Taipei er en overset perle – Taiwan‏

Taipei er en overset perle og den skulle vi besøge og det var der en helt bestemt grund til. Den væsentligste årsag til at vi ville besøge Taiwan var nemlig en bestemt bygning. En bygning som er verdens tredje højeste og som hedder Taipei 101. Taipei overraskede os desuden positivt, på så mange andre planer.

Taipei - Taiwan

150509 Taipei - Taiwan 1

150509 Taipei - Taiwan 3

Drømmen

Vi er vilde med høje bygninger og Taipei 101 har været en af vores drømmene at se. Et byggeri der i årevis har imponeret os. En over 500 meter højt fascinerende skyskraber, som tårner sig op midt i byen og som du kan se på meget lang afstand. At Taipei så også rummer så meget mere, var kun en meget glædelig overraskelse. Taipei er en by, hvor du kan opleve masser af charme, puls, fantastisk lokalbefolkning og som har masser af muligheder for oplevelser.

Fakta om Taipei

Taipei som er Taiwans hovedstad, har 2,6 millioner indbyggere og er det politiske, økonomiske og kulturelle centrum i Taiwan. Den er en af de store knudepunkter i den kinesiske del af verden. Det er en global by og hjemstedet for flere verdensberømte arkitektoniske og kulturelle vartegn, hvor Taipei 101 er det mest kendte.

At bevæge sig rundt i Taipei er fascinerende og en blanding af den moderne infrastruktur, med et supervelfungerende metrosystem og modigt moderne arkitektur. Dette blev så krydret med de mange tempelbygninger, den buddhistiske tro, gadekøkkener og hverdagen i boligbyggeri. Byggerier hvor alle synes at have en lille altan med grønne planter.

Du kan gå ad en af de store larmende gader fyldt med biler, scootere, for derefter bare at gå ned af en sidegade, hvor du kan blive mødt med fred, ro, små madboder og duften af alverdens krydderier. En by med masser af charme og hovedstaden Taipei er en overset perle.

Taipei - Taiwan

Taipei er en overset perle - Taiwan‏

Mangfoldighed og venlighed

Taipei er en overset perle med masser af mangfoldighed, venlighed, smil og hjælpsomhed, som vi sjældent har mødt. En nysgerrighed til os som de fremmede, hvor der bliver talt til os, spurgt til hvem vi er, med en positiv nysgerrighed. Hvis de lokale ikke kunne tale engelsk foregik det med tegn, smil og imødekommende kropssprog.

Taipei giver masser af gode oplevelser, hvor du tit er de eneste vesterlandske turister i miles omkreds. Her vil du opleve en by, hvor der er systemer og orden i tingene. Det kan f.eks. være et gadekryds med så mange afkrydset områder, at du lige skal bruge lidt tid på at overskue det, før vi du går over.

150509 Taipei - Taiwan 7

150509 Taipei - Taiwan 6

Masser af oplevelser i Taipei

Taipei er ikke en by, som har de store tunge museer. Vi nød bare at gå rundt i denne fascinerende by og blive overrasket over, hvad vi ville møde efter næste gadehjørne. En by, hvor næsten lige meget hvor du er, kan skimte de små grønne bjerge i baggrunden.

Byen har forskellige områder, som de fleste andre storbyer. Taipei har også sit ejet Time Square. Måske ikke så stort og prangende som i New York, men med lige så meget lys, liv, mennesker og butikker. Et sjovt område, at besøge med rig mulighed for shopping, spise på restauranter og møde de lokale.

150509 Taipei - Taiwan 8

150509 Taipei - Taiwan 9

150509 Taipei - Taiwan 10

Taipei er overskuelig

Taipei er utrolig nem og overskuelig at finde rundt i. Der er masser af muligheder for transport men udover at gå, var vores fortrukne metroen. Et system som er yderst velfungerende, koster så lidt, at DSB ville skamme sig og toge der bare kører hele tiden. Dejligt, ingen ventetid.

Det er malet streger der hvor du skal stå i kø, så du kun kom ind i den ene halvdel af toget imens den anden halvdel bliver brugt til at stige ud af toget. Ingen kaos, selvom der er masser af mennesker i denne millionby, Alt foregår stille, roligt, systematisk og med respekt for sine medmennesker. Det er forbudt at indtage både mad og drikke i metroområdet, hvilket bevirkede at de er uden affald og skinnede rene. En fornøjelse!

150509 Taipei - Taiwan 11

150509 Taipei - Taiwan 12

150509 Taipei - Taiwan 13

Taipei er en overset perle

Taipei er virkelig en skøn by og Taipei er en overset perle i Asien, som giver masser af muligheder for oplevelser. En by der har den morderne bys bekvemmeligheder, Asiens charme og er omgivet af smuk natur. Dette så tilsat en befolkning som er utrolig venlige og imødekommende. En by som endnu ikke er overrendt af turister og hvor du mange steder, stadig kan få det helt for dig selv og kun sammen med de lokale. Tag til Taipei inden alle andre gør det!

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.