UFO-byen Roswell – New Mexico, USA

UFO-byen Roswell ligger i delstaten New Mexico. Her i denne ret turistet by, så vi Ufoer og aliens i alle afskygninger, flere steder rundt om i byen. Vi blev fascineret over alle de parkeret fly, på verdens største fly-parkeringsplads og spiste frokost, på et meget autentisk og lokalt sted.

UFO-byen Roswell – New Mexico, USA

Overnatning i Carlsbad

Efter vores besøg i Carlsbad Carverns overnattede vi i Carlsberg by. Her boede vi på Mainstay Suites. Det var lidt af en kopi af Home2suties som vi ofte har boet på. Værelset var stort, havde køkken, masser af opbevarings muligheder, lækkert badeværelse og et sofa hjørne. Der var en ret lækker morgenmad inkluderet og det var et god ophold vi havde i Carlsbad.

UFO-byen Roswell – New Mexico, USA

UFO-byen Roswell – New Mexico, USA

Rejsen til Roswell

Efter vi havde spist vores morgenmad, var vi klart til at fortsætte vores roadtrip. Vi kørte nordpå gennem ørkenlandskabet som blev afløst af masser af pistacieplantager samt oliepumper – og fabrikker. Efter noget tid, nærmede vi os UFO-byen Roswell. Her blev vi optaget af, at kigge på et lille propelfly som cirkulerede rundt i luften. Vi forsøgte at følge det, så måtte byen lige vente lidt.

UFO-byen Roswell – New Mexico, USA

UFO-byen Roswell – New Mexico, USA

Verdens største flyparkering Roswell Air Center

Vi var simpelthen ved en militærbase og flyet var da også et militærfly. Vi valgte at vi ville kigge lidt nærmere på denne lufthavn som var godt gemt, midt ude i ingenting i ørkenen.

Historien om lufthavnen

Lufthavnen blev brugt af militæret under Anden Verdenskrig og var også base under den kolde krig. Da den lukkede i 1967 var den 4.600 hektar store base den største Air Force base i USA. I dag fungerer stedet som lagerfacilitet for en række pensionerede fly.

UFO-byen Roswell – New Mexico, USA

Vores oplevelse af lufthavnen

Vi kørte ind på et stikvej som gav os muligheden for at køre hele vejen rundt , langs med hegnet, om den enorme lufthavn. Vi kunne se virkelig mange fly som var parkeret og det var ikke kun gamle pensioneret fly. Nej- de fleste var rimelig nye fly. Vi har før set pensioneret fly i Tucson i Arizona, på verdens største flykirkegård men her var der næsten ingen gamle fly. Så hvad lavede alle de nye fly her?

Vi lavede et fotostop ved vejkanten. Det viste sig siden hen, at vi faktisk havde parkeret lidt inde på en mands grund. Der kommer sikkert ikke så mange forbi på denne vej og efter kort tid kom der en mand gående, inde fra huset mod os.

Som rigtig amerikaner, var han imødekommende, smilede og nysgerrig.

Han spurgte os: Er der noget jeg kan hjælpe jer med?

Vi fortalte ham at vi havde set et militærfly som kræsede rundt og som vi så forfulgte. Om vores interesse for fly og at vi var ret fascineret over  hvor mange fly der var parkeret.

Han sagde:

Da pandemien brød ud og flytrafikken nærmest stoppede kom alle flyene. I løbet af få dage kom der flere hundrede fly som blev parkeret og de fleste af dem, er endnu ikke afhentet.

Det var ret vildt, for der var fly så langt øjet kunne række. Vi snakkede lidt videre med den venlige mand, inden vi sagde farvel og kørte mod UFO-byen Roswell.

WOW sikke en fed oplevelse!

