HSBC banken er unikt byggeri – Hong Kong

HSBC banken er unikt byggeri og den ligger midt i Hong Kong. Bygningen er tegnet af arkitekten Norman Foster. HSBC (Hong Kong and Shanghai Banking Corporation) er en enorm skyskraber på 179 meter. Den er bygget med det formål, at ville skabe en masse lys og luft samt lave et anderledes kontormiljø. 

HSBC, Hong Kong

Hong Kong

HSBC (Hong Kong and Shanghai Banking Corporation) - Hong Kong 2015

HSBC (Hong Kong and Shanghai Banking Corporation) - Hong Kong 2015

HSBC arkitektur og design

HSBC banken er unikt byggeri og designet så det “hænger” på 6 kæmpe søjler. Det giver en lethed til en ellers enorm og meget bastant bygning. Bygningen udefra, giver et indtryk af stål og glas som måske er et lidt hårdt og koldt indtryk.

En indtryk som totalt ændrede sig, når du træder indenfor i bygningen. Indenfor er bygningen både smukt, lys og let, graciøs og meget smuk. Her kan du se at det naturligt sollys som er en medvirkende faktor til en opblødning. En opblødning af alt det hårde stål og det giver dig et helt andet indtryk end udefra. Lidt ligesom at træde ind i en anden verden.

Vores oplevelse af HSBC banken

Inde i HSBC banken blev vi betaget af det smukke lysindfald, planterne og det storslået byggeri. Vi tog en tur ned med rulletrappen gennem en “glasbund” som der er blevet bygget herinde i banken. Vi fornemmede det næsten, som om vi var i et atrium. En oplevelse der blev forstærket da vi kiggede op og så alle planterne, som smukt, hænger ned fra hver etage.

De lykkebringende løver

Udenfor den imponerende bygningen står der to løver og beskytter banken. De selv sammen løver, som er en kopi af de løver som pryder Hong Kong pengesedlerne. Det skulle være lykkebringende, at gnubbe løvernes poter, så det gjorde vi selvfølgelig.

Bonusinfo: Det er gratis at komme indenfor i bygningen.

HSBC (Hong Kong and Shanghai Banking Corporation) - Hong Kong 2015

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.