Oplevelser i Sydney – Australien
Vores oplevelser i Sydney, viste os en smuk metropol. En by med imponerende skyskrabere som stod side om side med de gamle sandstensbygninger. Vi var en tur i Tv-tårnet, gik på havnepromenaden og så operahuset. Vi så katedralen, sejlede en tur, studerede Queen Victoria Building og var i den historiske byområde The Rocks.
Fakta om Sydney
Sydney blev grundlagt i 1788 og var dengang en straffekoloni og den første europæiske bosættelse. En mangfoldig metropol som har Australiens største havneby og som i dag har over 4,6 millioner indbyggere. Den ligger i delstaten New South Wales og med forstæderne, spreder byen sig over hele 60 km. En by med forskellige kvarterer og som er det økonomiske og kulturelle kraftcenter i Australien. En by med masser af solskinstimer og hvor temperaturen sjældent når ned under 20 grader, så livet leves virkelig udenfor.
Oplevelser i Sydney
Der er masser af muligheder for spændende oplevelser i Sydney. En by som indbyder til gåture i de mange forskellige kvarterer. Et kig til de smukke skyskrabere, de smukke sandstensbygninger, det ikoniske havneområde eller det spændende finanskvarter. Vi giver dig vores bedste tip til oplevelser i Sydney.
Dronning Victoria bygningen
Dronning Victoria bygningen er en smuk bygning og den er placeret i Sydney centrum. Bygningen er bygget i romansk arkitektur og udenfor bygningen er der placeret en smuk statue af Dronning Victoria. Efter vi havde nydt, synet af statuen, trådte vi indenfor i den fireetagers bygningen, gamle bygning.
Lidt fakta om Dronning Victoria bygningen
Bygningen er fra 1898 og består af fire etager. Ved opførelsen af Dronning Victoria bygningen blev de gamle markeder, som der dengang var i Sydney, dermed erstattet. Bygningen er dog senere blevet gennemrenoveret og står i dag, som en flot kontrast til de omgivende moderne bygninger.
Indenfor er der et imponerende gulv af fliser og mosaikker. Nogle af ruderne er blyindfattet, der er et glastag, kupler og et gammelt ur. Alle de mange smukke detaljer, giver stedet en masse historie og charme. Bygningen er også en kulturarvslistet bygning.
Det hemmelige brev
Indenfor er der en glasmontre med et forseglet brev. Brevet er skrevet af Dronning Elisabeth ll i 1986. Et brev som først må åbnes af Sydney overborgmester i 2085. Ingen ved hvad brevet indeholder, så det bliver spændende. Måske en overgivelses fra Storbritannien, så Australien fuldkommen mister sin tilknytning til Storbritannien. Hvem ved!
Bygningen i dag
Dronning Victoria bygningen bruges i dag til butikker, cafeer og restauranter. Det virkede også som et populært sted, da vi besøgte stedet. Det var især de lokale som kom og nød deres frokostpausen i bygningen, inden turen gik tilbage til kontoret. Cafeerne gav os heldigvis en mulighed for at drikke kaffe. Vi kunne imens sidde og observere menneskerne samt livet der leves. En af de mange gode oplevleser i Sydney som var helt gratis.
- Åbningstider: De fleste dage fra 9-18 dog første åbent fra kl. 11 om søndagen.
Sydney Tower
Sydney Tower er med sine 309 meter, den højeste fritstående struktur i Australien. Der er et observationsdæk og for os der elsker TV-tårne og høje bygninger, var det en must oplevelse i Sydney.
Fakta om Sydney Tower
- Tårnet er designet af den australske arkitekt Donald Crone.
- Det stod færdig i 1981.
- Fire dele af tårnet er åbent for offentligheden: En 360 roterende restaurant, en buffet restaurant, og en enorm cocktail bar og observationsdækket.
- Observationsdækket ligger 279 meter over havet overflade.
- Det kostede 36 millioner dollars at bygge tårnet.
- Tårnet har deltaget i adskillige film bl.a. Mission: Impossible 2 og Finding Nemo.
