Oplevelser i Auckland – New Zealand

Vores oplevelser i Auckland som er New Zealands største by. Byen som også kaldes for City of Sails, er bygget på vulkaner og derfor meget kuperet.  Vi var en tur på havnerundfart, så det hyggelige havneområde, var oppe i TV-tårnet, kiggede på en katedral og nød stemningen i centrum af byen.

Oplevelser i Auckland - New Zealand

Lidt fakta om Auckland

Byen var tidligere hovedstad i New Zealand, men i dag er den flyttet til Wellington som ligger på Sydøen. Der bor 1,3 millioner indbyggere i byen som er betydelig flere end i hovedstaden. Det er også i Auckland mange af de store firmaer har deres hovedsæde.

Selvom byen indbyggermæssigt er en mindre storby, er den arealmæssigt en af de største i verden. Byen er bygget på vulkaner, hvilket gør den meget kuperet og smuk. En by som har masser af charme, puls og liv. Den er multietnisk og bærer tydelig præg af den engelske indflydelse med masser af historiske bygninger, der blander sig med alle skyskraberne.

Oplevelser i Auckland - New Zealand

Auckland – City of Sails

Vi ankom til Auckland som var vores sidste stop på vores rejse rundt i New Zealand. Vi så frem til vores oplevelser i Auckland som er den by i verden, der har fleste både pr. indbyggere. Vi bemærkede med det samme, alle kaffestederne og var begejstret. New Zealand har en stor kaffekultur og hold da op – de kan virkelig finde ud af, at lave god kaffe. Umiddelbart virkede byen som en almindelig storby med de store kædebutikker og kunne for den sag skyld ligger hvilket som helst sted i Europa.

Oplevelser i Auckland - New Zealand

Det specielle gadekryds

En ting vi dog hurtig studsede over, var i Downtown Auckland. Her havde de lavet et meget speciale gadekryds, som vi aldrig har set før. Alle 4 vejbaner, holdt for rødt og der var grønt for samtlige fodgængere. Dette betød, at folk både kunne krydse gaden på normal vis eller diagonalt, hvilket gav flettereglen en hel ny betydning. Det var meget trygt for fodgængerne og bilister behøvede slet ikke at bekymre sig, når de skulle svinge. Det fungerede, men var meget anderledes at se på.

Oplevelser i Auckland - New Zealand

Oplevelser i Auckland - New Zealand

Oplevelser i Auckland - New Zealand

Saint Patrick Katedral

Vi startede simpelthen vores oplevelser i Auckland med at gå i kirken. Vi besøgte Saint Patrick katedral som er en katolske kirke der blev bygget i 1841. I starten tjente kirke de irske katolikker i Auckland hvor den både var kirke, præstebolig og skole.

Vi nød synet af den smukke bygning og gik en tur indenfor. Der var underligt nok en del mennesker inde i kirken, og det endda på en ganske almindelig hverdag. Efter at vi i lidt tid havde kigget, var vi hurtigt videre.

Oplevelser i Auckland - New Zealand

Oplevelser i Auckland - New Zealand

Oplevelser i Auckland - New Zealand

Havneområdet og rundfart

Den næste af vores oplevleser i Auckland var havneområdet. Hele havneområdet i Auckland, var et rigtig hyggeligt sted og helt klart byens knudepunkt. Her fik vi et andet syn på Auckland, lidt væk fra al trafikstøjen og menneskemængderne. Her kunne vi nyde havet, de smukke bygninger, hvor specielt den gamle færgebygning i sandsten, smukt dominere området. Efter noget tid fandt vi ud af, at det ikke var nok. Vi blev simpelthen nød til at se byen fra vandsiden og især dens skyline. Selvom vi normalt ikke er til de turistede havnerundfarter, blev vi positivt overrasket. Vi havde en dejligt tur på vandet med en meget underholdende og humoristisk kaptajn.

Oplevelser i Auckland - New Zealand

Oplevelser i Auckland - New Zealand

Oplevelser i Auckland - New Zealand

Vores oplevelse af havnerundfarten

Vi købte vores billet og var lidt spændte på, hvad vi nu ville opleve på denne kanalrundfart. Båden var som sådan rimelig hyggelig og efter at vi havde sejlet lidt tid, havde vi et mindre stop. Vi stoppede på øen Rangitoto, som er en vulkans ø opstået for 600 år siden og som i dag, er en naturpark.

På øen, kunne vi se de store lavasten i vandkanten ellers var der en mulighed for, at vi havde kunne tage en senere båd og imens tage på en af de mange vulkanvandreture. På turen fik så vi også det gammelt fyrtårn fra 1871. Det var ret imponerende og smukt med den disede skyline i baggrunden.

Oplevelser i Auckland - New Zealand

Oplevelser i Auckland - New Zealand

Oplevelser i Auckland - New Zealand

Oplevelser i Auckland - New Zealand

Habour Brigde

På turen rundt i havnen, havde vi desuden fornøjelsen af at se Harbour bridge fra søsiden. Herfra vandet fik vi virkelig en fornemmelse af, hvor imponerende og stor broen var, da vi sejlede under den. Broen var færdig bygget i 1959 og er 1.020 m lang, med et spænd på 243,8 m.

