Tips – 12 fantastiske nationalparker i USA

Tips til 12 fantastiske nationalparker i USA. Nationalparkerne er nemlig en af mange årsager til, at vi elsker at rejse til dette land. Hver af disse parker har for os været unikke, storslåede og helt deres egen. De har givet os unikke naturoplevelser og uforglemmelige minder.

Tips - 12 fantastiske nationalparker i USA

Hvad er en nationalpark i USA?

I USA er der 62 beskyttede naturområder bedre kendt som nationalparker. De er fordelt over 29 delstater. De administreres af National Park Service, som er en styrelse under USA’s indenrigsministerium. Oprettelse af en nationalpark vedtages ved lov af Kongressen. Loven om den første nationalpark Yellowstone, blev underskrevet af præsident Ulysses S. Grant i 1872.

Nationalparker i USA

Siden vi for mange år siden, besøgte vores første nationalpark – Everglades National Park i Florida, har vi været fascineret. Vi har derfor i dette indlæg, udvalgt 12 fantastiske nationalparker i USA. De har alle gjort stort indtryk på os, er forskellige steder i landet og de er alle unikke. Parker som har givet os fantastiske oplevelser, vist os naturen fra sin smukkeste side og givet os dejlige minder til evigt eje.

Tip – 12 fantastiske nationalparker i USA

1. Yellowstone National Park – Wyoming, Idaho og Montana

Yellowstone er den ældste og den mest imponerende nationalpark i USA. At køre ind i Yellowstone, er som at komme til en anden verden og du bliver konstant bombarderet med naturoplevelser. Et enormt område i USA som dækker hele 3 stater. Det rummer så mangeartede naturoplevelser, at du kun kan blive fascineret. Et landskab der ligger 2.000 meter over havets overflade og er blevet formet efter vulkanske udbrud.

De dampende mudderhuller, vandfald, floder, søer og springende gejsere. Græssletterne, bjergene, varme kilder og kalkstenen som smukt er farvet af mineralerne. Et helt unikt sted, hvor dyrelivet hersker og du vil sikkert se en bison, ulv, bjørn eller måske en rovfugl. Yellowstone er nok den af 12 fantastiske nationalparker i USA som har fascineret os mest.

Tips - 12 fantastiske nationalparker i USA

Tips - 12 fantastiske nationalparker i USA

2. Bryce Canyon – Utah

De røde klippesøjler står skulder ved skulder, i Bryce Canyon nationalpark. Et underligt men fascinerende naturfænomen, at opleve disse røde søjler. Klippesøjler som gennem millioner af år, er formet af vind og vejr. Bryce Canyon ligger midt på Colorado plateauet i 2.500 km. højde og klipperne får deres røde farve fra mineraler især jern.

Du får wow-følelsen når du stå oppe på plateauet i 2.500 km. højde og kigge ud over de enorme vidder. Herfra ser du den enorme skov, af alle de røde klippesøjler, som peger deres spidse ender op imod himlen. Et syn du sikkert aldrig vil glemme.

Tip – 12 fantastiske nationalparker i USA

Tip – 12 fantastiske nationalparker i USA

3. Mesa Verde National Park – Colorado

En gammel indianerkultur og de mere end 700 år gamle landsbyer, som er hugget ind i klipperne. Det kan du i Mesa Verde opleve hvor indianerstammen Pueblo boede. En nationalpark, der er optaget på UNESCOs verdensarvsliste som bevaringsværdig.

Bestig bjerget, kør ad de snoede veje med masser af hårnålesving. Kør derefter rundt på det 2.500 meter høje plateau, se de enorme vidder fra udsigtspunktet Park Point i 2.613 meter og nyd den smukke natur. Her vil du opleve den enorme slugt, se alle klippehuler, der er hugget ud i de gullige klipper og få en helt klar opfattelse af, hvordan livet blev levet for mange år siden. En unik og fascinerende oplevelse, i meget smuk natur.

