Annettes Rejseklumme: Souvenir tradition og hadehylden

I min klumme skriver jeg om vores souvenir tradition og hadehylden. Jeg tror at vi alle har prøvet det. Blevet fristet af de mange pæne ting på vores rejser, købe dem og tage dem med hjem. Men…. når du så er kommet hjem, tænker du: Hvorfor var det lige, at jeg syntes denne ting var smuk, anvendelig og at jeg ikke kunne leve uden den? Er det ikke bare en rædsel

Annettes Rejseklumme: Souvenir tradition og hadehylden

Indkøb

Vi har i de tidlige år af vores rejser, købt en del souvenirs med hjem. Ting som vi lige præcis på denne rejse, syntes var helt fantastiske. Som regel er vi kommet hjem med et eller andet ubrugeligt, som senere er blevet smidt ud. Tingen gav bare ingen mening længere og var grim. Det magiske var bare forsvundet, efter den var endt hjemme i Danmark.

Vi er selvfølgelig også på vores rejser blevet ”overtalt” af den vedholdende sælger, det søde barn eller en charmerende lokal til at købe souvenirs. Vi har bare med årene måtte erkende, at det med souvenirs ikke lige er os. Vi ender altid med at smide dem ud.

Annettes Rejseklumme: Souvenir tradition og hadehylden

Vi køber praktiske ting

Vi kan dog sagens købe mere praktiske ting og køber ofte tøj og sko, når vi er ude at rejse. Næsten alt vores tøj og alle vores sko bliver købt på vores rejser rundt i verden og hvorfor nu det?

Jo, når vi rejser har vi tiden til at shoppe, vi kan købe tøj og sko som er lidt anderledes og tit til billigere penge end i Danmark. Især USA er vores yndlingsland til indkøb af tøj og sko. I USA er udvalget stort, der er masser af Outlet shoppingscentrer og priserne på tøj og sko er behagelig billige, sammenlignet med Danmark.

Annettes Rejseklumme: Souvenir tradition og hadehylden

Hadehylden

Men tiden er vi blevet bedre til ikke, at købe ubrugelige ting med hjem. Men vi har dog en ting vi altid gør, når vi besøger et land første gang. Vi køber en lille souvenir med hjem til vores hadehylde.

Annettes Rejseklumme: Souvenir tradition og hadehylden

Sådan startede hadehylden

Souvenir tradition og hadehylden, startede efter vi havde købt en rædsel af en platte med os tre afbilledet i en longtail båd på vej til James Bond Island i Thailand. Rædsel af en platte, følte vi os dengang, næsten forpligtet til at købe. Hjemme igen vidste vi ikke lige, hvad vi skulle gøre ved den. Den er grim, men på en kitschet måde er den også lidt sjov. Så vi endte med at beholde den og den fik sin egen hylde i et skab. Så på den måde, startende en grim platte fra Thailand en tradition på vores rejser, at finde en ting til hadehylden.

Souvenir tradition og hadehylden

Det køber vi i dag til hadehylden

Så i dag næsten 15 år efter, vi følte os forpligtet til at købe en platte med et billede på, har vi i dag en hylde fyldt med små grimme ting. En ting fra hvert land vi har besøgt. Denne hylde kalder vi for vores hadehylde.

Så i stedet for at købe en række ubrugelige souvenirs, som vi alligevel ender med at smide ud, har vi truffet en beslutning. Fra hvert land som vi har besøgt, har vi købt en lille hadeting med hjem. Den kommer så efterfølgende til bo på vores hadehylde.

Souvenir tradition og hadehylden

Souvenir tradition og hadehylden – Nye krav

Hadehylden er igennem årene blevet fyldt godt op. Derfor har souvenir tradition og hadehylden, fået nye krav. De senere år er der kommet et yderligere krav til hadetingen, nemlig at jo mindre jo bedre. Ellers er der kun to krav til vores hadeting. Enten skal landets navn stå på tingen ellers skal den forstille noget, som er meget ikonisk for det pågældende land.

Vores hadehylde er ikke smuk, nærmest yderst særpræget. Men vi kigger engang imellem på den. Griner en del over udvalget og undre os over den fantasi der er blevet brugt til at lave disse ubrugelige souvenirs. Men over årerne er hylden for os, blevet det gode minde fra vores rejser og vi er kommet til at elske vores hadehylde.

Køber du souvenirs på dine rejser eller har du en anden sjov tradition, som du gentager på dine rejser?

Annettes Rejseklumme: Souvenir tradition og hadehylden

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejser

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center