Westhaven Marina og flådebasen

I Westhaven Marina kunne vi se alle de mange både som lå her. Nu forstod vi, for alvor hvorfor Auckland bliver kaldt for” City of Sails. Vi var desuden heldige at se en ægte Amerika Cup båd imens vi sejlede forbi. Hvor heldige var vi lige?

Vi sejlede også forbi New Zealands flådebase i Devenport.

Den sjove og kyniske kaptajn sagde: Der er ikke engang mandskab nok, til de få skibe som New Zealand flåde har. Vi håber, at Australien hjælper os hvis det bliver nødvendigt.

En god oplevelse

Det var en rigtig god oplevelse at se Auckland fra vandsiden. Byen har en imponerende skyline og den kan bestemt prale af at have, en af de smukkeste i verden. Prisen for turen var nok lidt i overkanten men det blev opvejet af kaptajnen og den gode kaffe.

  • Turen tog 1 time 30 minutter.
  • Der var inkluderet kaffe og kage i prisen
  • Det kostede DKK 180

Oplevelser i Auckland - New Zealand

Oplevelser i Auckland - New Zealand

Oplevelser i Auckland - New Zealand

Oplevelser i Auckland - New Zealand

TV-tårnet Sky Tower

For os som elsker høje bygninger og TV-tårne, skulle dette tårn selvfølgelig aflægges et besøg. Det var en af de oplevelser i Auckland som vi havde set frem til. Da vi boede midt i byen og vildt nok i den bygningen, hvor Sky Tower lå, brugte vi ikke tid på at finde det.

Fakta om Sky Tower

Sky Tower er den højeste menneskeskabte fritliggende struktur, på den sydlige halvkugle og raver godt op midt i byen med sine 328 meter. Byggeriet af tårnet, startede i 1994 og det stod færdig bygget i 1997. TV-Tårnet er i dag, ikonisk for Auckland skyline med sit smukke men også specielle design.

Tårnet bruges til spredning af radiosignaler og telekommunikation og er en af de 4 TV-sendere i Auckland. Der er et hoved observationsdæk og et mindre dæk, lidt højere op. I Sky Tower, var der desuden en kaffebar og en roterende restaurant.

Oplevelser i Auckland - New Zealand

Vores oplevelse af Sky Tower

På vores hotel hvor vi boede Skycity hotel, gik vi igennem lobbyen. Hotellet var nemlig en del af byggeriet hvor TV-Tårnet var. Vi købte vores billetter og derefter tog vi elevatoren med fuld fart op til observations-dækket.

Observationsdækket

Observationsdækket lå i en højde af 220 meter fra gadeplan. Heroppe kunne vi nyde den smukke udsigt, fra de store vinduer, som gav os 360 graders panoramavisning. Det siges, at du på en klar dag kan se helt op til 80 km. væk. Da vi var deroppe, var det overskyet men det gav os alligevel en god udsigt over byen, havet og den omkringliggende natur.

Der var også glasplader i gulvet som vi kunne – hvis vi turde – stå på. Det turde vi selvfølgelig men det gav et sug i maven, da du vi trådte derud og bagefter kunne kigge ned i det som så ud som intetheden.

Skyjump og Skywalk

Der var mulighed for både at prøve Skyjump og SkyWalk, i Sky Tower. I Skyjump ville vi kunne opleve et frit fald på 192 meter med over 80 km/t. Vi sprang over med var heldige, lige at fange en der prøvede det med vores kamera. Han så nu lidt skræmt ud. En anden mulighed var Skywalk, her kunne vi gå rundt på en platform ude i det fri i 192 meter højde.

  • DKK 115 for observations-dækket, plus DKK 15 for Sky Deck lidt højere oppe.

Oplevelser i Auckland - New Zealand

Oplevelser i Auckland - New Zealand

Oplevelser i Auckland - New Zealand

Oplevelser i Auckland - New Zealand

Oplevelser i Auckland - New Zealand

Oplevelser i Auckland

Vi havde mange gode oplevelser i Auckland. Det var en hyggelig storby som var som storbyer er flest. Den var hektisk, der var puls, masser af mennesker men den var også charmerende, smuk og spændende. De føltes ikke som en millionby og det kuperet terræn var medvirkende til at den var charmende. De gamle bygninger som lå side om side med skyskraberne, kunne vi især godt lide og det at bo næsten i et TV-tårn, var noget helt særligt. Vi kommer gerne igen.

Oplevelser i Auckland - New Zealand

Hvor boede vi henne?

Vi boede på det 4-stjernet SkyCity Hotel‏, som var det tætteste vi kunne komme på at bo i et TV- Tårn. Det var en del af et stort kompleks, bestående af restauranter, cafeer, kasino og så selvfølgelig TV-Tårnet. Værelset var udmærket med en god udsigt over byen og hotellet var meget central placering og lå i gåafstand til de fleste ting i Auckland.

Du kan her bestille dit ophold på SkyCity [reklame]

Bonusinfo: Link markeret med reklame, betyder at bloggen tjener lidt penge hvis du booker gennem linket. Det bliver ikke dyrere for dig.

Oplevelser i Auckland - New Zealand

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejser

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center