Oplevelser på Fyn og Øerne – Danmark
Vores oplevelser på Fyn og Øerne var spændende, anderledes og mangeartet. Vi oplevede dyr i Knuthenborg, så masser af fyrtårne, var ude at sejle og nød storslåede natur. Vi boede anbefalingsværdige steder, spiste Danmarks bedste romkugler og slentrede i smukke gamle byer.
Sjælland
Vi startede vores oplevelser på Fyn og Øerne efter vi havde kørt hjemmefra. Vi bor lidt syd for København og vores første stop var ved Stevns Klint. Vi har tidligere besøg denne naturperle i Danmark men denne gang, valgte vi at bo i Rødvig.
Kroophold på Rødvig Kro og Badehotel
Vi boede på den historiske Rødvig Kro og Badehotel. Her havde vi et værelse i bedste badehusstil med udsigt til vandet og Stevns Klint. Opholdet var udsøgt og vi startede med kaffe og kage. Herefter nød vi den omkringliggende natur og udsigten til Stevns Klit.
Om aften fik vi en lækker 3-retters menu med bobler og kaffe med sødt. Efter en god nats søvn og lækker morgenmad med lokale råvarer, var vi på farten igen.
Lolland
Vi forsatte vores ø-rundtur og kørte sydpå, gennem det smukke forårslandskab og glædede os til flere oplevelser. Efter lidt tid var vi ved vores første stop på Lolland – Knuthenborg Safaripark.
Knuthenborg Safaripark
Vi kørte gennem porten og efter lidt tid, stødte vi på de første dyr, æslerne. Der var et par nuttede baby æsler som lige måtte nusses. Vi kiggede på girafferne, bisonerne, kamelerne og kørte rundt inde ved ulvene. Vi kørte derefter igennem en allé som var supersmuk med nyudsprungne kirsebærtræer. Vi så næsehornene, elefanterne og aberne men fravalgte en busrundtur blandt dem.
Oplevelse var ok og ikke mere end det. Der var en del som ikke var åbent endnu i april måned og parken virkede lidt tom. Vi syntes heller ikke der var så mange dyr. Selve parken og naturen i den var dog smuk, hvis den ikke var for de skæmmende telte som der var OVERALT.
- Pris DKK 159 som var en særlig billig mandagspris.
Dodekalitten
Vi forsatte vores rejse på Lolland og endte til sidst ved Dodekalitten. Det er en kunstværk som består for tiden består af 10 stenstøtter. De står Glentehøj med udsigten over Smålandshavet og 300 meter fra kysten. Hver sten er 7-9 meter høj, hvor de øverste 2 meter er udhugget som hoveder.
Projektet startede i 2010 og det er planlagt til at være færdigt i 2025. Til den tid, vil der være 12 stensøjler.
Solen skinnede, det var forår, havet var blåt og græsset var grønt. Jamen så bliver det ikke meget bedre. Når vi så også var de eneste til stede, med svag musik tonende op nede fra under jorden og stenstøtterne som kiggede på os, så blev det med et, en helt magisk og en unik oplevelse.
Færgen Tårs-Spodsbjerg
Efter vi havde nydt Lolland, spist lidt frokost og kigget på færgerne i Kragenæs havn, kørte vi til færgelejet ved Tårs. Her tog vi færgen til Langeland. Sejltiden var på 45 minutter og færgen var rimelig ny og havde et cafeteria.
- Pris for en enkeltbillet inkl. 2 personer og en personbil DKK 267.
Tåsinge
Vi kørte tværs over Langeland og endte til sidst på Tåsinge som også blev den ø hvor vi overnattede.
Hotel Troense
På Tåsinge boede vi på hotel Troense som lå smukt med udsigt til Svendborgsund. Vi havde et værelse som var lyst og enkelt indrettet med et altan. Herfra kunne vi sidde og nyde den smukke vandudsigt. Vi spiste en lækker 3-rettes menu med vin på hotellet og efter en god nats søvn fik vi morgenmad. Den blev indtaget i restauranten med vandudsigt.
