Rejseforslag – Road Trip i Storbritannien

I dette rejseforslag road trip i Storbritannien, vil du køre fra nord til syd. Du vil se den storslået natur i det skotske højland, søer og bakker i Lake District og opleve festbyen Blackpool. I Wales er der masser af UNESCO-steder, bjerge og kystbyer. Du kører til de hyggelige landsbyer i Cotswolds, se Oxford og afslutte med udsigt til den engelske kanal og enorme hvide klipper.

Rejseforslag - Road Trip i Storbritannien

Oplevelserne i betagende natur, historiske og fascinerende

Oplev den smukke hovedstad i Skotland, Edinburgh, se rå barsk natur, når du kører Snow Road gennem Cairngorms Nationalpark. Smag whisky, tag på sejltur på Loch Ness eller se det smukke Eilean Donan slot. Kør til Isle of Skye, se de forrevne klipper ved kysten, de høje bjerge og klap et højlandskvæg. Oplev Harry Potter broen, den smukke Glencoe dal og naturen i Lomind og Trossachs Nationalpark.

Forsæt til UNESCO-byen New Lanark, der er en gammel bomuldsspinnerby, forlad Skotland og kør ind i England. Besøg den smukke UNESCO nationalpark Lake District. Bo på et hyggeligt guest house, drik afternoon tea med udsigt og tag på en skræmmende tur, op i bjergene eller sejl en tur på en af søerne.

Kør til forlystelsesbyen Blackpool, tag en tur op i tårnet og få en smuk udsigt over det Irske hav og kør derefter ind i Wales og overnat ved stranden. Find de 3-UNESCO slotte i Wales, se det smukkeste te-hus, blev betaget af naturen i Snowdonia National Park og palmerne ved Barmounth Beach. Gå på verdens stejleste gade, se de hyggelige kystbyer i Pembrokeshire Coast National Park og de anderldes redningsstationer.

Oplev UNESCO-byen Blaenavon og kør igen ind i England. Besøg Oxford og se universitetet, nyd de hyggelige landsbyer i Cotswolds og slut din rejse i det sydlige England i South Downs National Park og se de smukke kalkstensklipper Seven Sisters.

 • Du kan nederst finde links til de detaljerede beskrivelser af alle oplevelserne. 

Rejseforslag - Road Trip i Storbritannien

Rejseforslag - Road Trip i Storbritannien

Rejseforslag - Road Trip i Storbritannien

Varighed 3 uger

Dette rejseforslag road trip i Storbritannien, kan køres på omkring 3 uger. Der vil være nogle steder med et par lange strækninger som med fordel ville kunne opdeles. Der er til gengæld andre strækninger der er korte og dermed giver det dig, masser af muligheder for at nyde det, stoppe op og tage det med ro. Dette rejseforslag er med udgangspunkt i Edinburgh, et road trip rundt i Skotland, køre sydpå gennem England, rundt i Wales for at afslutte ved sydkysten af England og derefter tage hjem fra London.

Højdepunkterne: Edinburgh, Cairngorms Nationalpark, Loch Ness søen, Isle of Skye, Harry Potter broen, Glencoe, Loch Lomond og Trossachs nationalpark, Lake District, Blackpool, 3 UNESCO-slotte i Wales, Snowdonia National Park, Pembrokeshire Coast National Park, UNESCO-byen Blaenavon, Cotswolds og South Downs National.

 • Nederst kan du læse alle de uddybende beskrivelser af oplevelserne.

Vi kørte selv turen i september 2022 og fik oplevet Storbritannien fra den allerbedste side. Vi oplevede masser af kontraster, fra det smukke og barske højland i Skotland til charmende Edinburgh. Derefter storslået natur i Wales med smukke slotte og en bjergrig nationalpark. Vi besøgte de hyggelige små landsbyer i Cotsworlds og så den unikke kystlinje mod den Engelske kanal. En tur der var spækket med UNESCO-steder, masser af historie og anderledes oplevelser.

Vi var meget heldige med vejret. Der var tørvejr, på nær nogle enkelte dage med regn og vi havde ofte sol og lune temperaturer. En for os, helt perfekt årstid til et road trip i Storbritannien. Vi startede med et par overnatninger i Edinburgh, så byen og derefter startede vi vores road trip. Vi havde på forhånd bestilt vores overnatninger i Skotland med resten af vores overnatninger bestilte vi undervejs. Det fungerede fint de fleste gange, på nær en gang i Wales. hvor der ingen ledige hoteller var og vi derfor måtte ud på en længere køretur.

Rejseforslag - Road Trip i Storbritannien

Rejseforslag - Road Trip i Storbritannien

Rejseforslag - Road Trip i Storbritannien

Rejseforslag Road Trip i Storbritannien

Start Edinburgh – Slut London

Længde 3.500 km. inkluderet ture rundt i områderne..

