Oplevelser i Melbourne – Australien

Vores oplevelser i Melbourne, viste os en kontrastfyldt by med masser af kultur. Vi kørte i den gratis sporvogn, så byen fra oven i byens største skyskraber, Eureka og var en tur i fængsel. Byen som også bliver kaldt den kulturelle by med bl.a. kvarteret Federation Square og som med sin smukke station, er beviset på den engelske påvirkning.

Oplevelser i Melbourne – Australien

Fakta om Melbourne

Melbourne er hovedstaden og den mest folkerige by i delstaten Victoria. Melbourne er det førende finansielle center i Australien og har adskillige gange rangeret, som en af verdens bedste byer at leve i. Melbourne blev også af EU i 2013, rangeret som den fjerde dyreste by at leve i. Melbourne har en befolkning på 4.3 millioner og er den hurtigst voksende storby i Australien. Indbyggerne i byen kaldes for Melburnians og byen bliver ofte omtalt som Australien kulturelle by.

Oplevelser i Melbourne – Australien

Oplevelser i Melbourne – Australien

Oplevelser i Melbourne

Der er et væld af oplevelser i Melbourne som også tilbyder masser af gratis oplevelser. En smuk by med imponerende bygninger, floden der løber gennem byen, hvor gammelt møder nyt og med brede boulevarder. Vi giver dig hermed vores tip til oplevelser i Melbourne.

De gratis sporvogne

De gratis sporvogne City-Circle kører i yderkanten af byen centrum. De kører forbi de store attraktioner i Melbourne og til de andre transportforbindelser i byen som er sporvogne, tog og busser. Sprogvognene er primært til turisterne men vi oplevelse nu mere, at de blev brugt af de lokale. En god og gratis måde, af få set byen på.

Bonusinfo: Sprogvognen kører fra 10-18

Oplevelser i Melbourne – Australien

Chinatown

Melbourne har sit eget lille Chinatown. Det var nu mere en hyggelig gade end et kvarter. Gaden markeres i hver ende med en port hvor der var røde lygter. Området var tætpakket med restauranter og der var rig mulighed for at købe lækker sushi.

Eureka den højeste skyskraber i Melbourne

Eureka er den højeste skyskraber i Melbourne med sine 297.3 meter høj. Den har et observationsdæk lige under toppen som kaldes for ”Eureka Skydeck”. For os som elsker høje bygninger, var det en must oplevelse i Melbourne.

Fakta om Eureka

  • Bygningen bruges som beboelsesejendom.
  • Den er den 98. højeste bygning i verden.
  • Den er placeret i Southbank distriktet.
  • Eureka åbnede i 2006.
  • Den blev designet af Melbourne arkitektfirma Fender Katsalidis Architects og blev bygget af Grocon (Grollo Australien).
  • Eureka-tårnet er opkaldt efter Eureka palisadefort, et oprør i den victorianske guldfeber i 1854.
  • Bygningen har en guldkrone som er af ægte guld, endda 24 karats guld og den skal repræsentere guldfeberen.
  •  Den har desuden også en rød stribe som skal symbolisere blodet fra oprøret.

Vores oplevelse i Eureka, den højeste skyskraber

Efter vi havde købt vores billet, tog vi meget forventningsfulde elevatoren op til Eureka Skydeck som lå på 88. etage. Heroppe fra fik vi i det dejlige klare solskinsvejr, en helt fantastisk udsigt over Melbourne. At se byen oppe i højden, i en 360 grader vinkel var en vild oplevelse og et syn vi aldrig kan blive trætte af.

Bygningen er nok en af de smukkeste skyskrabere, vi har set i verden. Det er meget anderledes arkitektur som vi også stod længe og nød udefra.

Bonusinfo: billetpris DKK 100

Oplevelser i Melbourne – Australien

Oplevelser i Melbourne – Australien

Oplevelser i Melbourne – Australien

Oplevelser i Melbourne – Australien

Oplevelser i Melbourne – Australien

Området omkring Yarra-floden

Området omkring Yarra-floden giver smukke udsigter til Melbourne. Her fornemmes byens arkitektur, området er hyggeligt og fyldt med charmerende cafeer og lækre restauranter.

Oplevelser i Melbourne – Australien

Melbourne, Australien

Flinders Street Station

Den smukke fotogene Flinders Street Station, ligger ved Yarra-floden. Stationen har 77.153 daglige afgange og var den første station i en australsk by. Hovedbygningen der var færdigbygget i 1909, er i dag, blevet et kulturelt ikon.

Det var bestemt en utrolig smuk bygning i art-nouveau stilen som vi har set i Riga. Den har en fremtræden kuppel, buet indgang, tårn og ure. Vi nød at kigge på den både ud- og indvendig. Stationen har desuden Australiens længste platform på 708 meter.

Melburniske ordsprog:

“Jeg vil møde dig under urene” henviser til rækken af ure over hovedindgangen, som angiver det tidsplan for afgangstidspunktet for tog på hver linje; et andet siger: “Jeg møder dig på trapperne”, henviser til den brede trappe under disse ure.

