokalerne historiske og charmende og det var en rigtig god oplevelse, Vi kommer helt sikkert tilbage igen, ved et senere besøg til Rostock.
- Adresse: Kröpeliner Str. 20 a
Grand Cafe – Dessert
Vi skulle jo fuldføre vores mission, selvom vi begge var godt mætte. De snitzler havde lagt en god bund. Vores energi til at finde endnu et sted, var ved at slippe op. Vi valgte et sikkert sted, hvor vi vidste at vi kunne sidde udenfor. Aften var stadig lun og vi ville gerne nyde den det sidste måltid udenfor.
Dessert
Vi endte på Grand Cafe. Et sted vi ofte er kommet fordi det ligger centralt midt i gågaden og der er masser af muligheder for at sidde udenfor. Vi var egentligt ret mætte så vi endte med en dele bananasplit og drikke Bailey kaffe.
En middag på tre restauranter
Vi syntes begge to, at det var en spændende at prøve en middag på tre restauranter. Det var en meget anderledes madoplevelse. Det bliver bestemt en metode vi vil praktisere igen i en anden by. Vi fik smagt og oplevet lidt af de forskellige restauranter, hvilket gjorde at vi følte at vi havde været Jorden (læs: Rostock) rundt på en aften.
- Læs her vores anmeldes af Grand Cafe.
- Læs her om andre oplevelser i Rostock.
- Rejsetidspunkt juli.
- Indlægget er opdateret 2020 (marts)
Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.
Annette Seier - OnTrip.dk
Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com
2 Comments
Add comment Annuller svar
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Det var da egentlig en god idé at sammensætte sin middag på den måde. Det tror jeg vi skal prøve en gang, selvom 3 retter er lige i overkanten af, hvad jeg kan spise.
Tak for idéen, den tror jeg ikke vi var kommet på 😀
/Kirsten
Hej Kirsten, tak for besøg og kommentar 🙂
Det var faktisk en sjov oplevelse, selvom det jo tager en del tid. Vi fik dog oplevet tre forskellige steder og det var spændende.
Ja, tre retter kan være overvældende men det var over laaaanng tid så vi blev nærmest sulten ind i mellem 😉
Velbekomme, det var så lidt. Den må i prøve.
/Annette