Vores oplevelse af Sydney Tower
Vi vågende forventningsfulde og glæde os til at besøge endnu et TV-tårn. Vi kunne se det på lang afstand men vi skulle ind, midt i byen, for at finde det. Det er måske derfor tårnet også kaldes for Centrepoint. Tårnet er en del af en bygning med et shoppingcenter og vi var lidt forvirret over hvor indgangen var. Vi fandt ud af, at vi skulle op på 5 sal, hvor adgangsbilletten skulle købes.
Filmen – Efter at vi havde købt vores billet, kom vi først ind i en sal, hvor vi skulle se en 4D film om Sydney. En ret underlig oplevelse for imens vi så de smukke 3D billeder af byen, oplevede vi også at de havde tilsat vibrationer i gulvet og vi fik lidt vand i hoved. En underlig oplevelse som efter vores mening, overhoved ikke gav mening og var en ligegyldig tilføjelse.
Oppe i tårnet – Vi tog elevatoren op og fik som altid, WOW-følelsen når vi er oppe i højderne og får smukke udsigter. Der skulle efter sigende, i klart vejr, være muligt at se som langt som 60 kilometer væk. Det som var meget anderledes ved dette tårn, var at vi kunne kigge direkte ned på gaderne nedenunder. Lidt skræmmende men bestemt en af de gode oplevelser i Sydney.
- Billetpris: DKK 150
Bonusinfo: Hele finanskvartet omkring TV-tårnet, var livligt og et spændende område at gå rundt i. En stor del af kvarteret var gågade.
St. Mary’s katedral
St. Mary’s katedral en af de mest skattede kirker og den er opført i centrum af Sydney. Den er bygget på, en kristen markering på ynde og skønhed. Katedralen blev indviet i 1882 og er den længste kirke i Australien.
Lidt fakta om St. Mary’s katedral
St Mary’s katedral en af de fineste eksempler på engelsk stil og gotiske kirker i verden. St. Mary’s katedral, repræsenterer den åndelige oprindelse af den katolske kirke i Australien.
William Wilkinson Wardell som var en arkitekt fra det 19. århundrede, havde en drøm. Han drømte om, en gotisk struktur formet fra den lokale gule sandsten, som Sydneys bygninger er bygget af. Bygningen blev endeligt afsluttet 100 år efter arkitektens død. Katedralen er dedikeret til Marys hjælp af kristne. Over årene har generationer af kunstnere, foræret storslåede gaver i sten og glas til kirken som er en af de mest skattede kirker.
Vores oplevelse af katedralen
Vi havde set denne smukke katedral oppefra, under et besøg til TV-tårnet og var allerede der blevet fascineret. Vi blev ikke mindre fascineret, da vi kom tættere på, for katedralen havde masser af spir og krummelurer. Den blev bestemt heller ikke mindre smuk, da vi kom indenfor. Indenfor var der masser af søjler, et utrolig smukt træloft og masser af mosaik vinduer, hvor lyset udefra gav liv til alle motiverne. En fredfyldt og meget smuk oplevelse, at træde indenfor i dette rum.
Efter et besøg i sådan et imponerende bygningsværk, føler vi os altid meget ydmyg. Hvordan var det overhoved muligt? Hvordan kunne man lave et sådan smukt og detaljeret byggeri, for så mange år siden?
Hyde Park
Katedralen ligger smukt op til op til Hyde Park. Her var der masser af grønt, bænke vi kunne sidde på og nyde kirken eller se på springvand. Hele området, omkring Hyde Park var bestemt værd at besøge og det var en behagelig grøn oase, midt i en ellers pulserende storby.
Sejltur i Sydney havn
En sejltur i Sydney havn, er et must-do når du besøger byen. Sydney er en af de byer, der tager sig rigtig godt ud fra vandsiden og har en smuk skyline. I stedet for de dyre og ikke altid særlig gode havnerundfarter anbefaler vi, at tage en tur med en af de mange små færger.
En sejltur med de lokale
Udover at det var billigere at tage de små færger, får du også mødt de lokale. Du bliver fri for den støjende megafon, der skal udråbe alle attraktionerne som det sker når du sejler med en turistbåd. Du kan til gengæld nyde turen og Sydney i fred og ro. Færgerne bliver primært brugt af de lokale, der pendler frem og tilbage til byen og som bor i forstæderne. Færgerne sejler fra Circular Quay og der var mulighed for mange forskellige destinationer.
