Rejsetanker om Road Trip fra Denver til Las Vegas, USA

Vi har gjort os nogle rejsetanker om road trip fra Denver til Las Vegas. Et road trip der opfyldte masser af gamle drømme, var overraskende, imponerende, smukt og hvor vi mødte det spirende forår i USA.

Rejsetanker om Road Trip fra Denver til Las Vegas, USA

Road Trip fra Denver til Las Vegas

Dette er anden del af vores lange road trip på tværs af USA og vi har tidligere skrevet om første del af vores road trip, som var fra Chicago til Denver. Et road trip hvor vi mødte vinteren, men nu længere mod syd, mødte vi endelig foråret, varmen og solen i de sydligere stater af USA.

Rejsetanker om Road Trip fra Denver til Las Vegas, USA

Rejsetanker om Road Trip fra Denver til Las Vegas, USA

Overnatning

Vi havde på denne anden del af vores road trip, heller ikke bestilt overnatninger på forhånd. En ting som vi på første del af vores road trip, var blevet rigtig glade for og derfor fortsatte med. Det gav os en frihed, som vi hurtig havde vænnet os til og det forløb over al forventning.

Vi kørte til vi ikke længere havde lyst, så tjekkede vi vores app og så om der var et rimelig godt motel i nærheden. Hvis ja, slog vi til, bookede det og 10 min. senere havde vi tjekket ind på vores værelse. I vores rejsetanker om road trip fra Denver til Las Vegas, tænker vi stadig, at det var en god beslutning.

Denver

Turen startede med en halv dag i Denver. En by der for os var ukendt, vi kendte faktisk ikke særligt meget til den inden vores besøg. Denver overraskede os meget positiv. Selvom det er den højeste beliggende storby i USA, var stemningen i byen, meget nede på jorden.

Denver var rar, hyggelig og meget charmerende at gå rundt i og vi nød vores besøg. Vi fik kun set lidt af byen, men vender gerne tilbage. Byen åbner muligheder for at besøge rigtig mange spændende steder lige i nærheden, specielt Rocky Mountains.

Rejsetanker om Road Trip fra Denver til Las Vegas, USA

Tre fanatiske nationalparker

Ellers bød dette road trip også på en del af USA’s nationalparker. Vi ved ikke hvad det er med de nationalparker. I vores rejsetanker om road trip fra Denver til Las Vegas, tænker vi, at det er fordi de imponerer os hver gang og vi kan slet ikke få nok af dem. Vi har efterhånden fået besøgt en hel del, men hver nationalpark er helt sin egen. Den har sin helt egen natur, stemning, oplevelser og vi bliver aldrig trætte af dem.

Rejsetanker om Road Trip fra Denver til Las Vegas, USA

Arches National Park

Arches National Park blev på dette road trip besøgt. En nationalpark, som er kendt for sine tusindvis af naturskabte buer. Selvom vejret og årstiden fik sat en stopper for at besøge de mest kendte buer, fik vi set en hel del andre og imponerende er de, helt klart.

Fantastisk hvad naturen selv kan skabte og at vi som mennesker kan føle os helt små, når vi bare går rundt og nyder det. Udover buerne var naturen også meget storslået og smuk. Vi fik desuden en bonusoplevelse. Vi så en meget anderledes bue eller vel nærmere et hul i klippen, da vi kørte fra nationalparken.

Rejsetanker om Road Trip fra Denver til Las Vegas, USA

Mesa Verde National Park

Mesa Verde var den næste nationalpark og var nok den, som slog benene mest væk under os. Klippehulerne med landsbyerne, som er skabt af indianerstammen Puebloer var en vild oplevelse. De er også på UNESCOs verdensarvsliste og det var en så stor oplevelse, at den ikke kan beskrives.

At man kunne skabe et så velfungerende samfund under de omstændigheder, for så mange hundrede år siden, er utroligt. At opleve klippehulerne var i sig selv en stor oplevelse, men igen var selve naturoplevelse en lige så stor del af vores oplevelse.

En natur med en gigantisk kløft oppe på et plateau i over 2.500 meter over havets overflade, var en så stor bonusoplevelse, at vi næsten ikke kunne løsrive os fra stedet. Vi var desuden så heldige at have området næsten for os selv, på grund af lavsæsonen.

