Koncert med mormonernes Tabernakelkor – Salt Lake City, USA

En koncert med mormonernes Tabernakelkor, var er en stor oplevelse. Koret består af 360 frivillige, har et 110 mands stort orkester og verdens største orgel. Koret giver gratis koncert, i den historiske bygning Tabernakel, hver søndag på Tempelpladsen i Salt Lake City.

Koncert med mormonernes Tabernakelkor – Salt Lake City, USA

Vores første koncert med mormonernes Tabernakelkor

For mange år siden, besøgte vi Salt Lake City og havde hørt noget om et kor. Vi vidste ikke så meget om det, men tænke at det kunne da være en sjov oplevelse. Så vi var tidligt oppe og tog op til mormonernes Tempelplads. Vi havde hørt, at koncerten var i Tabernakel-bygningen men det var den ikke.

Vi mødte en del mennesker i fint søndagstøj og spurgte dem:

Er der ikke koncert i dag?

De svarede: Jov men det er i kongresbygningen i dag. Det er jo dagens efter vores helligdag den 4. juli. Der kommer mange mennesker og derfor er den flyttet til kongressalen. Derover kan der nemlig være flere mennesker.

De var alle sammen meget venlige, hilste på os og sagde:

Bare følg os.

Vi kom ind i den enorme bygning og meget af tiden, gik derefter med at hædre de besøgende udenfor Utah. Det var især en masser soldater, hvor der også blev takket for der indsats og klappet.

Herefter gik koncerten i gang som også blev sendt på live-tv. Det var en rigtig god oplevelse og da vi igen var i byen en søndag ville vi gerne genopleve det igen. Denne gang ville det nemlig blive i ”den rigtige” bygning med verdens største orgel i Tabernakel.

Koncert med mormonernes Tabernakelkor – Salt Lake City, USA

Lidt fakta om Tabernakel kortet

Inden du evt. skal overhøre en koncert med mormonernes Tabernakelkor, kommer her lige lidt fakta.

 • Koret består af 360 frivillige som ikke modtager betaling.
 • Koret blev grundlagt i 1847.
 • Der er siden 1929 sendt ugentlige radioudsendelser – senere også tv-udsendelser.
 • Udsendelsen hedder: Music & the Spocken Word.
 • Tabernakelbygningen blev opført fra 1864-67 og dens kendetegn er det enorme aluminium tag.
 • Bygningen kan rumme 3.500 mennesker.
 • Orgel er verdens største pibeorgel med 11.623 piber.
 • Koret tager ofte på turne både i USA men også i resten af verden
 • Koret har vundet adskillige priser.
 • Orkestret består af 110 personer og har eksisteret siden 1999.
 • Koncert er hver søndag fra kl. 9.30 – 10.00

Hvem kan blive medlem af koret

 • Du kan være minimum 25 år.
 • Du kan max. være i koret i 20 år eller til du bliver 60 år.
 • Du skal bo i Utah og indenfor en radius på 160 km. fra Tempelpladsen.

Koncert med mormonernes Tabernakelkor – Salt Lake City, USA

Vores oplevelse af en koncert med mormonernes Tabernakelkor

Efter en rigtig god oplevelse, sidste gang vi var i Salt Lake City, besluttede vi, at vi ville gentage succesen. Sidste gang var det i den store kongressal men denne søndag ville koncerten være i Tabernakel. Ud over at opleve koncerten, ville det at opleve den historiske bygningen, være hele besøges værd.

Vores morgen

Vi stod tidligt op, selvom vi dagen for inden, havde haft en MEGET lang køredag. Koncerten startede nemlig kl. 9.30 men dørene blev allerede åbnet kl. 8.30 og herefter skulle alle være på plads, inden kl. 9.15, hvor dørene blev lukket.

Vores hotel lå i downtown Salt Lake City, så egentlig var der ikke så langt til Tempelpladsen. Det regnede, var gråt og koldt, så vi besluttede at vi ville prøve noget nyt – en Uber. Det fungerede rimelig nemt og vores chauffør var meget snakkesalig.