 • Edinburgh lufthavn(Skotland) – The Helix park – The Fort Brigde – Courtyard by Marriot Edingburgh West(Skotland) 78 km. 1.30 timer.
 • Edinburgh(Skotland) – Cairngorms nationalpark via Snow road – Inverness(Skotland) 278 km. 4.30 timer.
 • Inverness(Skotland) – Chanonry Point – Færge Cromatry- Nigg – Tarbet Ness Fyrtårn – Balintore – Black Isle Brewery – Inverness(Skotland) 160 km. 2.35 timer. Bemærk: færgen sejler kun i sommerhalvåret.
 • Inverness(Skotland) – Tomatin Highland destilleriet – – Dochgarroch Lock – Inverness(Skotland) 68 km. 1.10 timer.
 • Inverness(Skotland)- Urquhart slot- Eilean Donan – Isle of Skye – Strathgorm(Skotland)138 km. 2.07 timer.
 • Strathgorm(Skotland) – Portree – Old Mann of Store – Kilt Rock – Uig – Torabhaig Distillery- Strathgorm(Skotland) 193 km. 3.18 timer.
 • Strathgorm(Skotland) – færge Armadele til – Harry Potter Broen – Glencoe – Loch Lomond og Trossachs nationalpark – Cairndow Stagecoach Inn(Skotland) 239 km. 4,22 timer. Færgeoverfarten tager 30 minutter
 • Cairndow Stagecoach Inn (Skotland)-New Lanark (England) – Kendal i Lake District nationalpark(England) 235 km. 4.10 timer.
 •  Kendal(England) -via Blackpool – Prestatyn(Wales) 245km. 3 timer.
 •  Prestatyn(Wales) – via Conwy og Beaumaris – Dolgellau(Wales) 166 km. 2.30 timer.
 • Dolgellau(Wales) – via RNLI St Davids Lifeboat Station og Tenby – Newport(Wales) 394 km. 6 timer
 • Newport(Wales) – via Blaenavon(Wales) – Oxford(England) 213 km. 2.40 timer.
 • Oxford(England) via Harting Down, Newhaven og Seven Sisters – Uckfield(England) 270 km. 4,10 timer.
 • Uckfield(England) – Gatwick lufthavn(England) 33 km. 0,40 timer

Rejseforslag - Road Trip i Storbritannien

Billeje

Vi valgte at leje bil i Edinburgh lufthavn og afleverede den i Gatwick lufthavn. Vores lejebil var en MGZS med automatgear.

 • Vejledende pris for billeje i 20 dage DKK 8.000
 • Benzin udgift DKK 3.400

Bonustip: Det er en stor fordel at leje en bil med automatgear, især når du skal køre i venstre side. Der er desuden en del kørsel i bjergene.

Rejseforslag - Road Trip i Storbritannien

Overnatninger

På vores road trip i Storbritannien havde vi valgt at bestille de fleste overnatninger i Skotland på forhånd. Stedet er populært og der var en del steder, hvor udvalget af overnatning ikke var særlig stort.

Vores overnatninger var en kombination af kædehoteller, B&B,  Inns og Guest houses.

Prisen for vores overnatninger lå mellem DKK 900 – 1300.

Bonusinfo: Link markeret med reklame, betyder at bloggen tjener lidt penge, hvis du booker gennem linket. Det bliver ikke dyrere for dig.

The Glen Guest House i England – 3 nætter

The Glen Guest House lå lige i udkanten af byen Kendal i England. Det havde en god beliggehed, i forhold til vores oplevelser i Lake District nationalpark. Der var fri parkering og gode udendørsområder med siddepladser. Vores værelse lå på anden sal, havde en fin udsigt til bjergene og det var stort. Der var senge, reoler, sofa og et helt område som var garderobe. Der var nyt badeværelse med både kar og brus. Den inkluderet morgenmad var super lækker med både frugt, yoghurt og en stor tallerken med engelsk morgenmad.

Rejseforslag - Road Trip i Storbritannien

The Beaches hotel i Wales – 1 nat

The Beaches hotel [reklamelink] lå direkte ud til havet ved byen Prestatyn i Wales. Stilen var lidt gammeldags men det fungerede. Vi fik et stort værelse på 2.sal med fascinerende udsigt til havet. Der var senge, stole og bord og rimelig godt badeværelse. Der var fri parkering og vores inkluderet morgenmad var lækker.

Rejseforslag - Road Trip i Storbritannien

Borthwen B&B i Wales – 3 nætter Dolgellau

Borthwen B&B [reklamelink] lå i byen Dolgellau i Wales og inde i Snowdonia National Park. Der var fri parkering og en del udendørsarealer med siddepladser. Værelset var ikke særlig stort og en anelse tarvelig indrettet. Der var et par kurvestole, senge, et lille bord men til gengæld var badeværelset helt nyt.
Det var lækker morgenmad inkluderet med flere valgmuligheder.

Det som solgte stedet var den nemme adgang til oplevelser i nationalparken og den gudesmukke udsigt til bjergene.

