Den kridhvide Bonneville-saltslette – Utah, USA

Den kridhvide Bonneville-saltslette, ligger ret ensom og øde i staten Utah. Forstil dig, at her er så fladt at du kan se jorden krumning og her er så goldt, at intet kan leve her. Et sted der også bruges til testkørsler og et område, der er helt unikt i USA.

Den kridhvide Bonneville-saltslette – Utah, USA

Fakta om den kridhvide Bonneville-saltslette

Saltsletten ligger vest for Great Salt Lake i det vestlige Utah. I den vestlige del af saltsletten ligger Bonneville Speedway, hvor der jævnligt laves tekstkørsler. Her er sletten perfekt flad og har en tyk skorpe af salt. Den kridhvide Bonneville-saltslette blev dannet, da den gamle sø Bonnonne tørrede ud. Søen var enorm, der var intet udløb og dermed medførte fordampningen af vandet, at bunden blev til salt.

Her er så salt, at intet kan leve her og ud over testkørsel bruger militæret også området til opbevaring, testområde og bombeanlæg.

  • Saltoverfladen indeholder kalium, magnesiumlithium og almindeligt bordsalt.
  • Saltsletten er 121 kvadratkilometer.
  • Gennemsnitstemperaturen er 22.
  • Temperaturen varierer fra op til 40 grader og kan komme ned under frysepunktet om vinteren.

Den kridhvide Bonneville-saltslette – Utah, USA

Vores oplevelse af den kridhvide Bonneville-saltslette

Efter et par dage i Salt Lake City med koncert og smuk natur på Antelope Island var tiden kommet til, at vores rejse skulle fortsætte. Der havde været dårligt vejr i nogle dage med kulde og regn men denne morgen, hvor vi genoptog vores road trip, tittede solen frem og der var lidt varme i luften.

Turen til Bonneville-saltslette

Vi kom ud af Salt Lake City og forsatte på vej nummer I-80. Vi kørte langs med Great Salt Lake, en del af tiden men ellers var vejen flad og virkede næsten uendelig. Undervejs så vi et par steder med enorme saltbjerge. Det var fabrikker som opsamlede salt, forarbejde det for senere at videresælge det. Ellers var vejen virkelig kedelig men efter et par timer, begyndte vi at kunne skimte saltsletten.

Vi så en kunstgenstand som stod lidt umotiveret ude i ingenting og efter noget tid var vi ved rastepladsen.

Den kridhvide Bonneville-saltslette – Utah, USA

Den kridhvide Bonneville-saltslette – Utah, USA

Den kridhvide Bonneville-saltslette – Utah, USA

Rastepladsen

Det eneste der er ved saltsletten, er en rasteplads. Her er der toiletter, lidt skilte som fortæller om sletten og muligheden for at kunne skylle salten af dig, hvis du har været ude at gå på slettet. Den ligger på den side af vejen som går fra Salt Lake City mod den nærmeste by Wendover. På den anden side af vejen, er der også en rasteplads med en udkigsplatform.

Den kridhvide Bonneville-saltslette – Utah, USA

Den kridhvide Bonneville-saltslette

Vi var her – WOW

Vi stod og kiggede på, en af de mest unikke ting i USA, den enorme saltslette. Det var ret vildt. Vi har ofte set billeder fra den kridhvide saltslette men den var slet ikke HVID!

HVORFOR VAR DEN IKKE HVID?

Den store saltslette var simpelthen dækket af et lag vand. Vi kunne selvfølgelig se, at der var helt hvidt nede under vandet, men det var ikke lige det billede vi havde forventet at se. Vi havde forventet at se, en enorm stor flade, der var uendelig og kridhvid ligesom vi gjorde i Namibia.

Det var nu ikke fordi, det ikke var smukt. Det var enormt smukt. Skyerne på den blå himmel og de omkringliggende bjerge, spejlede sig i vandet og gav de mest fanatiske refleksioner.

Det var simpelthen så smukt.

Vi stod længe og bare kiggede men efter noget tid løsrev vi os. Der var lige et til sted til, vi ville besøge.

Den kridhvide Bonneville-saltslette – Utah, USA

Den kridhvide Bonneville-saltslette – Utah, USA

Bonneville-saltslette International Speedway

Vi forlod rastepladsen, kørte lidt ned af I-80 og drejede fra. Herefter kørte vi omkring 10 kilometer. På noget af vejen kørte vi med saltsletten på begge sider. En ret underlig med fed oplevelse. Vi endte til sidst på en p-plads. Her var der et par andre biler og et par meget skuffede mænd.

De havde forventet, at de kunne komme ud og prøve de hurtige bilers kræfter, på saltsletten men vandet gjorde, at det ikke kunne lade sig gøre. Saltskorpen kan nemlig være skrøbeligt når der er vand på den. Der kan være mudder nedenunder og desuden kan salten ødelægge de elektriske systemer i bilen.

Fakta om Speedway banen

Her på Bonneville-saltslette er der sat mange hastighedsrekorder. Lige fra en rekord i 1935 på 484 km/t til 1.000 km/t i 1970. Der arrangeres adskillige konkurrencer hen over året hvor der konkurrences om at sætte hastighedsrekorder. Stedet er opført som et nationalt historisk sted. Banen er desuden blevet brugt i adskillige film bl.a. Mad Men.

Den kridhvide Bonneville-saltslette – Utah, USA

Den kridhvide Bonneville-saltslette – Utah, USA

Hvad mener vi om den kridhvide Bonneville-saltslette

Det var uvirkeligt, anderledes, smukt og fascinerende af se saltslettet. Vi var selvfølgelig skuffet over, at der var vand på den og at vi ikke fik et vue over en stor kridhvid slette som vi havde forventet. Oplevelsen var derfor anderledes og mere unik, for det er et sjælden at se den dækket med vand.

At se refleksionerne, bjergene i baggrunden og det enorme areal var en stor oplevelse som tilmed var helt gratis.

Den kridhvide Bonneville-saltslette – Utah, USA

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejser

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center