Guide kom godt i gang med Instagram

En Guide kom godt i gang med Instagram, som er et medie vi selv elsker. Vi må dog indrømme, at vi i starten havde lidt indkøringsproblemer. Der var en del ting som vi var uforstående overfor, undrede os over eller slet ikke vidste hvad betød. Så vi har forfattet en lille guide “kom godt i gang med Instagram”, som måske kan hjælpe dig.

 Guide kom godt i gang med Instagram

Vi er overhoved ikke eksperter i Instagram, men vi deler gerne ud af de erfaringer, vi selv har fået de sidste par år. Derfor har vi lavet denne guide kom godt i gang med Instagram. For os handler Instagram om at dele vores billeder, med håbet om at kunne inspirere andre. Vi nyder også selv at blive inspireret, af de mange rejsebilleder som vores mange Instagram venner poster. Det giver os, masser af gode ideer til vores næste eventyr.

Da vi gik i gang med Instagram, troede vi, at det kun handlede om billeder. Men vi oplevede hurtig, en stor lyst til at kommentere og det er ikke unormalt, at vi har en dialog der tager udgangspunkt i et billede. Instagram har givet os nye venner over hele verden, som vi gennem billeder og kommentarer, så småt er begyndt at kende.

Som udgangspunkt er Instagram nemt at tilgå, det er brugervenlige og du er hurtig i gang. Men der et par ”uskrevne regler”, som f.eks. #, kommentarer og det med at være følger eller ikke følger.

Vores erfaring bygger primært på rejsebilleder, da det er her vi har vores interesse og dem vi følger på Instagram har også rejserelateret billeder. De nedenstående gode råd, er derfor eksempler med udgangspunkt i rejser, med det kunne jo være andre ting som du hellere ville bruge din Instagram konto til.

150913 Kom godt igang med Instagram 3

Hvordan du får følgere og likes

 • Gode billeder giver selvfølgelig nye følgere og likes.
 • Vær aktiv og like andres billeder. Det giver også nye følgere.
 • Like de gode billeder, du møder på Instagram og fremsøg de områder som har din interessere ved hjælp af hashtags #.
 • Gør opmærksom på dig selv og din profil ved, at kommentere andres billeder.
 • Hvis en ny, som ikke følger dig begynder at like 3-4 af dine billeder, er det tit fordi personen har en føler ude. Vedkommende vil måske gerne have, at du kigger på vedkomens konto og at i måske kan begynde, at følge hinanden. Så gå ind på personens profil og find de billeder du synes bedst om, like dem og begynd at følge personen. I de fleste tilfælde vil personen også begynde at følge dig.
 • Skriv dine bemærkninger på dansk på de danske konti og engelsk på de andre. Mange steder i verden er engelsk det fælles sprog. Selvfølgelig kan en Instagram konto køres på dansk som vi efterhånden selv, har valgt at gøre.

Pas på de dumme

Desværre handler Instagram også, for rigtig mange kun om, at få følgere uden at de vil interagere med andre. De vil kun have følgere og intet andet.

Disse personer vil typisk begynde at følge dig, uden at like nogle af dine billeder. Derefter venter de kun på, at du begynder at følge dem, for derefter ikke at følge dig længere. Så hvis en person begynder at følge dig, uden at like nogle af dine billeder, vil personer sandsynlig holde op med at følge dig, efter du er begynde at følge dem.

Det er ikke særlig sympatisk men det praktiseres af rigtig mange på Instragam, desværre. Ofte er det ikke engang mennesker, der står bag disse handlinger men ofte robotter. Robotter som følger en masse profiler, giver likes og kommentarer. Robotter som også efterfølgende, efter du har fulgt dem, holder op med at følge dig.

