Rejsetanker om Australien
Vores rejsetanker om Australien, som var et land vi kun fik en smagsprøve af. Landet er lidt mindre end hele Europa, med en befolkning på kun ca. 20 millioner. På vores omkring 2 uger nåede vi dog både at se og føle to storbyer. Vi så det imponerende hav der adskiller Australien fra Antarktis, et rigt dyreliv og meget af den ubeskrivelige smukke natur.
Et engelsk præget land som var behagelig
Det var nemt at være gæst i Australien. Vi følte os velkommen og menneskerne på vores vej, var været både imødekommende og venlige. Landet virkede på mange områder meget europæisk og vi var slet ikke i tvivl om den engelske tilknytning som Australien har.
Det skinnede igennem mange steder ved bygningerne, på flagene og pubberne var meget engelsk præget og aldrig har vi set så mange fish and chips boder.
Naturen og dyrelivet
Naturen slog fuldkommen benene væk under os. Vi skulle kun ganske få kilometer udenfor byerne for at fornemme den. De områder vi har bevæget os i, har været afløst af den ene naturpark efter den anden. Det ene mere imponerende bjerglandskab efter det andet, kombineret med vegetationen, som var meget frodig og varierende.
I forhold til dyrelivet har vi aldrig set så mange vilde dyr og fugle. Vi behøvede ikke at være særlig opsøgende for, at få øje på dem. Der skulle ikke mere til, end at vi fulgte lyden af en fugleflok inde i en by for dermed at få set en kæmpesværm af rosa-røde galaere.
Havet
Sydhavet som vi fulgte en stort del af vejen, havde en utrolig smuk blå farve. Vi nød det, selvom vi ikke var i tvivl om, at dette hav skulle vi have meget respekt for. Højdepunktet for vores road trip langs med havet var helt klart Great Ocean Road, som var en ubeskrivelig smuk tur. Den smagsprøve vi har fået af Australiens natur, har givet uforglemmelige billeder på nethinden (og kameraet).
Australien passer på sine borgere
I vores rejsetanker om Australien, må vi indrømmet at der var et land som “passer” på sine borgere. Det var måske på en lidt for meget storebror agtig måde. Der var advarsler for alt. Du må ikke ryge, tænk over hvad du spiser, tænk dig om når du kører eller går over vejen osv. Der var simpelthen skilte overalt som fortalte os, hvad vi skulle og hvad vi ikke skulle gøre.
Det var da også med nogen bekymring, at vi skulle køre med venstrekørsel, men det gik over alt forventning. Skiltene hjalp jo. Nej, Tore klarede det rigtig godt. Når vi havde kørt i to timer uden stop, “hjalp” bilen med en advarsel som indikerede, at vi skulle holde pause.
Dette var altså, udover alle alle de rastepladserne som opfordrede til power napping. Det som var virkeligt rart, var at der ved mørkekørsel, var så mange reflekser på vejen så vi virkelig fornemmede at blive hjulpet og ledt frem.
Det som vi ikke lige forstod var, at på motorvejen måtte vi køre 110 km/t og på landevejen med hårnålesving, måtte vi køre 100 km/t. Nogle steder kunne vi simpelthen ikke se, hvordan vi i mørke, gennem et hårnålesving kunne køre så stærkt. Tak til TomTom og iPhone som hver gang hjalp os på rette vej.
Vores storby besøg
Efter vores besøg i storbyerne har vi også måtte konstatere, at de er meget forskellige. Sydney og Melbourne er begge byer med million indbyggere. I Melbourne “fyldte” den gamle kolonitid mere end i Sydney.
Melbourne er mere europæisk i sin opbygning med brede boulevarder, der er omgivet af løvfældende træer. Tiden og tingene gik heller ikke så stærk i Melbourne, som ikke på samme måde, er domineret af finanscentre og næsten endeløse shoppingområder som Sydney.
Vi ved ikke om det var klimaet, men nede i Melbourne virkede de lokale heller ikke så udadvendte og positive som i Sydney. Vi syntes at begge byer var meget spændende og at de havde masse at byde på. Men vi var slet ikke i tvivl om, at Sydney bare er en KANON by, som vi begge håber en dag, at kunne vende tilbage til.
Prisniveauet
I vores rejsetanker om Australien, er vi nød til at skive om priserne og internettet. To ting som virkelig overraskede os negativt. Det eneste som vi oplevede som værende billigt var benzinen, som kostede ca. DKK 8 for en liter. Ellers var alting meget dyrt i Australien.
Ethvert sted hvor vi ville se noget, kostede det rask væk DKK 100-200. Leveomkostningerne dvs. fødevarer var også væsentligt over dansker priserne. Os som troede, at Danmark var et af de dyreste lande i verden. Der var dog en prisforskel på, om det var i storbyerne eller “ude på landet”. Ikke fordi der var billigt, men lidt billigere.
Vores overnatningspriser på motellerne har også været dyre fra DKK 700 og opefter. Prisniveauet er bestemt en faktor, det skal medregnes, hvis du vil opholde dig i dette meget smukke land.
Internet eller mangel på samme
En anden ting var mangel på internet. De fleste steder hvor vi overnattede havde vi blandt andet valgt stedet, fordi der var internet. Dette var bare ikke en parameter, vi kunne regne med. Enten virkede det slet ikke, ellers var det så langsomt at det var ubrugeligt.
Vi havde en fornemmelse af at Australien var et land, hvor sådan nogle ting bare fungerede. Vi købte derudover et forudbetalt simkort (ca. DKK 180 for 4 GB) til brug af internet, men vi oplevede for det meste, at der ikke var noget signal! Det eneste sted det bare fungerede, var i vores fede lejlighed i Sydney.
Rejsetanker om Australien
I vores rejsetanker om Australien må vi konkludere, at det er et meget spændende og smukt land. Det ligger meget langt væk fra Danmark og vi tog derfra med en god følelse.
Det er et af de lande hvor vi siger: Her ville vi godt kunne bo.
Vi håber, at vi kan vende tilbage en dag, til alt det vi ikke fik oplevet.
- Læs her vores rejseforslag til et Road Trip – Victoria og New South Waels.
- Rejsetidspunkt maj.
Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.
Annette Seier - OnTrip.dk
Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com