UFO-byen Roswell – New Mexico, USA

UFO-byen Roswell – New Mexico, USA

UFO-byen Roswell – New Mexico, USA

UFO-byen Roswell og baggrunden

Ude ved Roswell Air Center fandt der en måske en begivenhed sted. Det påstås af den 4.juli 1947 faldt der en ”flyvende tallerken” ned under et kraftigt tordenvejr. I den omtalte UFO, skulle der også være fremmede ombord. Siden slutningen af 1970érne har hændelsen været genstand for mange konspirationsteorier. Mange UFO-tilhængere hævder, at fartøjet blev fundet, og de ombordværende blev fanget og at militæret sørgede for en tilsløring. I dag lever turismen i bedste velgående af den påstået hændelse og der kan i byen, ses UFOèr og Aliens overalt i alle afskygninger.

UFO-byen Roswell – New Mexico, USA

Vores oplevelse af UFO-byen Roswell

Allerede inden vi kom til byen, så vi velkomstskiltet som var skriggrønt og havde en UFO på toppen. Vi forsatte og kørte ind mod centrum af byen. Nu tættede vi kom des flere UFO relateret skilte og ting så vi. Benzintanken havde en Alien, Donkin Donuts havde deres skilt båret af en alien. Der var bygninger med UFOér udenpå, butikker der solgte UFO-ting og selv lygtepælene havde en alien på toppen. Det vildeste var dog ved Mac Donalds. Her var hele bygningen simpelthen formet som en UFO. Det var sjovt og anderledes men efter lidt tid, begyndte vi at lede efter et frokoststed.

UFO-byen Roswell – New Mexico, USA

UFO-byen Roswell – New Mexico, USA

UFO-byen Roswell – New Mexico, USA

UFO-byen Roswell – New Mexico, USA

Frokost på Cowboy Cafe

Vi leder altid efter de lokale steder når vi er på road trip i USA. Da vi så Cowboy Cafe, blev vi hurtig enige om at den så anderledes og autentisk ud, så den skulle vi prøve.

Udenfor så den rodet ud men da vi trådte indenfor blev vi med det samme overbevist. Her spiste de lokale. Der var godt fuldt op, folk sad med cowboyhatte og cowboybukser og temaet var vist nok det vilde vesten på væggene selv på toilettet.

Den venlige tjener kom og spurgte:

Hvad kan jeg hjælpe jer med i dag?

Vi bestilte et par glas lokal lemonade, en burger og en kylling-schnitzel med tilbehør.

Portionerne var så altid i USA, enorme, maden var ok uden at være fantastisk og desværre lidt kold. Til gengæld nød vi den lokale stemning og kiggede på folk.

Vi havde set at de reklamerede med deres hjemmelavede kager som fristede stod på disken. Vi bestilte et par stykker kage.

  • Et stykke gulerodskage
  • Et stykke pecanpie.

Kagerne var vildt gode og nogle af de bedste vi har smagt.

Efter en vellykket autentisk frokost forsatte vi vores rejse.

UFO-byen Roswell – New Mexico, USA

UFO-byen Roswell – New Mexico, USA

UFO-byen Roswell – New Mexico, USA

UFO-byen Roswell – New Mexico, USA

UFO-byen Roswell – New Mexico, USA

Hvad mener vi om UFO-byen Roswell

At opleve byen og se alle UFO tingene var sjovt, anderledes og en oplevelse. Byen var turistet med en anderledes historie som er opstået af ingenting, måske. Den bedte oplevelse var at se flypladsen og den enorme mængde af parkeret fly. Det var helt sindssygt og bestemt også sørgelig, at se fly så langt øjet rakte. At vi så desuden lige fik en god, lokal frokost oplevelse, løftede vores oplevelse. Kommer vi igen? Nej det tror jeg ikke. Der var ikke vildt meget at opleve selvom der er en gavebutik-museum i byen som vi dog fravalgte at besøge.

UFO-byen Roswell – New Mexico, USA

  • Rejsetidspunkt november.

Rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 71 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejse:

Roadtrip omkring den engelske kanal

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center