Yellowstone National Park – Wyoming, USA

Et besøg i Yellowstone National Park er svært at beskrive med ord. Du bliver i parken bombarderet med naturoplevelser, som er så anderledes at du hele tiden imponeres. I Yellowstone National Park kommer dine øjne og dit kamera helt sikkert på overarbejde.

Yellowstone National Park - Wyoming, USA

Fakta om Yellowstone National Park

Yellowstone er en nationalpark, med fascinerende geologiske forhold som er domineret af vulkanske aktiviteter. Et landskab, der ligger 2.000 meter over havet og er blevet formet efter et vulkansk udbrud. Naturoplevelser er der med det samme i Yellowstone National Park.

Yellowstone National Park er USA’s første nationalpark, som blev oprettet i 1872. Parken ligger i staterne Wyoming, Idaho og Montana.

Verdens største Niatonal Park Yellowstone, har et areal på 8.980 km². Den har sit navn efter Yellowstone River, der løber gennem nationalparken. Parken har et rigt dyre- og planteliv. Der lever, bl.a. bisonokser, ulve, prærieulve, elge, bjørne, kronhjorte og antiloper. Der er fundet ca 2.000 plantearter i parken, der dog overvejende er bevokset med nåletræer.

Yellowstone National Park - Wyoming, USA

Oplevelserne står i kø allerede ved indgangen

Allerede kort tid efter indgangen til nationalparken, bliver du mødt af gejsere, floder, vandfald og høje bjergtinder. For slet ikke at tale om det varme ildelugtende slam, som danner små søer eller de varme kilder, hvor mineralerne i undergrunden har skabt sælsomme landskaber.

Søerne, frodigheden, træerne og græssletter der var fyldt med græssende bisoner henledte os til tidligere tiders cowboyfilm og hvis du er heldig, kan du opleve at se en af nationalparkens mange bjørne.

I Yellowstone skal du tage dig god tid, for her bestemmer naturen og dyrene. Dyr der efterhånden er blevet rimelig vant til biler og mennesker. Det er ikke usædvanligt, at der er lang bilkø fordi en flok bisoner, har valgt at gå tur på den vej, hvor bilerne må køre.

At være, føle, se og opleve Yellowstone National Park er en af de største og mest imponerende naturoplevelse, vi har haft og Yellowstone er nationalparken over alle andre parker i USA.

Yellowstone National Park - Wyoming, USA

Vores oplevelser i Yellowstone National Park

Vi ankom til Yellowstone National Park en sen eftermiddag, med overnatning lige udenfor en af de fem indgange, der fører ind til nationalparken. Vi kunne slet ikke vente med at komme indenfor i parken, så vi udnyttede aftenen til at køre en tur i skumringen.

Aften besøg i Yellowstone National Park

Vi havde ikke kørt særlig lang, på denne smukke lune sommeraften, før vi mødte en kæmpe bisonhan som fredeligt stod og græssede ved en sø. At se dette kæmpe dyr, som vi ellers kun forbinder med tidligere tiders westernfilm i virkeligheden, var ret vildt. Det smukke bløde lys som aftensolen gav, viste bisonhannen i sit rette element og den smukke natur som omgav området, gjorde oplevelsen helt magisk.

Efter vi havde set os mætte på bisonen, kørte vi ad de små snørklede veje op og ned af bjergene og på vores to timers køretur, oplevede vi både sol, regn, hagl og snedriver liggende på siden af vejen.

Vi gjorde stop og fik en smuk udsigt til Yellowstonefloden, som har givet navn til parken. Vejret her i skumringen var smukt og vi fik også udsigt til et imponerende vandfald. Det var nu ved at være mørkt, så vi besluttede at det var bedst, at vi kørte tilbage vores motel.

Adrenalinen kørte i kroppen, ovenpå alle de vilde oplevelser, som vi på så kort tid havde oplevet og vi kunne næsten ikke vente til næste dag og vi glædede os til nye oplevelser.

Yellowstone National Park - Wyoming, USA

Yellowstone National Park - Wyoming, USA

Yellowstone National Park - Wyoming, USA

2. dags besøg i Yellowstone National Park

Vi sprang næsten ud af sengen, næste morgen og var klar til dagens eventyr. For efter gårsdagens oplevelser var vi slet ikke i tvivl. Det er et natureventyr som dagligt bliver udspillet inde i Yellowstone National Park. I dag skulle vi selv være en del af det.

Mammoth Hot Spring

Vores første stop var ved Mammoth Hot Spring. Et stort område med varme kilder, som er placeret på en klippe der hælder nedad. Klipperne er blevet omdannet til et smukt farveorgie på en masse terrasser. De er fremkommet i en kombination af varmt vand som kommer op til jordens overflade, sammen med kalksten og mineraler. Et meget smukt og imponerende syn.

Her kunne vi gå rundt, på de afmærkede stier og komme helt tæt på naturens kræfter.

