Taiwan

Vi ankom til Taiwan og Taipei Taoyuan International Airport. Her var vores første møde, diverse sygdoms kontroller. Kontrollanterne er placeret for, at tjekke om vi havde nogle sygdomstegn eller så ud til at have feber. VI blev også opfordret til at henvende os, hvis vi havde nogle sygdoms symptomer eller var rejsende fra et af de afrikanske lande.

Taiwan

Kina eller ej?

Det andet vi med det samme undrede os over, var om vi var ankommet til et selvstændigt land eller til Kina? Emigrationen betragter Taiwan som et selvstændigt land, hvilket behageligt også betød at vi ikke skulle have et visum på forhånd. Et visum som du ellers skal have hvis det er fastlands Kina du besøger.

Vi var nu også umiddelbart lettere forvirret, for var de lokale kinesere eller ej. Adfærden var meget anderledes, de lokale stod pænt i kø i lige rækker. Det var ikke som i det “rigtige” Kina, hvor der bliver skubbet, mast og ingen overholder kø-kulturen. Vi var umiddelbart allerede meget positiv overrasket, ved vores første møde med Taiwan.

Taiwan

Fakta om Taiwan

Taiwan, officielt Republikken Kina er en stat i Østasien. Taiwan har en uafklaret folkeretslig status. Kina mener at det er en provins i Kina som blot midlertidigt agere med en vis form for selvstændigt. I praksis fungerer Taiwan dog som en selvstændig republik. Det har politisk, kulturelt og økonomiske samarbejde, med en række lande ikke mindst Kina. Levestandarden er på højde med mange vestlige lande. Vores umiddelbare indtryk var, at landet virkede mere vestligt end andre asiatiske lande, vi har besøgt på disse kanter.

Vi blev også glædeligt overrasket over, at vi igen blev mødt ad højrekørsel på vejene og ikke venstre kørsel som i Hong Kong, som vi lige var kommet fra. For os som er vant til højrekørsel kunne vi nu gå mere sikkert over vejen, uden at skulle kigge til den forkerte side.

Taiwan

Taiwan

Service ved vores afhentning i lufthavnen

Vi havde ved vores besøg i Taiwan valgt, at bo i lejlighed som vi havde lejet gennem Airbnb. Et afbræk fra hotelmiljøet, efter at have været på farten i nogle uger og en chance for at bo blandt de lokale. Vi havde bestilt transport gennem udlejeren af lejligheden og det fungerede. Chaufføren stod pænt og ventede på os med et skilt, så vi fandt ham hurtigt

Nu så vi også en ny dejligt side af Taiwan. Her kunne vi lige pludselig bruge et ord vi ellers ikke havde brugt så meget under vores besøg i Hong Kong eller da vi var i Macau, service. Vores chauffør løb, ja rigtigt han løb i parkeringskælderen hen efter sin bil. Han bar vores bagage og som noget helt nyt, han smilede. Skønt! Han forstod desværre ikke et ord engelsk, men antydede på alle måde med sit kropssprog venlighed.

Taiwan

Vores køretur ind til lejligheden

Vi tog med hastig fart ud på motorvejen og umiddelbart virkede vejene nye, velanlagte og velholdte. Ind mod Taipei by blev vi mødt af en masse byggeri men dog ikke med en masse højhuse, som ellers tit ses i storbyer i Asien. Byen virkede umiddelbart meget flad i sin struktur. Jo nærmere vi kom ind mod byen begyndte vi at støde på alle scooteren. Ingen tvivl om, at vi var kommet til paradis for scootere.

Efter noget kørsel frem og tilbage, var vi efter næsten 45 minutters kørsel fremme ved vores lejlighed. Vores chauffør havde nu svært ved at finde den, så der skulle lige et par telefonopkald til. Vi endte til sidst nede i en smal gyde og umiddelbart så den ikke særlig indbydende ud.

Her blev vi mødt af en bekendt til udlejeren, som viste os op til vores lejlighed. Lejligheden lå på 2. sal og vi blev positivt overrasket, for den lignende de billeder som vi havde set på nettet. Vi var nu installeret i vores lejlighed og oplevelserne kunne begynde.

Taiwan

Taiwan

Taiwan

Vi så meget frem til at opleve Taipei.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.