Rejseforslag Road Trip i Skotland

I dette rejseforslag road trip i Skotland, vil du opleve den charmende hovedstad Edinburgh. Du vil køre igennem nationalparker, se de forrevne kystlinjer og det skotske højland, når det er allersmukkest. Du vil se Loch Ness, vandfald, klipper og whisky destillerier. En rejse med slotte, færger, blodige historier og mange naturscenerier, der er brugt i utallige film. I dette rejseforslag road trip Skotland, giver vi dig et bud på oplevelser, overnatning og mad.

Rejseforslag Road Trip i Skotland

Oplevelserne er i gudesmuk natur, spændende og kontrastfyldte

Oplev den smukke hovedstad Edinburgh som også er på UNESCOs verdensarvsliste. Gå i de kuperede, kringlede gader og lad dig fare vild. Kig på de smukke bygninger, lad dig forføre af charmen og besøg også den hyggelige Dean Village.

Blev forført at den smukke, rå og barske natur, når du kører Snow Road gennem Cairngorms Nationalpark. Besøg den blodige slagmark Culloden Battlefieldmed, smag whisky på Tomatin Highland destilleriet eller led efter Nessie på Loch Ness søen. Kør nord for Inverness, oplev Black Isle se masser af smukke fyrtårne, se nordens havfrue og tag en skræmmende sejltur blandt olieplatformene med Cromaty Ferry.

Kør langs Loch Ness, se Urquhart slottet som er en ruin eller Skotlands mest fotograferet slot Eilean Donan og forsæt din rejse, til de Indre Hebrider og øen Isle of Skye. Her er der forrevne klipper, høje bjerge, masser af vandfald og den supersmukke farverige hovedstad Portree. Kør en tur i bjergene, smag på whisky ved Torabhaig Distillery og klap højlandskvæget.

Tag færgen Armadale – Mallaig som sejler dig væk fra øen. Oplev Harry Potter broen, kør gennem den smukke dal Glencoe og se Loch Lomond og Trossachs nationalpark. Afslut dit road trip i Skotland med at se bomuldsspinnerbyer New Lanark som er på UNESCOs verdensarvsliste.

Rejseforslag Road Trip i Skotland

Rejseforslag Road Trip i Skotland

Rejseforslag Road Trip i Skotland

Rejseforslag Road Trip i Skotland

Varighed 9 dage

Dette rejseforslag road trip i Skotland, kan køres på omkring 9 dage. Der vil være et par strækninger som er lange og derfor med fordel, ville kunne opdeles. Til gengæld er andre strækninger korte og det giver masser af muligheder for, at nyde alle oplevelser på turen.

Dette forlag giver dig et indblik i, de oplevelser som du kan få med udgangspunkt i Edinburgh og hvor du som os, enten kan forsætte sydpå til England eller tage hjem fra enten Glasgow eller Edinburgh.

Højdepunkterne: Edinburgh, Cairngorms Nationalpark, Black Isle, Loch Ness søen, Cromaty Ferry, Eilean Donan slottet, Kilt Rock, Quiraing, færgen Armadale – Mallaig, Harry Potter broen, Glencoe, Loch Lomond og Trossachs nationalpark og New Lanark.

 • Nederst kan du se alle de uddybende beskrivelser af oplevelserne.

Vi kørte selv turen i september 2022 og fik oplevet Skotland fra sin allerbedste side. Klipperne, kysterne, dalene, floderne og de grønne bakker overalt, slog benene helt væk under os. Vi havde overnatninger som var oplevelser, så smukke slotte, hyggelige byer, historiske steder og Skotland var for os, en utrolig god oplevelse.

Vi var rigtig heldige med vejret. Det var næsten tørvejr hver dag og ofte også med sol. Der kom nogle kortvarige byger og temperaturen var mellem 12-18 grader. Fordelen ved årstiden var, at den frygtede og irriterende højlandsmyg ikke var der.

Vi startede med et par overnatninger i Edinburgh, så byen og omegnen inden vi startede vores road trip. Vi havde på nær en nat, bestilt vores overnatninger på forhånd, da Skotland er meget populær at besøge især i efteråret.

Rejseforslag Road Trip i Skotland

Rejseforslag Road Trip i Skotland

Rejseforslag Road Trip i Skotland

Rejseforslag Road Trip i Skotland

Rejseforslag Road Trip i Skotland

Start Edinburgh – slut New Lanark (det kan også sagtens være Edinburgh)

Længde  1.400 km.

