Taroudant kaldes lille Marrakech – Marokko

Bliv henført til middelalderen, kør igennem byporten i den store bymur og oplev en spændende by. Taroudant kaldes lille Marrakech og har masser af med liv, puls og en utrolig venlig lokalbefolkning. Handelsbyen Taroudant er hyggelig og bebos af det gæstfrie berberfolk.

Taroudant kaldes lille Marrakech – Marokko

Turen til Taroudant

Turen til Taroudant startede om morgen, bussen kørte fra Agadir og den næste 1 ½ time blev de 80 kilometer tilbagelagt. Turen gik over den frodige Souss Valley, som smukt omgives af bjergene på begge sider. Her så vi uendelige marker med drivhuse, til dyrkning af bananer og masser af appelsin – og eller klementin træer. Tiden fløj afsted i det smukke landskab og snart var vi fremme ved Taroudant.

Bymuren i Taroudant

Besøget i Taroudant kaldes lille Marrakech havde første stop ved bymuren. En ca. 7 km. lang bymur fra 1500 og 1600-tallet som omkranser hele den gamle bydel, medianen. En smuk restaureret bymur som med sin smukke rødlige farve, er et meget markant møde med byen. Bymuren har ni porte og der er mulighed for at gå oppe på den. Heroppe fra muren, fik vi et smukt syn over bymuren som nærmest så ud som om den er uendelig.

Taroudant kaldes lille Marrakech – Marokko

Taroudant kaldes lille Marrakech – Marokko

Indenfor muren i Medianen

Vi forsatte vores tur og bussen passerede en af byportene. Portene er ikke oprindeligt skabt til store busser, så pladsen var knap og chaufføren skulle da holde tungen lige i munden. Efter en del zig zag og frygten for at køre ind i en af de mange boder, var vi nu nået frem til et lille torv hvor indgangen til souken er.

Herinde i medianen åbnede der sig en ny verden. En verden med masser af liv, hestevogne, biler og et liv der bølgede frem og tilbage. Marokkanske mænd i deres traditionelle djellebah, som er en kutte. Tilslørede kvinder på indkøb, klynger af mænd der hyggesnakkede og en rigtig god stemning med masser af smilende lokale.

Dejligt vi var nu landet i en handelsby og fornemmede med det sammen, det rigtige Marokko. En median som et øjeblik blev meget kontrastfyld, da vi så den lange mur med graffiti. Sjovt at graffitien selv i en middelalderby har fundet sin vej. Vi havde med det samme glemt at der var småkoldt, gråvejr og at det regnede. Herinde i medianen, synes vi med det samme at solen skinnede og forstod nu  hvorfor Taroudant kaldes lille Marrakech.

Taroudant kaldes lille Marrakech – Marokko

Taroudant kaldes lille Marrakech – Marokko

Taroudant kaldes lille Marrakech – Marokko

Taroudant kaldes lille Marrakech – Marokko

Taroudant kaldes lille Marrakech – Marokko

Souken – det lokale marked

Utallige boder, frugt – og eller krydderier som smukt var stablet og et enormt farveorgie, mødte os med det samme. Vi blev bombarderet af dufte, lyde og de lokale som ville sælge os deres varer. Om det var tøj, keramik, krydderier eller måske et tæppe. At gå rundt inde i en souk er for os en ynglings oplevelse. Her kommer vi tæt på de lokale og ser hvordan deres hverdagen foregår, så mere autentisk kan det næsten ikke blive.

Souken i Taroudant er delvis overdækket, så herinde kunne vi gå i tørvejr og nyde stemningen. Vi kiggede på de arbejdede værksteder hvor snekkerne var ved at lave en sengegavl, skrædderne der ved at sy gardiner og tæpper der blev vævet.

Der er jo næsten et must at shoppe lidt med hjem, når du ser alle de fristende tilbud. Vi har for mange år siden opgivet og besluttet at vi ikke vil købe souvenirs med hjem. De er smukkest der hvor de er og hvor meget af det, kan du egentlig bruge når du er kommet hjem?