Tips - 12 fantastiske nationalparker i USA

Tips - 12 fantastiske nationalparker i USA

4. Acadia National Park – Maine

Acadia er den eneste nationalpark i hele New England området og en ret overset park. En nationalpark, som de færreste besøger og som ligger afsides næsten på grænsen til Canada. Denne enorme park blev oprettet i 1916 og John D. Rockefeller anlagde og betalte for det 80 km. lange vejnet og adskillige stenbroer.

Acadia National Park viser dig storslåede udsigter, dybe fjorde, forrevne klipper og smukke sandstrande. Se de mange smukke stenbroer, søerne og bestig Cadillac Mountains. Her får du en storslået udsigt og vil opleve kæmpe granitstykker. Virkelig en nationalpark, der viser dig naturen fra sin smukkeste side.

Tips - 12 fantastiske nationalparker i USA

Tips - 12 fantastiske nationalparker i USA

5. Dead Valley National Park – Californien

Ekstrem hede, en dal som er 225 km. lang og et af det laveste beliggende steder i verden. En nationalpark med det skræmmende navn Dead Vally, som ligner et månelandskab og et sted, hvor du ikke har lyst til at fare vild. Det højeste punkt i denne nationalpark er 3.368 meter, det laveste 86 meter under havet overflade og ja, vildt men sandt den højeste temperatur der er målt her, er 56,6 grader.

Death Valley vil give dig, nogle oplevelser du aldrig har fået før. Kør ned gennem den øde dal, tro at vejen er uendelig og oplev det underlige landskab. Bestig bjergene, se sandklitter, stenørken og mærk hvordan solen brænder ubarmhjertigt med høje varmegrader, på din hud. Vi har her oplevet 55 grader og det var ulideligt at være udenfor.

Tips - 12 fantastiske nationalparker i USA

Tips - 12 fantastiske nationalparker i USA

6. Grand Canyon National Park – Arizona

Grand Canyon National Park er en af de ældste nationalparker i USA. En park, der er en af verdens største naturlige underværker. Inde i parken, er der en kløft som er skabt af Coloradofloden. En enorm kløft som er 446 kilometer, har en dybe på 1,6 kilometer og en brede på 15 kilometer.

En storhed og en imponerende udsigt som er ubeskrivelig. Det er en drøm som bliver opfyldt, når du ser Grand Canyon. Virkeligheden står slet ikke mål med de billederne du har set, for ingen billeder kan med retfærdighed gengive dette sted. Grand Canyon National Park, må bestemt hører til et af verdens vidundere.

Tip – 12 fantastiske nationalparker i USA

Tip – 12 fantastiske nationalparker i USA

7. Zion National Park – Utah

En dal med hvor 300 meter høje klippevægge tårner op. En nationalpark der ligger godt gemt i Utah. Bare køreturen til nationalparken, er en naturoplevelse i sig selv som sætter øjnene på konstant overarbejde. Her vil du kunne opleve noget helt særligt nemlig hvide og rosa klipper. En nationalpark med det højeste punkt på 2.660 meter og det laveste på 1.128 meter.

Her fornemmer du naturen helt tæt på. De høje klippevægge pakker dig ligesom ind imens du bevæger dig rundt i den lille dal. Her er naturskønt, masser af muligheder for unikke vandreture og for at se dyrelivet, i en park som er overskuelig.

Tip – 12 fantastiske nationalparker i USA

Tips - 12 fantastiske nationalparker i USA

8. Yosemite National Park – Californien

Mangfoldig natur, en kontrastfyldt park som oser af skønhed men som også er barsk og rå. En nationalpark der er 3.081 kvadratmeter, hvor 95% er udpeget som vildmark og den mest besøgte park i USA. En skønhed som er medvirkende til, at den er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Bliv fascineret af det 739 meter høje vandfald, tag en sneboldkamp i det 3.000 meter høje – Tioga pas eller lad freden sænke sig over dig i dalen, ved den fossende flod. Her i Yosemite National Park er kæmpe granitstykker smidt i naturen, der er lodrette klippevægge og utallige udsigtspunkter. En nationalpark som rummer det hele og som kun kan imponere.

