Taipei er en overset perle – Taiwan‏

Taipei er en overset perle og den skulle vi besøge og det var der en helt bestemt grund til. Den væsentligste årsag til, at vi ville besøge Taiwan, var nemlig en bestemt bygning. En bygning som er verdens tredje højeste og som hedder Taipei 101. Taipei overraskede os desuden positivt, på så mange andre planer.

Taipei er en overset perle - Taiwan‏

Drømmen

Vi er vilde med høje bygninger og Taipei 101 har været en af vores drømmene, at opleve. Et byggeri der i årevis har imponeret os. En over 500 meter høj fascinerende skyskraber, som tårnede sig op midt i byen og som vi kunne se, på meget lang afstand. At Taipei så også rummede så meget mere, var kun en meget glædelig overraskelse. Taipei er en by, hvor vi kan oplevede masser af charme, puls, en fantastisk lokalbefolkning og som havde masser af muligheder for spændende oplevelser.

Taipei er en overset perle - Taiwan‏

Fakta om Taipei

Taipei som er Taiwans hovedstad, har 2,6 millioner indbyggere og er det politiske, økonomiske og kulturelle centrum i Taiwan. Den er en af de store knudepunkter i den kinesiske del af verden. Det er en global by og hjemstedet for flere verdensberømte arkitektoniske og kulturelle vartegn, hvor Taipei 101 er det mest kendte.

At bevæge sig rundt i Taipei var fascinerende og en blanding af den moderne infrastruktur, med et super velfungerende metrosystem og modigt moderne arkitektur. Dette blev så krydret med de mange tempelbygninger, den buddhistiske tro, gadekøkkener og hverdagen i boligbyggeri. Byggerier hvor alle virkede til at have en lille altan med grønne planter.

Vi kunne gå ad en af de store larmende gader fyldt med biler, scootere, for derefter bare at gå ned af en sidegade, hvor vi så hurtigt blev mødt af fred, ro, små madboder og duften af alverdens krydderier. En by med masser af charme og vi er ikke i tvivl, hovedstaden Taipei er en overset perle.

Taipei er en overset perle - Taiwan‏

Taipei er en overset perle - Taiwan‏

Mangfoldighed og venlighed

Taipei er en overset perle med masser af mangfoldighed, venlighed, smil og hjælpsomhed, som vi sjældent har mødt. En nysgerrighed til os som de fremmede, hvor der blev talt til os, spurgt til hvem vi var, med en positiv nysgerrighed. Hvis de lokale ikke kunne tale engelsk, foregik det med tegn, smil og imødekommende kropssprog.

Taipei gav masser af gode oplevelser, hvor vi tit var de eneste vesterlandske turister i miles omkreds. Her oplevede vi en by, hvor der var systemer og orden i tingene. Det kunne f.eks. være et gadekryds med så mange afkrydset områder, at vi lige skal bruge lidt tid på at overskue det, før vi vi gik over.

Taipei er en overset perle - Taiwan‏

Taipei er en overset perle - Taiwan‏

Masser af oplevelser i Taipei

Taipei var ikke en by, som har de store tunge museer. Vi nød bare at gå rundt i denne fascinerende by og blive overrasket over, hvad vi ville møde efter næste gadehjørne. En by, hvor vi næsten lige meget hvor vi var, kunne skimte de små grønne bjerge i baggrunden.

Byen havde forskellige områder, som de fleste andre storbyer. Taipei havde også sit ejet Time Square. Måske ikke så stort og prangende som i New York, men med lige så meget lys, liv, mennesker og butikker. Det var et sjovt område, at besøge med rig mulighed for shopping, spise på restauranter og møde de lokale.

Taipei er en overset perle - Taiwan‏

Taipei var overskuelig

Taipei var utrolig nem og overskuelig at finde rundt i. Der var masser af muligheder for transport men udover at gå, var vores fortrukne metroen. Et system som var yderst velfungerende og som koster så lidt, at DSB ville skamme sig. Det var med toge der bare kørte hele tiden. Dejligt, ingen ventetid.

Det var malet streger der hvor vi skulle stå i kø, så vi kun kom ind i den ene halvdel af toget imens den anden halvdel bliver brugt til at stige af toget. Ingen kaos, selvom der er masser af mennesker i denne millionby, Alt foregik stille, roligt, systematisk og med respekt for sine medmennesker. Det var forbudt at indtage både mad og drikke i metroområdet, hvilket bevirkede at de var uden affald og skinnede rene. En fornøjelse.

Taipei er en overset perle - Taiwan‏

Taipei er en overset perle - Taiwan‏

Taipei er en overset perle

Taipei var virkelig en skøn by og Taipei er en overset perle i Asien, som gav os masser af muligheder for oplevelser. En by der havde den morderne bys bekvemmeligheder, Asiens charme og var omgivet af smuk natur. Dette så tilsat en befolkning som var utrolig venlige og imødekommende. En by som endnu ikke var overrendt af turister og hvor vi mange steder, stadig kunne få det helt for os selv og kun sammen med de lokale.

Tag derfor til Taipei inden alle andre gør det!

Taipei er en overset perle - Taiwan‏

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.