Første indtryk af Taiwan

Vores første indtryk af Taiwan lige efter vi var ankommet til landet. Umiddelbart virkede der ordentlig, folk var venlige og tog hensyn. Det vi så af Taipei på vej ind til byen fra lufthaven, virkede spændende, anderledes og asiatisk på en europæisk måde. Vi glæder os til at vores oplevelser i landet.

Første indtryk af Taiwan

Ankomsten

Vores første indtryk af Taiwan efter vores ankomst til Taipei Taoyuan International Airport. Her startede vores møde med de diverse sygdomskontroller. Kontrollanterne var placeret for at tjekke, om vi havde nogle sygdomstegn eller så ud til at have feber. VI blev også opfordret til at henvende os, hvis vi havde nogle sygdomssymptomer eller var rejsende, fra et af de afrikanske lande.

Første indtryk af Taiwan

Kina eller ej?

Det andet vi med det samme undrede os over var, om vi var ankommet til et selvstændigt land eller til Kina? Emigrationen betragter Taiwan som et selvstændigt land, hvilket behageligt også betød, at vi ikke skulle have et visum på forhånd. Et visum som du ellers skal have hvis det er fastlands Kina du besøger.

Vi var nu også umiddelbart lettere forvirret, for var de lokale kinesere eller ej. Adfærden var meget anderledes, de lokale stod pænt i kø i lige rækker. Det var ikke som i det “rigtige” Kina, hvor der bliver skubbet, mast og ingen overholder kø-kulturen. Vores første indtryk af Taiwan,var allerede meget positivt.

Første indtryk af Taiwan

Første indtryk af Taiwan

Fakta om Taiwan

Taiwan, officielt Republikken Kina er en stat i Østasien. Taiwan har en uafklaret folkeretslig status. Kina mener at det er en provins i Kina, som blot midlertidigt agere med en vis form for selvstændigt. I praksis fungerer Taiwan dog som en selvstændig republik. Det har politisk, kulturelt og økonomiske samarbejde, med en række lande, ikke mindst Kina. Levestandarden er på højde med mange vestlige lande. Vores første indtryk af Taiwan var, at landet virkede mere vestligt end andre asiatiske lande, vi har besøgt på disse kanter.

Vi blev også glædeligt overrasket over, at vi igen blev mødt ad højrekørsel på vejene og ikke venstre kørsel som i Hong Kong, som vi lige var kommet fra. For os som er vant til højrekørsel kunne vi nu gå mere sikkert over vejen, uden at skulle kigge til den forkerte side.

Første indtryk af Taiwan

Service ved vores afhentning i lufthavnen

Vi havde ved vores besøg i Taiwan, valgt at bo i lejlighed som vi havde lejet gennem Airbnb. Et afbræk fra hotelmiljøet, efter at have været på farten i nogle uger og en chance for at bo blandt de lokale. Vi havde bestilt transport gennem udlejeren af lejligheden og det fungerede. Chaufføren stod pænt og ventede på os med et skilt, så vi fandt ham hurtigt

Nu så vi også en ny dejligt side af Taiwan. Her kunne vi lige pludselig bruge et ord, vi ellers ikke havde brugt så meget under vores besøg i Hong Kong eller da vi var i Macau. Det magiske og skønne ord SERVICE. Vores chauffør løb, ja rigtigt han løb, i parkeringskælderen hen efter sin bil. Han bar vores bagage og som noget helt nyt, han smilede. Skønt! Han forstod desværre ikke et ord engelsk, men antydede på alle mulige måde, med sit kropssprog, venlighed.

Første indtryk af Taiwan

Første indtryk af Taiwan

Vores køretur ind til lejligheden

Vi kørte med hastig fart, ud på motorvejen og umiddelbart virkede vejene nye, velanlagte og velholdte. Ind mod Taipei by blev vi mødt af en masse byggeri men dog ikke med en masse højhuse, som ellers tit ses i storbyer i Asien. Byen virkede umiddelbart meget flad i sin struktur. Jo nærmere vi kom ind mod byen, begyndte vi at støde på alle scooteren. Vi var ikke i tvivl om, at vi var kommet til paradis for scootere.

Efter noget kørsel frem og tilbage, var vi efter næsten 45 minutters kørsel fremme ved vores lejlighed. Vores chauffør havde nu svært ved at finde den, så der skulle lige et par telefonopkald til. Vi endte til sidst nede i en smal gyde og umiddelbart så den ikke særlig indbydende ud.

Her blev vi mødt af en bekendt til udlejeren, som viste os op til vores lejlighed. Lejligheden lå på 2. sal og vi blev positivt overrasket, for den lignende de billeder som vi havde set på nettet. Vi var nu installeret i vores lejlighed og oplevelserne kunne begynde.

Første indtryk af Taiwan

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.