Han spurgte: Er i mormoner?
Vi svarede: Nej det er vi overhoved ikke men vil gerne opleve en koncert med mormonernes Tabernakelkor.

Ankomsten til Tempelpladsen

Vi ankom til Tempelpladsen som var omgivet af en stor mur og gik gennem porten. Tempelpladsen var en stor have med historiske bygninger, det store bibliotek og templet som tog 40 år at bygge, men som desværre ikke er åben for offentligheden.

Vi fandt Tabernakel og wow, der var allerede kø og kl. var kun 8.05. Vi stillede os tålmodigt op i køen og ventede. Som tiden gik, blev køen længere og længere. Da klokken nærmede sig 8.30 blev dørene åbnet og vi kunne komme ind i tørvejr.

Koncert med mormonernes Tabernakelkor – Salt Lake City, USA

Koncert med mormonernes Tabernakelkor – Salt Lake City, USA

Koncert med mormonernes Tabernakelkor – Salt Lake City, USA

Inde i Tabernakel

Indenfor var bygningen lige som flot og endda mere imponerende end udenfor. Rummet var enormt, smukt pyntet med friske blomster og det specielle loft, gav rummet et anderledes udseende. For enden af rummet, dominerede det enorme orgel og koret var allerede i gang.

Vi fandt et par pladser, fik tildelt et program over dagen musikstykker og så sad vi bare og kiggede. Koret var i gang med at øve og det var storslåede, at se det enorme kor. Lyden var forbavsende god men tabernakel er også kendt for, sin helt fantastiske akustik.

Med smuk musik i ørene, blev vi underholdt af alle dem som strømmede ind i rummet. Det fine søndagstøj var fundet frem. Både børn og voksen var i fine kjoler og habitter med hvide skjorter. Der var ingen tvivl om, at koncerten for mormonerne var et stort højdepunkt.

Koncert med mormonernes Tabernakelkor – Salt Lake City, USA

Inden koncerten startede

Der var en del forberedelser, inden starten på en koncert med mormonernes Tabernakelkor. Kameraerne bliver tjekket, orkestret kommer på plads og de sidste strofer bliver øvet af koret. Herefter bliver vi andre informeret men først var der en præsentation.
Der er denne søndag, gæster til koncerten som bliver fremhævet. Der andre kiggede med genkendelse med vi anede ikke hvem det var. De to thailandske munke som også var der, blev også præsenteret. Herefter fik vi fortalt:

The Spoken Word har i år, sendt live udsendelser i 100 år.

Vi fik at vide, at liveoptagelser gik i gang klokken 9.30 og blev opfordret til at være helt stille.

Koncert med mormonernes Tabernakelkor – Salt Lake City, USA

Koncerten startede

Kameraerne var på plads, orkesteret, dirigenten og koret og vi var alle stille og ventede i spænding. Så startede det og det var så imponerende. Lyden var fantastisk og både øjne og øre kom på gevaldigt overarbejde.

Efter lidt tid kom der en solist ind på scenen og begyndte at synge et par Disney sange. Det var underligt og føltes lidt malplaceret og så lød det ikke engang særlig godt. Det enorme orgel, gav et par numre og det var en stor oplevelse.

Lige med et stoppede alt og den halve time var allerede gået. Øv det var alt for hurtigt.

Koncert med mormonernes Tabernakelkor – Salt Lake City, USA

Koncert med mormonernes Tabernakelkor – Salt Lake City, USA

Hvad mener vi?

Hvad mener vi egentlig om vores koncert med mormonernes Tabernakelkor. Det var en sindssyg god oplevelse. Musikken, stemningen og den smukke bygning var fantastisk. Bonusoplevelse var at møde mormonerne, opleve noget sammen med dem og se hvordan de alle i deres stiveste puds, havde set frem til koncerten. En dejlig gratis oplevelse, som vi bestemt er glade for at have oplevet.

Bonusinfo: Der er på Tempelpladsen gratis guidede ture.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejser

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center