OnTrip.dk - Instagram Top

Guide kom godt i gang med Instagram – sådan gør du

 • Opret en profil med lidt tekst om hvem du er, det gør det personligt.
 • Sæt et profilbillede på, det gør også din konto personlig.
 • Læg dine bedste billeder på Instagram.
 • Brug evt. filtre eller en af de mange andre funktioner, som kan tilpasse dit billede.
 • Skriv en kort tekst, om hvad billedet forstiller.
 • Vælg placering hvor billede er blevet taget under tilføj lokation.
 • Sæt hashtag (#) på dine billeder og vælg dem, der er relevante i forhold til dit billede.
 • Sæt gerne mange relevante hashtags på.
 • Brug nogle af de kendte rejsehashtags, som f.eks. #travel #instatravel #travelgram
 • Læg ikke en masse billeder op efter hinanden, det fjerne fokus fra det enkelte billede.
 • Læg max. 2-3 billeder på Instragram om dagen.
 • Vær tro imod dine følgere.
 • Like dine følgeres billeder, hvis du mener de er gode.
 • Giv likes for at få likes.
 • Skriv kommentarer til dine følgers billeder. Skriv hvis du synes godt om et billede, spørg om noget eller bare anerkend det, med en eller flere imojes.
 • Pas på med for mange “selfies”, hvis det er rejsebilleder du lægger på Instagram. Det er stedet og ikke dig på billedet som er interessant.
 • Svar altid på kommentarer, der skrives til dine billeder, også selvom det bare er en tak.
 • Bedste tidspunkt at lægge billeder på Instragram er om morgen og tidlig eftermiddag.
 • Kommentarer til billeder er tit ikoner, som en sol, stjerne, smiley måske kombineret med et ord.

150913 Kom godt igang med Instagram 2

Lidt mere avanceret Instagram

Vi har i 2018, efter at have haft Instagram noget tid, opdateret vores Guide kom godt i gang med Instagram.

 • Tag dine billeder: F.eks. hvis du poster et billede på Instagram fra en nationalpark. Så tag den nationalparks konto hvor billede er taget.
 • Instagram Stories: Der er mulighed for at lave små videoer og- eller billeder live på Instagram. Du tager en video ved at aktivere din historie – knappen i øverste højre hjørne. Her kan du tage en video eller billeder her og nu og lægger den op. Du kan skrive tekster, sætte imojes på eller stickers. Disse videoer lever kun 24 timer på Instagram. Ellers kan du vælge normal og hente en video eller et billede i dit arkiv og poste.
 • Direkte beskeder: Det er muligt at skrive direkte beskeder på Istagram. Her har du muligheden for evt. at kunne spørge din “venner” om mere uddybende ting, være mere privat eller hvad du nu kunne have lyst til.
 • Flere billeder: Det er muligt at markere flere billeder, inden du poster dem på instagram. De vil herefter blive vist i et slideshow, når du bladre.
 • Deling på andre sociale medier: Du kan på instagram dele dine billeder på andre sociale medier som f.eks. FB og Twitter ved at aktivere den knap.
 • Kladder: Det er muligt at lave et billede som en kladde til en senere udgivelse.
 • Gemte Stories: Du kan vælge at gemme dine stories på Instagram. Tryk på + lige under din profil, navngiv den og tryk gem. Den vil nu kunne vise altid.
 • Stil spørgsmål: Kom i dialog med dine følgere, stil spørgsmål når du lægger et billede på Instagram. F.eks. et billede fra en nationalpark i USA. Har du været her og hvad skal vi se – eller hvad oplevede du?
 • Søg råd: Brug dine følgere hvis du skal et given sted hen. Spørg dine følgere og brug deres viden, måske bor de i området. F.eks. Jeg er i London, er der nogle der kender et godt spisested?

Repost for Instagram

Hvis du har lyst til at gen-poste, kaldt “Regram” et billede du ser på Instagram fra din egen konto, kan det ikke gøres fra den normale Instagram app. Til dette kan du downloade Repost for Instagram. Husk at spørge om lov, fra vedkommende der har udgivet billedet, før du laver et Regram. Du skal også huske i teksten, at gøre tydeligt opmærksom på at det er et Regram og kreditere vedkommende.

Online marketing på Instagram

Du kan også bruge din Instagram konto i forretningsøjemed. For på instagram, kan du via billeder eller videoer bruge din konto til online marketing [reklamelink]. Du vil kunne lave online markedsføring, reklamere for din konto og dermed nå nye markeder og kunder.

Hvad venter du på?

For at få mange følgere skal du være aktiv, lægge et par billeder op, helst hver dag. Bruge tid på at kigge på andres profiler, evt. via gode hashtags. Men det som nok kræver mest tid er ”vedligeholdelse” af dine følgere. Det kræver at du er i dialog med dem og liker deres billeder.

Men hvis du bruger bare lidt energi, over en periode, kan du i løbet af kort tid få masser af spændende nye Instagram venner fra hele verden.

Vi er vilde med vores Instagram. Vi synes at den visuelle tilgang til at rejse, er fantastisk med masser af informationer og inspiration. Det kræver lidt arbejde i starten, men efter lidt tid vil du opleve en hel ny verden åbner sig op, med masser af flotte billeder og en masse nye venner.

Vi håber, at du kan bruge vores guide kom godt i gang med Instagram og at vi møder dig på Instagram.

Du kan se vores Instagram konto her.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 76 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejse

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center