 • Edinburgh lufthavn – The Helix park – The Fort Brigde – Courtyard by Marriot Edingburg West 78 km. 1.30 timer.
 • Edinburgh – Cairngorms nationalpark via Snow road – Inverness 278 km. 4.30 timer.
 • Inverness – Chanonry Point – Færge Cromatry- Nigg – Tarbet Ness Fyrtårn – Balintore – Black Isle Brewery 160 km. 2.35 timer. Bemærk færgen sejler kun i sommerhalvåret.
 • Inverness – Tomatin Highland destilleriet – – Dochgarroch Lock, 68 km. 1.10 timer.
 • Inverness – Urquhart slot- Eilean Donan – Isle of Skye – Strathgorm 138 km. 2.07 timer.
 • Strathgorm – Portree – Old Mann of Store – Kilt Rock – Uig – Torabhaig Distillery- Strathgorm 193 km. 3.18 timer.
 • Strathgorm – færge Armadele til – Harry Potter Broen – Glencoe – Loch Lomond og Trossachs nationalpark – Cairndow Stagecoach Inn 239 km. 4,22 timer. Færgeoverfarten tager 30 minutter
 • Cairndow Stagecoach Inn – New Lanark  134 km. 2,10 timer

OBS: Du vil enten som os, kunne forsætte dit road trip til England eller køre til Edinburgh og tage hjem derfra.

Rejseforslag Road Trip i Skotland

Billeje

Vi valgte at leje bil i Edinburgh lufthavn og da vores road trip forsatte længere sydpå, afleverede vi vores lejebil i London. Vores lejebil var en MGZS med automatgear.

 • Vejledende pris for billeje i 9 dage: 3.600 kr.

Bonustip: Det er en stor fordel at leje en bil med automatgear i Skotland. Der er meget kørsel i bjergene og du kører i den forkerte side.

Rejseforslag Road Trip i Skotland

Overnatninger

På vores road trip i Skotland havde vi valgt at bestille de fleste overnatninger på forhånd. Stedet er populært og en del steder, var udvalget af overnatning ikke særlig stort. Vores overnatninger var en kombination af kædehoteller, B&B og en Inn.

 • Prisen for vores overnatninger var DKK 900 til DKK 1300

Bonusinfo: Link markeret med reklame, betyder at bloggen tjener lidt penge, hvis du booker gennem linket. Det bliver ikke dyrere for dig.

Courtyard by Marriot Edingburg West – 2 nætter

Courtyard by Marriot Edingburg West [reklamelink] lå ca. 10 kilometer udenfor centrum af Edinburgh. Vi valgte hotellet fordi det var rimeligt i pris og vi havde parkerings muligheder. Hotellet lå i dejlige grønne omgivelser, der var en godt værelse med alt hvad vi behøvede og vi var rimelig godt tilfredse.

Der var ikke inkluderet morgenmad i opholdet og en Uber kostede DKK 175 ind til centrum af byen og tog 30 minutter.

Rejseforslag Road Trip i Skotland

Courtyard by Marriott Inverness Airport – 3 nætter

Courtyard by Marriott Inverness Airport [reklamelink] lå 14 km. udenfor Inverness lige ved lufthavnen. Vores 23m2 værelse var udmærket med gode senge, opbevaring, stole og bord. Der var et godt badeværelse, køleskab og gratis parkering. Der var et hyggeligt udendørsområde, en god restaurant og her fik vi lækkert morgenmad som var inkluderet i prisen.

For os som elsker fly var beliggenheden og udsigten perfekt samt stedet var også, et godt udgangspunkt for vores udflugter.

Rejseforslag Road Trip i Skotland

Strathgorm Bed and Breakfast – 2 nætter

Strathgorm Bed and Breakfast ligger på Isle of Skye. Et hyggeligt B&B med et venligt værtspar som var utrolig venlige og hjælpsomme. Vi boede på 1 salen i deres hus, i et lille værelse med et par senge, opbevaring, skrivebord med stol og et ret lækkert badeværelse. Vi havde en fin udsigt til bjergene fra vores værelse. Selvom værelset var lille, var lidt gammeldags og fyldt med mange ting, var det klinisk rent.
Der var en stor have, en del siddepladser udenfor og den mest utrolige udsigt til bjergene og havet.

