Storbyguide Taipei – Taiwan

I vores Storbyguide Taipei, giver vi dig vores anbefalinger til et besøg i Taipei. En by som overraskede os positivt, som er en overset perle i Asien og bestemt værd at besøge. Vi giver i denne Storbyguide Taipei, vores anbefalinger til oplevelser, overnatning og spisesteder.

Taipei

Taipei er en by som er kinesisk uden at være det. Tegn og sprog er kinesisk, men mentaliteten er mere europæisk end kinesisk. I byen bor der en super venlig og imødekommende befolkning. De er medvirkende til at byen føles charmende og at den er rar at være gæst i. En summen og masser af liv med et virvar af scootere, gør gadebilledet meget typisk asiatisk. De mange gadekøkkener, som åbner ved mørkes frembrud bringer liv i gadebilledet og giver muligheden for et måltid mad for rimlige penge.

Taipei er byen som forbindes med den ikoniske skyskraber 101, templer og store monumenter, men den tilbyder også oplevelser i kort afstand fra centrum. Her kan du i løbet er meget kort køretid, i de velfungerende billige toge, komme ud og se storslået natur. Lidt udenfor centrum kan du opleve bjerge, zoologiskhave eller tage svævebanen op i bjergene og få en fascinerende udsigt.

Taipei er hovestaden i Taiwan. Den er den politiske, uddannelsesmæssige og kulturelle centrum af Taiwan. En by som er en af de store knudepunkter i den kinesiske-talende verden. Taiwan agerer med en vis selvstædighed, men Kina mener at Taiwan er en provins i Kina. I praksis er Taiwan en selvstædig republik med politisk, kulturelt og økonomiske samarbejde med en række lande, især med Kina.

Taipei er en super spændende by at være gæst i med oplevelser for alle. En by som har et billigt prisniveau og hvor du snildt kan købe et godt måltid mad, for få kroner. En overset perle som du skal skynde dig at opleve inden alle andre gør det. Vi giver dig et overblik over oplevelser, overnatning og spisesteder i vores Storbyguide Taipei.

Oplevelser i Taipei

Udbudet og muligheder for oplevelser er utallige i Taipei. Vi har i vores Storbyguide Taipei valgt, at anbefale de oplevelser som vi synes var de bedste.

Taipei 101

Et besøg til den ikoniske skyskraber Taipei 101 er et must-see i Taipei. Nok en af verdens smukkeste skyskraber med sine 508 meter og den var i 5 år verdens højeste skyskraber. Kør med verdens hurtigste elevator og nyd den svimlende udsigt over byen fra udsigtsplatformen.

12 postkort fra Taipei - Taiwan

Chiang Kai-shek Memorial Hall

Nyd den smukke have, bliv imponeret over det enorme byggeri på 76 meter med det ottekantet tag. Oplev dette nationale mindemonument som er rejst til ære for den tidligere præsident for Taiwan Chiang Kai-shek. Grin af det pudssige vagtskifte med høje ben løft og nyd udsigten. Heroppe fra monumentet får du fuld udsyn til pladsen Liberty Square og de smukke bygninger National Concert Hall og National Theater.

12 postkort fra Taipei - Taiwan

Lungshan temple

Et smukt buddhistiske tempel, som oprindelig blev bygget i 1738 og har haft en omtumlet tilværelse men hver gang er blevet bygget op igen. Her kan du opleve imponerende – smuk arkitektur i fredfyldte omgivelser, midt i den larmende storby. Mød de lokale, se masser af blomster og farver i en tåge af røgelsespinde.

12 postkort fra Taipei - Taiwan

Taipei Zoo

En halv time i tog og du er ude i smuk natur. Her lidt udenfor centrum, ligger en naturskøn zoologiskhave med underholdning til flere timer. Kom en hverdag, for her vil du helt uforstyrret kunne hilse på en af de store pandaer. Nyd naturen, mød dyr fra alverdens lande til en billetpris på DKK 17.

12 postkort fra Taipei - Taiwan

Maokong Gondola

Oplev smuk natur, sæt dig en Hello Kitty gondol og blev ført op ad bjerget. Vær modig og vælg en vogn med glasgulv, nyd turen, landskabet og efter en halv time er du på toppen af bjerget. Her vil opleve en smuk udsigt, men et imponerende landskab, tag på en af de mange trekking ruter, se et af de mange templer eller nyd en kop te i et af de mange tehuse.

12 postkort fra Taipei - Taiwan

Overnatning i Taipei

Der er masser af muligheder for overnatning i Taipei, i mange forskellige prisklasser. Vores anbefaling i vores storbyguide Taipei, er at leje en lejlighed gennem Airbnb, når du skal besøge byen. Her bor du tæt på de lokale i et hyggeligt nærmiljø.

Airbnb lejlighed i Taipai - Taiwan

Spisesteder i Taipei

Der er masser af muligheder for at spise lækker mad i Taipei. Utallige restauranter og cafeer. Men gør som de lokale. De spiser deres måltider på et af de utallige natmarkeder, hvor udbuddet er stort og maden kan købes for billige penge.

Gadekøkkenerne i Taipei

Her finder du et stort udbud af alle former for mad. Maden er frisk, veltilberedt og smager fantastisk. Der skal lidt fingersprog og tegnsprog til, men ved fælles hjælp, får du som regel det måltid du havde forstillet dig.

12 postkort fra Taipei - Taiwan

Modern Toilet Restaurant

Denne restaurant har valgt, at deres salgsparameter er et toilettema. Hvis du har mod på at prøve det, er det en anderledes og grænseoverskridende oplevelse. Du sidder på et toilet og drikkevarerne bliver serveret i kolber. Maden er ikke noget særligt, men indretningen er grænseoverskridende og MEGET anderledes.

Modern Toilet Restaurant - Taipei, Taiwan

Tip til dit besøg i Taipei

 • Hvis du vil undgå kø og se de store pandaer i Taipei Zoo, så kom en hverdag.
 • Du kan på samme dag både besøge Taipei Zoo og tage en tur med Maokong Gondola. Stederne ligger ved siden af hinanden.
 • Det er muligt at stoppe undervejs med svævebanen Maokong Gondola og hoppe på den igen.
 • Du kan købe en enkeltbillet til Maokong Gondoal og gå – og/eller køre med bus ned af bjerget.
 • Taiwan er arealmæssigt stor, så vigtigt at du vælger overnatning i nærheden af en metrostation.
 • Forvent ikke at de lokale forstår eller taler engelsk, men tegnsprog fungerer udmærket.
 • Gadekøkkenerne på natmarkederne er billige, lækre og hygiejnen er ok.
 • Taipei 101 er smukkest udefra men det er ikke pengene værd, at komme op i bygningen.
 • Vent på vagtskiftet ved Chiang Kai-shek Memorial Hall, det er en sjov og underholdende oplevelse.
 • Hvis du gerne vil shoppe, er området ved Ximending stedet at gøre det.

12 postkort fra Taipei - Taiwan

Andre inspirationskilder til Storbygudide Taipei

Taipei Zoo, Taiwan

 • Rejsetidspunkt april.

 Giv os gerne din kommentar med dine bedste tips til vores storbyguide Taipei.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 63 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på kommende rejser:

Tour de Sønderjylland
med luksus og badehotel

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center