Rejsetanker om New Zealand ‏

Rejsetanker om New Zealand hvor vi opholdte os i 3 uger og så rigtig meget. Det var desværre kun en lille del af dette meget smukke land. Et land, som mange har kåret som det smukkeste i verden. Vi havde ud over de to meget forskellige “storbyer” Wellington og Auckland set natur der ikke kan opleves andre steder i verden og som virkelig er storslået.

New Zealand

Vejene

På nær et par enkelt steder primært ved Auckland, hvor der var lidt motorvej består vejene af en vejbane. De var i hver kørselsretning og mange broer hvor der er en vejbane, som skal deles. Dette gav os dog på intet tidspunkt problemer med kø eller andet, sikkert også fordi det var vinter.

New Zealand

Naturen er imponerende

I vores rejsetanker om New Zealand, må vi sige at det er et nemt land, at rejse rundt i. Der er god skiltning og masser af muligheder for, at følge de ruter som er blevet udvalgt til scenic ruter.

New Zealand er landet med de mange skønne naturoplevelser. De meget imponerende bjerge med eller uden sne og nogle steder gletsjere. Det smukke hav, som vi tit blev mødt af, altid i en meget smuk blå, turkis eller grøn farve.

Bække, floder, vandfald og vandløb som vi ustandselig stødte på. De grønne Hobbit-bakker som næsten altid var dækket af får. Vi fik bestemt rigtig mange smukke naturbilleder på vores nethinde.

New Zealand

De mange kulturer og sprog

Men New Zealand er også landet, som er meget præget af England. De gamle engelske bygninger som vi så, de engelske gadenavne og fish and chips overalt. For slet ikke at tale om den øldrikkende kultur og selvfølgelig det engelske sprog krydret med kiwi.

Det er landet, hvor man talte to sprog – det engelske og maori. Det er et land hvor maorierne prøvede at fastholde deres kultur på trods af “de hvides” dominans. I vores rejsetanker om New Zealand, indrømmer vi at der er et spændingsforhold vi sagtens kunne fornemme, som gæster.

Vi frøs i den New Zealandske vinter

Vi har aldrig frosset så meget og så længe som vi gjorde i dette land. Ja, det var vinter men vi var vist også lidt uheldige med vejret. Dette påvirkede selvfølgelig også vores oplevelser, at det regnede og blæste en hel del.

Landet er ikke gireret til kulde på samme måde, som i Danmark. Så nogle dage var det en udfordring bare at få opvarmet et stort rum med enkeltglas vinduer, som der desværre kun blev brugt i New Zealand.

New Zealand

New Zealand

Den reservere kiwi befolkning

Om New Zealand er verdens smukkeste land? Måske, der er rigtig smukt mange steder, men en oplevelse af et land hænger jo meget sammen med befolkningen.

Rene og Joanna som bor i Wellington, var meget imødekommende og vi sætter stor pris på de timer vi havde sammen med dem. Men generelt oplevede vi en befolkning som er meget reserveret, og hvor du ikke altid følte dig lige velkommen.

De havde ikke den nysgerrighed og venlighed overfor gæster som vi ellers har oplevet andre steder i verden. Det var svært at komme i kontakt med kiwierne og maorierne virker endnu mere reserveret.

Rejseforslag Road Trip – Sydøen, New Zealand

God mad og dejlig kaffe kultur

Men New Zealand er også et landet, hvor vi fik rigtig god mad. Der var gode råvarer og vi havde rigtig mange gode mad oplevelser. Nogle af de bedste oplevelser var på de små cafeer ude i de meget små byer, hvor vi stoppede tilfældigt. Rigtig god mad serveret i en hyggelig atmosfære sammen med de lokale imens der kom mere brænde i pejsen.

Vi fik også noget af den bedste kaffe i New Zealand. De har en rigtigt god kaffe kultur i landet og vi nød rigtig meget god kaffe.

New Zealand

New Zealand

Fordele ved at det var lavsæson

Du skal i dette land også altid leve med den konstante frygt for jordskælv. Der er hvert år ca. 15.000 af dem, hvor 150-200 kan mærkes. Det var da noget, vi ikke kan undgå at tænke på imens vi var i landet. Slet ikke efter vi havde set ødelæggelserne i Christchurch.

I vores rejsetanker om New Zealand tænker vi, at vi var glade for, at have været gæst i New Zealand som især naturmæssigt var en kæmpe oplevelse. Hvis vi ser bort fra kulden, som måske overraskede os lidt, var det en fordel at opholde sig her i lavsæsonen. Vi havde i lange perioder vejene for os selv og havde ikke problemer med, at noget har været optaget eller vi ikke har kunne, se en attraktion.

Rejseforslag Road Trip – Sydøen, New Zealand

Landet er ikke kommet ind i år 2.000

Overordnet virkede New Zealand meget udviklet og på andre måder ikke. Det var svært at sætte en finger på, hvorfor vi synes af landet ikke var kommet helt ind i år 2000, men den konstante manglende internet forbindelse, var da en af dem.

Landet ligger meget isoleret, men har endnu ikke fokus på vedvarende energi. Christchurch en by hvor genopbygningen efter et jordskælv for over 2 år siden nærmest er gået i stå. De næsten ikke eksisterende transportmuligheder som heller ikke er særlig velfungerende imellem byerne og butikker som virkede lidt gammeldags, gør at vi synes landet underligt nok ikke er så udviklet.

Når vi kiggede på gadebilledet virkede påklædningen også en smule gammeldags. Det som vi i vores rejsetanker om New Zealand klart må nævne var udviklet og som helt klart følger med, var prisniveauet. Der er dyrt i New Zealand også for en dansk pengepung.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.