Vores inkluderede morgenmad var lækker og nærmest overdådig. Selvom vi ikke er meget for at bo privat, kommer vi helt klart gerne tilbage til Allison og hendes mand.

Rejseforslag Road Trip i Skotland

Rejseforslag Road Trip i Skotland

Cairndow Stagecoach Inn – 1 nat

Cairndow Stagecoach Inn [reklamelink] lå få kilometer fra Loch Lomond og Trossachs nationalpark, lige ned til en sø og med udsigt til bjergene. Stedet var lidt slidt med beliggenheden fejlede intet. Vi havde valgt, et værelse i deres tilbygning som var rimelig stort og af nyere dato. Der var senge, en sofa, skrivebord med stol og det var holdt i brune farver med tykt gulvtæppe. Der var et lækkert nyt badeværelse med stort bruseområde.

Det allerbedste var den altan som var i forbindelse med værelset. Her var der lækre møbler og vi kunne derfra, nyde den storslået udsigt til søen og bjergene. Ret skønt.

Der var i vores ophold, inkluderet morgenmad som var en kombination af buffet og bestilling fra et kort. En ret lækker morgenmad.

Rejseforslag Road Trip i Skotland

Rejseforslag Road Trip i Skotland

Spiseoplevelser

På road trip i Skotland, var der masser af muligheder for, at finde steder at spise. På vores overnatningssteder var der ofte morgenmad inkluderet og det var Scottish morgenmad som var en kæmpe tallerken med æg, pølser, svampe, bacon og baked beens. Dertil var der ristede brød.

Der var mulighed for at spise på hotellerne, i Edinburgh og Inverness hvor udbuddet af spisesteder også var størst. Der var også en del hyggelige cafeer på landevejene. Den største udfordring var på Isle of Skye, hvor der var få restauranter som ofte var booket lang tid i forvejen.

Rejseforslag Road Trip i Skotland

Rejseforslag Road Trip i Skotland

Prisniveauet

Prisniveauet i Skotland havde som resten af Europa, pga. inflationen, fået et nøk opad i efteråret 2022.

Generelt var priserne på niveau med de danske og overnatningerne lå på priser mellem DKK 900 – 1300

Eksempler på priser:

 • En pint øl: DKK 38
 • En kop kaffe på Cafe: DK 23
 • Et måltid mad på restaurant: DKK 75 – DKK 135

Bonustip: På de fleste tankstationer kan man købe friske sandwich til rimelige penge.

Rejseforslag Road Trip i Skotland

Tip til rejseforslag road trip i Skotland

 • Hvis du vil undgå horder af turister, så undgå juni-august måned.
 • Pak fornuftige sko og regn- samt vindtæt overtøj.
 • Vær forberedt på at vejret er meget omskiftelig i Skotland, så hav evt. en plan B.
 • Book din overnatning i rigtig god tid.
 • På Isle of Skye bør du booke restaurant i god tid.
 • Dette forslag kan forkortes ved at undvære Isle of Skye.
 • Sæt dig ind i vigereglerne, da de fleste veje er enspors-veje.
 • Husk at besøge et whisky destilleri selvom du ikke drikker whisky.
 • Afsæt god tid til dine kørestrækninger de er på landeveje.
 • Gør et stop når du ser en rasteplads eller et udsigtspunkt, der er ikke så mange af dem.
 • Hvis du kommer i sommermånederne hvor der er højlandsmyg, så undgå at være udenfor inden solen står op og når den går ned.

Rejseforslag Road Trip i Skotland

Rejseforslag Road Trip i Skotland

Edinburgh

Her kan du læse om vores 24 timer i hovedstaden Edinburgh.

Rejseforslag Road Trip i Skotland

Praktisk råd

Anbefaling

Et road trip i Skotland kan vi helt klart anbefale dig at køre. Vi blev fuldkommen blæst over naturen som var gudesmuk. Et land der er fyldt med masser af historie, gamle slotte, forrevne kyster og grønne bjerge. De smukke vejstrækninger og de spændende attraktioner indfriede alle de drømme, vi har haft om Skotland. Et land hvor du træder ind i et magisk eventyr – og eller en film for at det derefter bliver din virkelighed.

Rejseforslag Road Trip i Skotland

Inspiration og beskrivelser

Rejseforslag Road Trip i Skotland

Rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 71 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejse:

Roadtrip omkring den engelske kanal

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center