Beslutningen blev, at vi ville købe krydderier. Der er nu ikke noget som duften og smagen af krydderier som du køber i en souk, så det gjorde vi. Vi stoppede ved en bod som havde et stor udvalg og vi besluttede at købe 4 slags med hjem. Spidskommen, chili, karry og et af vores favorit krydderier, ras el hanout.

Hvad koster det? Spurte vi. 10 dirham (DKK 7) for 100 gram. Ok det er rimelig billigt, så vi vil gerne købe 200 gram karry. Hvad koster spidskommen? Alt koster 10 dirham i min bod, svarede han.

Vi fik købt alt for mange krydderier, vi lod os vist rive lidt med men dejligt at kunne tage duftene fra Marokko med os hjem. Det er for os den bedste souvenir.

Taroudant kaldes lille Marrakech – Marokko

Taroudant kaldes lille Marrakech – Marokko

Taroudant kaldes lille Marrakech – Marokko

Taroudant kaldes lille Marrakech – Marokko

Frokost på Palais Salam

Tiden var kommet til lidt frokost, som vi spiste på hotel Palais Salem. Et hotel som er bygget delvist inde i selve bymuren, med en smuk have, springvand og marokkansk indretning, når det er allerbedst. Selve indretning af restauranten er hyggelig og vi fik serveret en treretters menu med vine til.

En forret bestående af et udvalg af marokkanske specialiteter til forret. En hovedret med ris og grillede spyd med kød. Desserten var frugt. Et måltid mad hvor vi fik en super service i hyggelige omgivelser.

Taroudant kaldes lille Marrakech – Marokko

Taroudant kaldes lille Marrakech – Marokko

Taroudant kaldes lille Marrakech – Marokko

Taroudant kaldes lille Marrakech

Er Taroudant så lille Marrakech? tænkte jeg imens jeg kørte tilbage til Agadir og nød solnedgangen. For Taroudant kaldes lille Marrakech. NEJ og atter NEJ, der er ingen sammenligning.

Den eneste sammenligning er bymuren som omkranser Medianen, som i Marrakech ellers er der ingen sammenligning. I Taroudant mødte vi en afslappet stemning, her er de lokale imødekommende, gæstfrie, venlige og smilende.

Taroudant kaldes lille Marrakech – Marokko

Vi kunne være afslappet, det er ikke som i Marrakech hvor de lokale er turisttrætte. Der vil de gøre næsten alt for at få – og eller tigge penge, af de besøgende. Det oplevelse vi under vores besøg i Marrakech. Vi skulle være på vagt, kunne ikke tage billeder og til tider mærkede vi en anspændt – og eller ubehagelig stemning.

Sådan er det SLET IKKE i Taroudant. De lokale vil gerne i dialog med dig og du oplevelser ikke at de er aggressive i souken men venlige. Maria og jeg gik inde i souken med Daniela, som hurtigt fik sig en ny ven. Han fulgte rundt med os og selvfølgelig ville han gerne, sælge os noget.

Daniela sagde: NEJ TAK, en gang derefter stoppede han.

Herefter var han venlig, viste os souken og hjalp os med at finde de ting, vi gerne ville se eller købe. Han var venlig, snaksaglig og nysgerrig.

Selvom vi var tre kvinder og min datter har langt lyst hår kunne vi gå i fred – ja, de kiggede men vi kiggede jo også på dem. De havde aldrig kunne lade sig gøre i Marakech. Her ville der være tilråb, de ville hive i os og det ville have været, en meget ubehagelig oplevelse for 3 kvinder.

Sammenligning med Marrakech er ikke rimelig

Taroudant kaldes lille Marrakech og det giver slet ingen mening, for der er overhoved ingen sammenligning. Det er uretfærdigt og retfærdiggør slet ikke, hvor behagelig og dejligt Taroudant er at besøge. Hvis du på nuværende tidspunkt skulle være i tvivl, vil jeg gerne understrege.

Vi var ret VILDE med Taroudant.

Taroudant kaldes lille Marrakech – Marokko

Taroudant kaldes lille Marrakech – Marokko

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.

OnTrip.dk var inviteret, som gæst til Agadir af The Moroccan National Tourist Office. Indhold, meninger og billeder er som altid, helt vores egne.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 63 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på kommende rejser

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center