Rejsetanker om New Zealand‏

Rejsetanker om New Zealand‏ vi opholdt os i 3 uger og så rigtig meget. Det var desværre kun en lille del af dette meget smukke land som vi oplevede. Et land, som mange har kåret som det smukkeste i verden. Vi fik, ud over de to meget forskellige “storbyer” Wellington og Auckland, set natur der ikke kan opleves andre steder i verden og som virkelig var storslået.

New Zealand

Vejene

På nær et par enkelte steder, primært ved Auckland, hvor der var lidt motorvej, bestod vejene af en vejbane i hver kørselsretning. Der var også mange broer, hvor der kun var en vejbane, som skulle deles. Dette gav os underligt nok, på intet tidspunkt problemer med kø eller andet, sikkert også fordi det var vinter.

Naturen var imponerende

I vores rejsetanker om New Zealand‏, må vi sige at det var et nemt land at rejse rundt i. Der var god skiltning og masser af muligheder for at følge de ruter som var blevet udvalgt til scenic ruter.

New Zealand var landet med de mange skønne naturoplevelser. De meget imponerende bjerge med eller uden sne og nogle steder gletsjere. Det smukke hav, som vi tit blev mødt af, altid i en meget smuk blå, turkis eller grøn farve.

Bække, floder, vandfald og vandløb som vi ustandselig stødte på og de grønne Hobbit-bakker, som næsten altid var dækket af får. Vi fik bestemt rigtig mange smukke naturbilleder på vores nethinde og til vores kamera.

New Zealand

De mange kulturer og sprog

Men New Zealand var også landet, som var meget præget af England. De gamle engelske bygninger som vi så, de engelske gadenavne og der var fish and chips boder overalt. For slet ikke at tale om den øldrikkende kultur og selvfølgelig det engelske sprog krydret med kiwi.

Det var landet, hvor man talte to sprog – det engelske og maori. Her hvor maorierne, prøver at fastholde deres kultur på trods af “de hvides” dominans. I vores rejsetanker om New Zealand‏ indrømmer vi, at der var et spændingsforhold som vi sagtens kunne fornemme, som gæster.

Vi frøs i den New Zealandske vinter

Vi har aldrig frosset så meget og så længe som vi gjorde i dette land. Ja, det var vinter men vi var vist også lidt uheldige med vejret. Det påvirkede selvfølgelig også vores oplevelser, at det regnede og blæste en hel del.

Landet var slet ikke gireret til kulde på samme måde, som vi er det i Danmark. Så nogle dage, var det en udfordring bare at få opvarmet et stort rum  med de enkeltglas vinduer, som der desværre kun blev brugt i New Zealand.

New Zealand

New Zealand

Den reserverede kiwi befolkning

Om New Zealand er verdens smukkeste land? Måske, der var i hvert fald rigtig smukt mange steder, men en oplevelse af et land hænger jo meget sammen med befolkningen.

Rene og Joanna som bor i Wellington, var meget imødekommende og vi sætter stor pris på de timer som vi havde sammen med dem. Men generelt oplevede vi en befolkning som var meget reserveret, og hvor du ikke altid følte dig lige velkommen. De havde ikke den nysgerrighed og venlighed overfor gæster som vi ellers har oplevet andre steder i verden. Det var svært at komme i kontakt med kiwierne og maorierne, virker endnu mere reserveret.

Rejseforslag Road Trip – Sydøen, New Zealand

God mad og dejlig kaffe kultur

Men New Zealand var også et landet, hvor vi fik rigtig god mad. Der var gode råvarer og vi havde rigtig mange gode madoplevelser. Nogle af de bedste oplevelser, var på de små cafeer ude i de meget små byer, hvor vi tilfældigt stoppede. Her fik vi rigtig god mad, serveret i en hyggelig atmosfære sammen med de lokale imens der kom mere brænde i pejsen.

Vi fik også noget af den bedste kaffe vi nogensinde har smagt i New Zealand. Landet har en rigtigt god kaffe kultur og så for os, blev det til rigtig meget kaffe.

New Zealand

New Zealand

Fordele ved at det var lavsæson

Du skal i dette land også altid leve med den konstante frygt for jordskælv. Der er hvert år ca. 15.000 af dem, hvor 150-200 kan mærkes. Det var da noget, vi ikke kunne undgå at tænke på imens vi var i landet. Slet ikke efter vi havde set ødelæggelserne i Christchurch.

I vores rejsetanker om New Zealand tænker vi, at vi var glade for at have været gæst i New Zealand som især naturmæssigt var en kæmpe oplevelse. Hvis vi ser bort fra kulden, som måske overraskede os lidt, var det en fordel at opholde sig her i lavsæsonen. Vi havde i lange perioder, vejene for os selv og havde ikke problemer med, at noget var optaget eller vi ikke har kunne, se en attraktion.

Rejseforslag Road Trip – Sydøen, New Zealand

Vi blev stoppet af politiet

På vores road trip – Dunedin til Christchurch, skete en af de værste ting, ØV! Vi blev simpelthen stoppet af politiet, fordi vi kørte for stærkt. Han dukkede op, ud af ingenting som om han havde holdt sig skjult. Vi havde overhoved ikke set ham. Vi kørte 115 km/t, hvor vi max måtte køre 100 km/t. Det var selvfølgelig heller ikke i orden.

Betjenten som stoppede os, var MEGET sur.

Han sagde: Det jo var den engelske dronnings fødselsdag i dag, så derfor er politiet mere opmærksomme på fartsynderne.

Det forstod vi ikke helt logikken i. Vi fandt dog senere ud af, at i New Zealand sætter de ekstra politi ind i helligdagene for at bekæmpe fartsyndere. Grunden til det var, at der i helligdagene var flere bilister på vejene. Det var nu ikke lige noget vi havde set så meget til, for de strækninger som vi havde kørt denne dag, havde været rimelig øde. Der var simpelthen ikke andre bilister på vejen end os.

Vi spillede ydmyg-kortet og sagde undskyld et par gange. Det var jo dumt men vi havde egentlig ikke lyst til at betale en bøde, en lidt sur måde at bruge sine penge på. Betjenten var dog forsat sur, og lod sig umiddelbar ikke overtalte men så skete der noget sjovt. Vi skulle opgive vores adresse til ham.

Vi sagde Birkehusene. Han gentog vores adresse: Birkehusene.

Det prøvede han et par gange uden det store held. Han startede med at grine og det var befriende for os. For da han var startet med at grine, begyndte vi selvfølgelig også at grine. For hold da op, hvor lød det sjovt.

Vi slap med en advarsel og kørte meget langsomt videre.

Rejsetanker om New Zealand

Landet var ikke kommet ind i år 2.000

Overordnet virkede New Zealand meget udviklet og på andre måder ikke. Det var svært at sætte en finger på, hvorfor vi synes af landet ikke var kommet helt ind i år 2000, men den konstante manglende internetforbindelse, var da en af dem.

Landet ligger meget isoleret, men har endnu ikke fokus på vedvarende energi. Christchurch en by hvor genopbygningen efter et jordskælv for over 2 år siden, nærmest var gået i stå. De næsten ikke eksisterende transportmuligheder som heller ikke var særlig velfungerende imellem byerne og der var så også butikker, som virkede lidt gammeldags. Disse ting, gør at vi syntes at landet, underligt nok ikke var så udviklet.

Det som vi i vores Rejsetanker om New Zealand‏ klart må nævne som var udviklet og som helt klart følger med, var prisniveauet. Der var dyrt i New Zealand også for en dansk pengepung.

Rejsetanker om New Zealand

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.