Vi kørte fra Tåsinge og så nu frem til at få flere oplevelser.
Fyn
Vi kørte herefter til Fyn hvor vi endte i Svendborg.
Svendborg
I Svendborg kørte vi ned til havnen hvor vi ledte efter delfinen Delle som lever i havnen. Efter vi forgæves havde ledt efter den og nydt havneområdet, forsatte vi op i den gamle del af byen. Her sad vi på torvet, kiggede på Vor Frue Kirke fra 1279, havfruebrønden og det smukke hus Anne Hvid gård som også er bymuseet.
Vi gik rundt i de små gader, kiggede på de mange bindingsværkshuse og så en jernbaneoverskæring midt i byen. Vi kiggede ind ad de hyggelige baggårde og endte hos den lokale bager hvor vi købte brunsviger og sandwich. Mere om brunsvigeren senere i indlægget.
Faaborg
Vores rejse forsatte og vi endte nede i haven i Faaborg, hvor vores indkøbte sandwich blev nydt imens vi kiggede på vandet og færgerne.
Vesterport Bageren
Vesterport Bageren i Faaborg, er kendt for at sælge de bedste brunsviger på Fyn. Vi havde læst, at de ofte er udsolgt men vi prøvede lykken alligevel. Nogle gange er man bare heldig, for der var et par stykker tilbage.
Den venlige bagerdame spurgte: Vil du have en hel eller?
Jeg svarede: Jeg nøjes med en halv for de stykker var enorme.
Nu havde vi to stykker brunsviger og dem fik vi prøvesmagt lidt senere på dagen.
Snave
Vi forsatte vores oplevelser på Fyn og Øerne og kørte videre igennem det forårsklædte Fyn. Vi kørte igennem byen Snave som blev Danmarks kendt fra en reklamefilm med Pollen som havde hovedrollen og som senere blev udvidet til en egentlig spillefilm.
På grund af at byen er blevet kendt, har den fået et problem. Folk stjæler byskiltene og ofte ved folk slet ikke at de kører igennem byen. Der var dog skilte da vi kørte igennem men indrømmet de så meget NYE ud.
Helnæs
Vi forsatte igennem landskabet på Fyn og kørte herefter til den lille halvø Helnæs som er et naturskønt område. Da vi nåede til vejen over dæmningen som snoede sig gennem vandet, troede vi et øjeblik, at vi kørte på den berømte Atlanterhavsrute i Norge.
Vi nød det smukke og meget anderledes landskab og endte til sidst ved det 28 meter høje fyrtårn Helnæs. Det er bygget i 1901 og stod smukt og tronede i landskabet. Der var en fin udsigt fra området over havet og udsigt til de grønne små bakker.
Brunsviger testen
Her på trappen af fyret, fik vi så lavet brunsviger testen. Hvilken en var bedst? Den vi havde købt i Svenborg eller var brunsvigerne fra Faaborg virkelig Fyns bedste.
Vi var overhoved ikke i tvivl. Brunsvigerne fra Vesterport bageren i Faaborg vandt.
Assens
Vores rejse forsatte og næste stop var i Assens. Det var dog et kort stop og det eneste vi besøgte i byen, var fyrtårnet fra 1854 som på midtermolen i haven.
Middelfart
Vores næste overnatningssted var i Middelfart.
Kongebrogården
Her boede vi på hotel Kongebrogården. Vi har tidligere besøgt stedet, hvor vi spiste frokost men denne gang ville vi prøve at bo her. Vores værelse var lækkert med det var især vores altan som var helt unik. Her kunne vi sidde og nyde vandudsigten og få et kig til både den gamle – og nye Storebæltsbro.
Vi fik god middag i deres restaurant men især deres morgenmaden var fantastik. Den sad vi og nød imens vi havde udsigt til den gamle Lillebæltsbro. Vi boede to nætter på Kongebrogården.