Rejsetanker om Road Trip fra Denver til Las Vegas, USA

Capitol Reef National Park

Capitol Reef var den sidste af de tre nationalparker, som vi besøgte på dette road trip. En park som vi aldrig havde hørt om, set billeder fra eller tænkt over at besøge. Vi faldt tilfældigt over en beskrivelse af denne meget oversete nationalpark, så den skulle selvfølgelig opleves.

De fleste tager turen til de mere velkendte omkringliggende nationalparken og slår ikke lige et smut forbi Capitol Reef National Park, hvilket er synd. Denne nationalpark har så meget at byde på.

Capitol Reef National Park har natur og oplevelser der bestemt ikke fejlede noget og dertil den store fordel, at der kun var få gæster. Vi fik her, igen oplevet de røde klipper men endnu engang var det bare anderledes, imponerende og smukt. Vi fik her naturoplevelser, vi sent vil glemme.

Rejsetanker om Road Trip fra Denver til Las Vegas, USA

To smukke vejstrækninger på vores Road Trip

Vi kørte selvfølgelig meget på motorvej og vejene i USA, er altid en fornøjelse at køre på. Vi ved ikke om de bruger en helt speciel asfalt. Der er sjældent vejarbejde, huller i vejen eller andre forhindringer. De ligger der bare, godt skiltet, som lange sorte streger ud i horisonten.

Vi prøver altid også at komme væk fra motorvejene som vi også gjorde denne gang. Det gav os på dette road trip, oplevelsen af to smukke vejrtrækninger. Ture som var lige så store, måske endda større, oplevelser end selve nationalparkerne. Et par vejstrækninger hvor vi tabte pusten. Hvor vi var alt for lang tid om at køre dem, måtte stoppe konstant og skulle skifte memory kort i vores kamera.

Highway 128

Highway 128 hvor vi sammen med de røde klipper fulgte Coloradofloden, indtil vi kom til Arches National Park. En vej hvor det ene natursceneri blev afløst efter det andet. Det var en af de smukkeste ture, vi nogensinde har kørt.

Rejsetanker om Road Trip fra Denver til Las Vegas, USA

Route 95

Da vi kørte fra Mesa Verde National Park til Capitol Reef National Park fandt vi State Route 95. Den er også udnævnt til sciens route og det forstår vi bestemt godt. Vidderne, klipperne, ørken og os helt alene på vejen i vores store bil, var et drømmescenarie som sjældent opleves.

Alle vores sanser var konstant på overarbejde og da vi ankom til Capitol Reef National Park, troede vi faktisk ikke, at vi kunne opleve mere smuk natur, men det kunne vi. I vores rejsetanker om road trip fra Denver til Las Vegas må vi sige at to vejstrækninger viste os USA, når det bare er allerbedst.

Rejsetanker om Road Trip fra Denver til Las Vegas, USA

Vi var mættede

I vores rejsetanker om road trip fra Denver til Las Vegas, må vi indrømme at vi var mætte. Vi var trætte, fyldt op og trængte nu efter vores to etapers af road trip til noget andet. Underligt, men vi kan faktisk godt blive lidt oplevelsestrætte og få brug for tid, til at fordøje alle de oplevelser som vi har fået.

Las Vegas

Vi satte nu bilen direkte mod velkendte Las Vegas som skulle besøge for 9. gang. Las Vegas markerede for os og for første gang i 14 dage, en deadline. Vi skulle mødes med Maria som havde taget et fly til Las Vegas og de næste 12 dage, skulle vi allesammen, nyde vores alle tres yndlingsby – Vegas Baby. Herefter tog Maria hjem og vi skulle videre på tredje kapitel af vores road trip tværs over USA, den sidste etape som er fra Las Vegas til San Francisco.

Rejsetanker om Road Trip fra Denver til Las Vegas, USA

Rejsetanker om Road Trip fra Denver til Las Vegas

I vores rejsetanker om road trip fra Denver til Las Vegas, har vi tænkt over om det levede op til vores forventninger. Helt klart og mere til, det var en stor oplevelse. Vi kørte igennem 4 stater, over 1.800 kilometer, fik mødt foråret og bestemt også sommervejret. Alt dette sammen med det, som vi elsker allermest ved USA frihedsfølelsen og den storslået natur.

Et road trip som vi bestemt godt kan anbefale andre at opleve, for Colorado var en spændende stat med masser af smuk natur. Vi skal nu ikke glemme at Utah, som altid viser os nye sider og overrasker os positivt.

Rejsetanker om Road Trip fra Denver til Las Vegas, USA

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.