Vores oplevelse af sejlturen
Det var en masse af virvar og mennesker ved området, hvor færgerne eller det er vel nærmere både, afgik. Alle vidste åbenbart hvor de skulle hen og gik målrettet efter det. Vi var til gengæld lidt forvirret, for der var masser af informationer om afgangene. De var ikke ligefrem nemme at gennemskue, for os som ikke var rutinerede. Vi kiggede og fik til sidst valgt en båd, som vi ville tage med. Herefter købte vi en billet.
Sejlturen – De fleste af færgerne havde udendørs siddepladser hvor vi kunne sidde og få vind i håret. Vi satte os udenfor og nød det smukke syn, den imponerende skyline med udsigten til de ikoniske bygninger som f.eks. Operahuset og Harbour Bridge Vi blev sejlet til små hyggelige forstæder, hvor de lokale stod af og på.
En sejltur i Sydney havn, var bestemt for os, en af de gode oplevelser i Sydney . Vi nød at vi en sen eftermiddag, kunne se byen fra søsiden og den begyndende solnedgang.
Bonusinfo: For en kort tur, kan du som os vælge sejlturen frem til Neutral Bay, som tager ca. 20 min for en retur. Ved endestationen, var det muligt at blive ombord på færgen, inden den efter kort tid igen sejlede retur. Men husk stadig, at der skal købes en returbillet.
- Billetpris: Den afhænger af ruten men mellem DKK 60 – 100 retur.
Havnefronten
Sydney havnefront er nerven i byen, som giver mange gode oplevelser. Det er bestemt også et imponerende område, som ikke umiddelbart kan sammenlignes med andre steder i verden. Operahuset som selvfølgelig er det mest dominerende byggeri på havnefronten, ligger smukt og troner, helt ned til vandet.
Operahuset
Som dansker blev vi man da også en smule stolt når man ser Operahuset. For denne smukke bygning, er designet af den danske arkitekten Jørn Utzon.
Byggeriet startede i 1958 men efter mange problemer med byggeriet, åbnede Operahuset først i 1973. Men Operahuset er i dag, et af de mest berømte vartegn i verden og det som Sydney nok er mest kendt for.
Det var virkelig også en imponerende bygning, både set udefra fra søsiden ombord på en båd, eller da vi kom helt tæt på, mens vi gik en tur langs Sydneys havnefront.
De hvide skaller, som vi nu mener, er mere sandfarvet end hvide, bryder lyset på en helt speciel måde. Vi valgte at se bygningen ved slutningen af dagen, lige inden solen gik ned. Dette gav nogle helt speciale skygger og lys, der desuden ændrede farverne på bygningen hele tiden. Sydney Operahus var virkelig et storslået bygningsværk. WAW!
Harbour Bridge
I området ligger et andet af Sydneys vartegn, nemlig Harbour Bridge. Den ligger placeret overfor Operahuset og imponerer med sin højde på 134 meter. Hertil kommer så en længde på 500 meter, der tilsammen gør broen meget dominerende og helt ikonisk. En bro der med det samme tiltrak vores fulde opmærksomhed.
Det er fascinerende, at der kunne laves et sådant byggeri i 30`erne. Der var desuden mulighed for at komme til at gå oppe på broen – hvis du ellers turde.
Havnepromenaden
Hele havnefronten var en lang promenade, hvor der var masser af liv. Livet som nydes både af turisterne og lokale. Der var cafeer, restauranter og mulighed for at se og høre aboriginere optræde med deres speciale musik.
De aborigineres der optrådte, kunne desværre godt et øjeblik, føre tankerne hen til dresserede cirkusartister. Artister som var placeret det forkerte sted og kun med det formål at lokke lidt mønt fra den evige strøm af turister.
Hele havneområdet var omkranset af alle de skyskraberne som lå ved havnefronten. Et meget smukt området som vi var heldige at kunne nyde, imens solen skinnede. Fantastisk stemning og puls. Et område som vi kun kan anbefale at du besøger i Sydney.
Bonusinfo: Lige ved siden af havneområdet ligger det historiske kvarter The Rock. Det er bestemt et hyggeligt område som har nogle af Australiens ældste pubber.