Rejseforslag - Road Trip i Storbritannien

Holiday Inn Express Newport, an IHG Hotel i Wales – 1 nat

Holiday Inn Express Newport, an IHG Hotel [reklamelink] var en overnatning på vejen til andre oplevelser i Wales. Det var det eneste sted hvor vi kunne finde et ledigt værelse. Værelset var også lidt kedeligt men der var hvad vi skulle bruge. Der var rimelige senge, udmærket badeværelse og desuden fri parkering og nogenlunde morgenmad.

Rejseforslag - Road Trip i Storbritannien

Hampton by Hilton Oxford i England– 3 nætter

Hampton by Hilton Oxford [reklamelink] blev valgt fordi det lå i udkanten af Oxford i England. Det gav os derfor gode muligheder for at opleve både byen og Cotswolds området. Hotellet havde udmærket værelser med gode senge, opbevaring og godt badeværelse med brusekabine. Der var fri parkering og den inkluderede morgenmad bød på bl.a. både varme retter, frugt og godt brød.

Rejseforslag - Road Trip i Storbritannien

Premier inn Uckfield hotel i England – 1 nat

Dette hotel blev valgt fordi det lå godt placeret i forhold til vores oplevelser i South Downs National Park i England. Vores afrejse fra Gatwick lufthavn, var dagen efter og fra hotellet havde vi kort afstand til den. Værelset var som udgangspunkt fint nok med gode senge og fint badeværelse. At der så skulle være et blå-lilla lys det forstår vi ikke. Der var fri parkering og den inkluderede morgenmad var virkelig lækker.

Rejseforslag - Road Trip i Storbritannien

Spiseoplevelser

På vores road trip i Storbritannien, var der utallige muligheder for at finde gode spisesteder. Ofte på vores overnatningssteder, fik vi en kæmpe stor tallerken med æg, pølser, svampe, bacon og baked benns. Der var som regel også frugt, yoghurt og brød.

På nogle af de hoteller vi boede på, var der også mulighed for at spise frokost eller aftensmad. På vores rejse stoppede vi nogle gange ved en hyggelig Inn og spiste der. Ellers købte vi sandwich på tankstationen eller fandt en hyggelig cafe.

Variationerne var store og mulighederne mange for et godt måltid. Vi spiste bl.a.. fish&chips i Blackpool, fik afternoon tea i Lake District og sunday roast, fik lækker sandwich på en gårdcafe og spiste god indisk mad i Oxford.

Rejseforslag - Road Trip i Storbritannien

Rejseforslag - Road Trip i Storbritannien

Rejseforslag - Road Trip i Storbritannien

Prisniveauet

Prisniveauet i Storbritannien, havde som resten af Europa, fået en tand opad, da vi besøgte stedet i efteråret 2022. Priserne lænede sig meget op af de  danske og for vores overnatninger gav vi mellem DKK 900 – 1300
Eksempler på priser:

 • En pint øl: DKK 38
 • En kop kaffe på cafe DKK 23
 • En sandwich på en tank DKK 45
 • Et måltid mad på restaurant: Dkk 75-135
 • Sunday Roast på en Inn DKK 100
 • Afternoon Tea på 4-stjernet hotel DKK 250

Rejseforslag - Road Trip i Storbritannien

Tips til rejseforslag road trip i Storbritannien

 • Hvis du vil undgå horder af turister, så undgå juni-august måned.
 • Pak fornuftige sko og regn-samt vindtæt overtøj og en paraply.
 • Book dine overnatninger i god tid især i Skotland og ved kystområderne i Wales.
 • Afsæt god tid til dine kørestrækninger, du kan ikke stole på Google-maps.
 • Stop når du ser en rasteplads, der er ikke så mange af dem.
 • Hvis du vil opleve Bodleian Library i Oxford, så bestilt plads i god tid.
 • Stop ved gårdbutikkerne, de har ofte et cafeområde og serverer glimrende mad.
 • Hav en plan B. Vejret skifter nogle gange lynhurtigt især i Skotland.
 • Ruten kan selvfølgelig også køres med start Gatwich og slut Edinburgh.
 • Ruten kan opdeles, så du evt. kun kører Skotland.

Rejseforslag - Road Trip i Storbritannien

Rejseforslag - Road Trip i Storbritannien

Edinburgh

Rejseforslag - Road Trip i Storbritannien

Praktisk råd

Kørsel i Storbritannien

Rejseforslag - Road Trip i Storbritannien

Anbefaling

Vi kan helt sikkert anbefale dig at køre et road trip i Storbritannien. Vi blev totalt overrasket over hvor meget smukt natur der var, hvor mange historiske steder og vi var vilde med de hyggelige små landsbyer. Et road trip vi havde talt om i årevis og som indfriede alle vores forventninger. Det var alt fra den barske natur i Skotland, de mange nationalparker og UNESCO-steder til bjerge og hvide kystlinjer i Sydengland. Et road trip som gav os mange gode minder og som vi med glæde vil tænker tilbage på.

Rejseforslag - Road Trip i Storbritannien

Inspiration og beskrivelser

Rejseforslag - Road Trip i Storbritannien

Rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.