Oplevelser i Melbourne – Australien

Oplevelser i Melbourne – Australien

Old Melbourne Gaol

Old Melbourne Gaol var tidligere et fængsel og i dag er det, et museum. Fængslet blev bygget i midten af 1800-tallet og måtte udvide, med endnu en blok ti år efter, under den store guldfeber. Vi havde nu ikke lige set, at en af vores oplevelser i Melbourne ville inkludere, at vi kom i fængsel og at vi lige tog det en tand videre.

Lidt om Old Melbourne Gaol

Det gamle fængsel var i flere etager og vi kunne frit gå rundt i området. Der var masser af celler og selvfølgelig en fængselsgård. Underlig nok, var der faktisk meget smukt, og der emmede af historie med masser af god atmosfære. Dette på trods af den meget grumme historie

The Watch House Experience

I tillæg til museumsbesøget, gav vores billet mulighed for lidt indlevelses teater, The Watch House Experience. En ting som vi aldrig havde hørt om eller prøvet før. Vi var friske, det ville vi gerne opleve. Efter vi selv havde gået lidt rundt i fængslet, gik vi lidt længere ned ad gaden og her ventede vi uden foran ved den gamle politistation.

Vores oplevelse af The Watch House Experience

Den lille gruppe og os som ventede udenfor, blev ført indenfor. En politibetjent sørgede med det samme for, at vi alle blev arresteret. Lidt underlidt men egentligt meget sjovt og vi grinede da.

Herefter fik vi allesammen et forbrydernavn og vi skulle nu fortælle, hvorfor vi var anholdt. Efter en undersøgelse af os alle, for farlige genstande, blev vi opdelt i mænd og kvinder og ført til vores celler. Dørene blev låst og lyset slukket. En lidt skræmmende oplevelse, som et kort øjeblik satte os ind i, hvordan det måtte føles at være i en celle i mørke. Gys!

Aktiviteten tog en lille time og vekslede mellem selvdeltagende teater og en betjent som fortalte om politistationen. Da vi først havde lagt den umiddelbare forlegenhed væk, var det overraskende nok en sjov oplevelse.

Efterfølgende kunne vi på egen hånd gå lidt rundt, blandt andet med muligheden for at tage vores eget “forbryder billede” – hvilket selvfølgelig var et must.

Et fængselsbesøg som var overraskende spændende og interessant især fordi vi have ekstraoplevelsen, The Watch House Experience.

Billetpris: DKK 150

Oplevelser i Melbourne – Australien

Oplevelser i Melbourne – Australien

Oplevelser i Melbourne – Australien

Oplevelser i Melbourne – Australien

Oplevelser i Melbourne – Australien

Federation Square

Federation Square er et unikt kulturelt område i Melbourne. Det er nok nogle af de mest anderledes og mærkelige bygninger, vi længe havde set. Bygninger som var skæve sammensatte byggeklodser. De blev lavet i anledningen af 100 års dagen for Australiens fødsel som selvstændige stat. Det var et sted, der samlede en kreativ blanding af attraktioner, museer og gallerier sammen med restauranter, cafeer og barer. Et område som gav masser af muligheder for underholdning.

Vores oplevelse af Federation Square

Vi bliver altid draget af imponerende arkitektur og det var også tilfældet, da vi så Federation Square. Vi er ret vilde med modig og anderledes arkitektur selvom kvaliteten og udførelsen af bygninger var dårlig.

Vi nød de anderledes bygninger, pladsen der summede af liv, puls og god energi. Et områder der lå smukt ned til Yarra-floden. Det blev flittigt brugt af de lokale, til rekreative formål og var smukt integreret med de mange gamle smukke omkringliggende bygninger.

Vi nød vores besøg og drak kaffe på en af de hyggelige cafeer. Vi kiggede på byens mangfoldighed, livet der leves og de mange mennesker. Vi talte om, at dette var endnu en god gratis oplevelse i Melbourne.

Oplevelser i Melbourne – Australien

Oplevelser i Melbourne – Australien

Melbourne

Hvor boede vi

Vi boede centralt, tæt på Chinatown i en lejlighed med køkken, lækkert bad og seng. Her var der gåstand til de fleste af attraktioner og vi nød vores ophold.

Bonusinfo: Link markeret med reklame, betyder at bloggen tjener lidt penge hvis du booker gennem linket. Det bliver ikke dyrere for dig.

Oplevelser i Melbourne - Australien

Hvad mener vi om Melbourne

Melbourne var en meget kontrastfyldt by med masser af smukke nye bygninger, blandet med de gamle bygninger i engelsk stil. Der var brede boulevarder og det var en meget grøn by. En by hvor vi ikke var i tvivl om, den engelske indflydelse og hvor stemningen var afslappet og hyggelig.

En by som lige så godt kunne have ligget i Europa men overhoved ikke var så multietnisk, som vi ellers har oplevet det i andre millionbyer.

Vi ankom til Melbourne, efter flere uger i Asien og den var en god start på vores eventyr rundt i Australien. Vi fik vænnet os til, at vi kom fra forår og at det nu var blevet efterår. At temperaturen ikke var de tropiske 35 grader, men var blevet til køligere 20 grader.

Melbourne var en millionby men føltes ikke hektisk med enorme menneskemængder men rolig, hyggelig og afslappet.

Oplevelser i Melbourne – Australien

Oplevelser i Melbourne – Australien

Oplevelser i Melbourne – Australien

  • Rejsetidspunkt maj

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejser

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center