Tips - 12 fantastiske nationalparker i USA

Tips - 12 fantastiske nationalparker i USA

9. Arches National Park – Utah

Tusindvis af naturskabte buer, sandstensklipper i røde, orange og gule farver gør denne naturpark til en eventyroplevelse. I den 310 kvadratkilometer store park, er der over 2.000 naturskabte buer og den er et paradis for naturelskere.

En nationalpark hvor din fantasi bliver udfordret, når de smukke klipper tager form som dyr eller mennesker. Mangfoldigheden, ørken, sandet, øde strækninger og store vidder gør dette smukke landskab til noget særlig. Buer som har navne, Park Avenue som ligner en storby med en bred gade og de høje skyskrabere (klipperne) på hver side. En eventyrpark og ikke uden grund en populær nationalpark.

Tips - 12 fantastiske nationalparker i USA

Tips - 12 fantastiske nationalparker i USA

10. Badlands National Park – South Dakota

Havbunden stiger op til overfladen i Badlands National Park og har ligesom slugt prærien. Oppe, nede og hen ser du sandstensformationer i et farvespil der overgår din fantasi. Den 100.000 kvadratkilometer store nationalpark, har verdens rigeste fossil aftryk og er USA størst beskyttede prærie med et mangfoldigt og rigt dyreliv.

En nationalpark som er unik, har meget anderledes natur og dyreliv. Her vil du få oplevelser, som du ikke får andre steder. Denne prærie er noget særligt, de smukke sandsten, de mange farver og dyr gør denne park meget special.  En nationalpark der er barsk, imponerende, smuk, vild og graciøs på sammen tid.

Tips - 12 fantastiske nationalparker i USA

Tips - 12 fantastiske nationalparker i USA

11. Joshua Tree National Park – Californien

Et unikt træ, to ørkener som møder hinanden, en gold og en frodig, i en enorm vildmark gør denne nationalpark special. Den store naturattraktion er selvfølgelig palmeliljerne Joshua Tree som også har givet navn til parken. En park som er 3.196 kvadratkilometer stor og hvor det højeste punkt er 1.600 kilometer over havet overflade.

Oplev de smukke anderledes træer, som står som en hær i den barske ørken. Se de gul-rødlige sandstensklipper, saltsletter, anderledes vegetation og sjove klippeformationer. Et besøg i Joshau Treee National Park, er anderledes og en utrolig flot naturoplevelse.

Tips - 12 fantastiske nationalparker i USA

Tips - 12 fantastiske nationalparker i USA

12. Capitol Reef National Park – Utah

En enorm klippefold i jordskorpen som løber langs med parken, på hele 160 km. Den største klippefold i USA som er opstået midt i ingenting. Den har skabt smuk natur og den 911 kvadratkilometer store park får du for dig selv. Den er nemlig en af mest oversete nationalparker i USA.

Det ene smukke sceneri efter det andet viser sig i denne nationalpark. Klipper i farveskala fra hvid, gullig, orange, lys – og mørkebrun til de meget rødlige klipper. Klipper formet som et slot, kupler eller bare rå klippevægge som stikker op ad jorden. En frodig park men masser af vegetation, en flod og en park der er værd at køre efter selvom den ligger afsides.

Tips - 12 fantastiske nationalparker i USA

Tips - 12 fantastiske nationalparker i USA

12 fanatiske nationalparker i USA

Vi håber, at vi har kunne inspirere dig til at besøge en eller flere af disse 12 fantastiske nationalparker i USA. Hver er sin egen, har sine specielle oplevelser og vil give dig unikke naturoplevelser.

Bonustip: Hvis du skal besøge flere nationalparker, bør du overveje at købe et årskort. Det koster USD 80 og giver dig ubegrænset adgang til alle nationalparker og monumenter i et år.

 

 Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejser

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center