Yellowstone National Park - Wyoming, USA

Yellowstone National Park - Wyoming, USA

Yellowstone National Park - Wyoming, USA

Yellowstone National Park - Wyoming, USA

Mud Vulcano

Der er masser af vulkanskaktivet i Yellowstone. Især ved Mud Volcano, var der en eksplosion af boblende mudder med utrolig varme temperaturer, som kom nede fra det bundløse hul. Boblerne udskilte en ubehagelig rådden stank, som nærmest var ulidelig at lugte til.

En anderledes oplevelse, at kigge på det boblende mudder. Mud Volcano var måske ikke en særlig smuk oplevelse. De var vel nærmere fascinerende.

Yellowstone National Park - Wyoming, USA

Yellowstone National Park - Wyoming, USA

Old Faithful

Vi ville gerne opleve en gejser springe, for det havde vi aldrig tidligere oplevet og Yellowstone National Park har flere. Den mest populære gejser er Old Faithful, der springer ca. hvert 90. minut. Udbruddet skyder en højde på mellem 30-55 meter. Den indeholder mellem 14.000 til 32. 000 liter kogende vand.

Old Faithful er en af de mest populære attraktioner i Yellowstone og lidt ad et tilløbsstykke. Det gælder om at være der i tide, for det enkelte udbrud varer under 5 minutter. En vild og imponerende oplevelse, både at se og høre naturens enorme kræfter.

Yellowstone National Park - Wyoming, USA

Yellowstone National Park - Wyoming, USA

Dyrelivet i Yellowstone National Park

Det som fascinerede os mest ved Yellowstone National Park, var helt klart dyrelivet, som vi kom meget tæt på. Det var nu kun den ene af os, der fik fornøjelsen af, at se en af de mange bjørne som der lever i Yellowstone, men at se og høre en bisonflok passere en flod, var ret vildt. At få den oplevelse, at se en bisonflok i sit rette element, var uforglemmelig og en stor oplevelse.

På vores tur rundt i Yellowstone oplevede vi adskillige gange, at dyrene passerede vejen eller gik på den. Vi oplevede en bison som fik lyst til at gå en lang tur på vejen imens den utilfreds brølede af alle bilerne. For i Yellowstone var det dyrene der bestemmer og os der var på besøg.

Yellowstone National Park - Wyoming, USA

En imponerende oplevelse

Det var en meget smuk og betagende oplevelse at besøge Yellowstone. Vi blev yderligere belønnet med en smuk køretur, på vej mod dalen og byen Jackson Hole udenfor parken. På vejen havde vi udsigt til den snedækkede Teton bjergkæden, som smukt fulgte os det meste af vejen. Denne oplevelsesrige dag, kunne ikke have haft en smukkere afslutning.

Yellowstone National Park - Wyoming, USA

Praktisk info om Yellowstone National Park

 • Yellowstone er USA’s første Nationalpark.
 • Yellowstone er optaget på Unesco’s verdensarvsliste.
 • Åbningstider hele døgnet, men dele af parken er lukket om vinteren.
 • Entre: USD 30 der er gyldig i en uge.
 • Ved besøg i mange af nationalparker i USA vil det kunne betale sig, at købe et årskort til USD 80.
 • Der er vulkansk aktivet i området, årlige jordrystelser og skovbrande.
 • Yellowstone indeholder 378 km asfalterede veje.
 • Nationalparken er placeret i den nordvestlige del af starten Wyoming, samt lidt i staterne Idaho og Montana.
 • Yellowstone National Park har en af verdens største koncentration af gejsere.
 • Højsæson er fra midten af juni til slutningen af august.
 • Der er fem indgange til parken.
 • Nationalparkens vejnet er formet som et gigantisk 8 tal.
 • Du kan finde overnatningsmuligheder på en af 9 lodge eller de 12 campingplader.
 • Der er flere restauranter, cafeteriaer og muligheder for at købe fast food.

Yellowstone National Park - Wyoming, USA

Tips til besøg i Yellowstone National Park

 • Hvis du kunne tænke dig, at overnatte inde i Yellowstone, skal du booke overnatning lang tid i forvejen.
 • Bedste tidspunkt at besøge Yellowstone er i slutningen af maj og i september.
 • Der er billigere at bo lidt uden for Yellowstone og udvalget er rimelig stort.
 • Husk at tanke bilen, inden du kører ind i parken.
 • Kør ind i parken ved skumringen og tidlig morgen, hvor der er færreste mennesker og meget større sandsynlighed for, at se nogle af de mange dyr.
 • Du skal være opmærksom på, at du også skal bestille din campingplads.
 • Overhold advarslerne omkring dyrene i Yellowstone og kom ikke for tæt på eller bliv inde i din bil hvis du møder et dyr på vejen.
 • Afsæt masser af tid til din Yellowstone oplevelse.  Parken er enorm og du kan ikke køre særlig stærkt.
 • Afsæt mindst to dage til at besøge Yellowstone.

Yellowstone National Park - Wyoming, USA

 • Rejsetidspunkt juli.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 68 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på kommende rejse:

Forlænget weekend i Tyskland

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center