Gratis bus
Der kører faktisk en gratis bus i byen. Bussen har nr. 555 og den kører til Sydneys attraktioner bl.a. også ned til havnefronten. Den afgår fra Circular Quay til Central station.
- Køreplanen: Hverdage mellem 9.30- 15.30 og i weekenden mellem 9.30-18.00.
Hvor boede vi
Vi boede i den meste lækre lejlighed vi nogensinde har boet i. Den var næsten ny med stort køkken alrum, et soveværelse, lækkert badeværelse og vaskeområde med vaskemaskine. Desuden var der en altan med udsigt over byen.
Bonusinfo: Link markeret med reklame, betyder at bloggen tjener lidt penge hvis du booker gennem linket. Det bliver ikke dyrere for dig.
Hvad mener vi om Sydney
Der siges at Sydney er en af verdens smukkeste byer og det kan vi kun være enige i. Byen havde så meget puls, var mangfoldig og kontrastfyldt. Der var masser af oplevelser i Sydney, både dem vi skulle betale for, men der var bestemt også masser af gratis oplevelser.
Vi var vilde med byen og det er ikke ofte at vi siger til hinanden:
Vi kunne godt bo og trives i Sydney
Vi følte os hjemme, nød de mange smukke nye bygninger med bestemt også de gamle. En by med masser af engelsk indflydelse, charme og god stemning. Det blev bestemt heller ikke dårligere af, at vi boede i den fedeste lejlighed med altan og udsigt over byen. En lejlighed vi godt kunne have tænkt os at pakke ned og tage med hjem.
Vi havde desværre kun nogle enkelte dage i Sydney men det er bestemt en by, som vi en dag gerne vil vende tilbage til og udforske noget mere af.
- Rejsetidspunkt maj
Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.
Annette Seier - OnTrip.dk
Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com
4 Comments
Add comment Annuller svar
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Hyggelig innlegg og fine bilder! Tenk at en tidligere straffekoloni har blitt en så flott og vakker by! Jeg ble også helt forelsket i Sydney. En sjelden flott storby, syntes jeg, med nærhet til havet og vakker natur i interiøret. Drar gjerne tilbake dit flere ganger, for å si det slik. 😀
Hej Rentate, tak for besøg og kommentar 🙂
Tak og tusind tak 🙂
Ja, det er utroligt at et sted som skulle bruges til straffefanger er end med at blive en så smuk by.
Sydney er bestemt en by som vi også blev helt forelsket i og ville godt kunne bo i byen.
Vi vil også rigtig gerne tilbage en dag. Der er bare såååååååå langt derned men Australien er et fantastisk land som vi gerne vil opleve mere af.
/Annette
Jeg har altid syntes, at Sydney umiddelbart virker som en skøn by, som man netop kan bo og trives i. Det bliver spændende for dem, der oplever at brevet fra dronning Elisabeth bliver åbnet, jeg tror godt jeres gæt kunne gå være rigtigt, men det oplever vi jo ikke at få svar på. Min niece var så heldig at få lov til at tage 2 semestre i Sydney, mens hun læste jura – hun blev totalt forelsket i byen, og der skal temmelig meget til at imponere hende. Det siger da alligevel lidt, synes jeg.
Som altid er det nogle fantastiske billeder I har taget. – Men TV-tårnet må I gerne have for jer selv – ha-ha. Jeg får kriller i maven bare af billedet I har taget direkte ned på gaden ha-ha…
Hej Kirsten, tak for besøg og kommentar 🙂
Det er virkelig en dejlig by med masser af god stemning og vi kunne, som en af de få byer i verden, se os selv bo i den.
Ja, det bliver spændende hvad hun har skrevet i det brev men desværre komme vi ikke til at opleve det. Det er en ret sjov ide og jeg havde ikke lige set at hun havde fantasi til sådan en gimmick.
Nej hvor er hun heldig at have opleve at bo i Sydney. Den kommer bestemt også hurtig ind under huden på en så jeg kan godt forstå hende.
Nååå tusind tak 🙂 Hahah det er skræmmende hvis man er bange for højder, men vi synes det var fedt 😉
/Annette