Strib Fyr
Vi er vilde med fyrtårne så selvfølgelig vil vores oplevelser på Fyn og Øerne også inkludere vores besøg til dem. I kort afstand fra Kongebrogården ligger Strib Fyrtårn. Det var lidt svært at finde, for det lå i et parcelhuskvarter og stien ned til stranden, var lidt svær at finde.
Den blev dog fundet og herefter blev synet af tårnet som er bygget i år 1900 nydt. Det er 21 meter højt og der er 97 trin op til hatten. Vandet ved fyrtårnet har meget kraftig strømme og man kan ofte se marsvin i området. Det gjorde vi desværre ikke.
Danmarks bedste romkugler
Nu når vi var i Middelfart, skulle vi selvfølgelig smage Danmarks bedste romkugler. Udsalget af romkuglerne var hos Bak`s Bakery & Deli lidt udenfor centrum af byen. Vi kørte derhen og blev overrasket over hvor mange forskellige slags romkugler, der var at vælge imellem. Vi købte nogle, smagte på dem og ja, vi forstår godt hvorfor de har vundet prisen som Danmarks bedste romkugler.
Eventyret med romkuglerne startede i den lille by Nørre Aaby. Vi var et smut fordi den lille by og så bageren. Den lå inde i en Coop butik og her blev der trillet romkugler til den store guldmedalje.
- Pris: 15 romkugler DKK 155
Bogense
Efter et par dejlige dage i Middelfart forsatte vi vores road trip og næste stop var Bogense. Vi kiggede på kirken og gik rundt i den hyggelige by med toppede brosten og smukke pastelfarvede huse. Kaffe blev nydt ved byens vartegn Manneken Pis som er en tro kopi af den statue som der står i Bruxelles. Herefter begav vi os ned til havneområdet. Her kiggede vi på fiskekutterne, fyrtårnet og nød stemningen.
Lunds hotel
Nede i haven med udsigt til vandet på den ene side og havnen på den anden, lå det hyggelige Lunds hotel. Her fik vi et lækkert værelse med udsigt direkte til havet. Værelset var virkelig lækkert med masser af små detaljer. Der var nips, pyntepuder, tæppe, stempelkande med vedlagt kaffe, og lækre lænestole. Udenfor var der en bænk, strandstole og området var broderet med blomsterkrukker.
Vores morgenmad som blev serveret på værelset, var virkelig udsøgt og ja, kaffen smager da lidt bedre, i en kop fra kongelig porcelæn med udsigt til vandet.
Området ved vandet, fiskerihavnen og servicen gør at vi bestemt kommer igen på Lunds hotel. Her var værelset så lækkert at jeg sagde:
Her kunne jeg godt flytte ind.
Knudshoved fyr
Den sidste af vores oplevelser på Fyn og Øerne var Knudshoved Fyr. Vi stoppede ved parkeringspladsen og gik turen gennem skoven. Herefter nåede vi ned til vandet hvor vi nød udsigten til Storebæltsbroen.
Vi gik op ad bakken og trapperne og herefter var vi ved fyret. Fyrtårnet er 12 meter højt og fra 1948. Der stod også det gamle vippefyr fra 1750. Herfra fik vi en helt fantastisk udsigt over Storebælt, broen og den smukke natur. Sikke en dejlig måde at afslutte vores oplevelser på Fyn og Øerne.
Hvad mener vi om vores oplevelser på Fyn og Øerne
Vi havde en skøn rejser rundt på Øerne. Vejet var med os og i det tidlige forår, var der ikke så mange andre besøgende. Vi boede nogle helt fantastiske steder som alle havde vandudsigt og især Lunds Hotel var en helt unik oplevelse.
Vi fik set nogle ting i Danmark som vi aldrig har set før. Vi fik god service, lækker mad og smagt fynske specialister. Fyrtårne blev jagtet og nydt, de gamle købstæder gennem travet og vi fik stresset af imens vi nød vores vandudsigter. Det var helt igennem skønne oplevelser som vi havde på vores lille rundtur på Fyn og øerne.
- Rejsetidspunkt april.
Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.
Annette Seier - OnTrip.dk
Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com