Rejsetanker om Road Trip fra Chicago til Denver – USA

Vi har gjort os nogle rejsetanker om road trip fra Chicago til Denver. Et road trip der opfyldte masser af gamle drømme. Det var overraskende, imponerende, smukt og det satte os på en del prøver undervejs. Vi havde nemlig inden vi tog til USA bevidst valgt, at vi ikke ville fastlægge en rute for det kommende road trip.

Rejsetanker om Road Trip fra Chicago til Denver, USA

 Nordlig eller sydlig rute

Vi ville tage et fly til Chicago, være i Chicago i nogle dage og med en deadline i Las Vegas 12 dage senere. Udover dette lå vejen helt åben. Vi havde dagene op til vores afrejse, kigget på vejrudsigten og det så ikke særlig lovende ud, desværre. Her i slutningen af marts, var der stadig frost og sne i Chicago. Vi havde et valg, mellem at tage en mere vestlig rute oppe nordpå eller køre helt ned til sydstaterne og derefter vestpå.

Rejsetanker om Road Trip fra Chicago til Denver, USA

Ruten

Efter vores ankomst til Chicago blev vi positivt overrasket over det gode vejr. Det var forårsvejr, solen skinnede og vi oplevede sågar, at kunne sidde udenfor en aften. Så vi tænkte, vi vover det – lad os tage den nordlige rute, hvilket også var den rute vi helst ville køre. Efterfølgende her i vores rejsetanker om road trip fra Chicago til Denver, er vi glade for denne beslutning.

Beslutningen blev taget

Beslutningen var taget. Vi ville køre i den nordlige del af USA med håbet om, at vejret ville artede sig. Bilen blev hentet og de første 1.000 km. vidste vi bare skulle overstås. Der var på denne strækning, stik vest for Chicago, ikke noget særligt at opleve. At der så skulle være en masse problemer med afhentningen af vores bil, inden vi fik den rigtige, var ikke lige med i planen, som vi skriver om i indlægget Road Trip fra Chicago til Denver.

Rejsetanker om Road Trip fra Chicago til Denver, USA

Vores road trip startede

Heldigvis tog det ikke så lang tid at komme ud af Chicago. I vores rejsetanker om road trip fra Chicago til Denver, bliver vi nød til at fortælle at vi lynhurtigt fik den lykkefølelse, som vi altid får når vi er på et road trip i USA. Vidderne, friheden, den fede bil med automatgear, naturen, god musik på anlægget, hinandens selskab og oplevelser som bare ventede på at blive opdaget.

Vi var desværre kommet sent afsted og skyerne blev tungere, himlen mørkere og ja, efter ikke særlig lang tid, begyndte det at sne. Øv ØV ØV, vi havde håbet på noget andet. Sneen tog til og temperaturen raslede ned. Vi forsatte med at køre lidt endnu. Til sidst var der så meget sne på vejene, at vi måtte opgive. Det var simpelthen ikke forsvarligt at køre længere.

Rejsetanker om Road Trip fra Chicago til Denver, USA

Rejsetanker om Road Trip fra Chicago til Denver, USA

Overnatning

Heldigvis havde vi ikke på forhånd bestilt hoteller, så vi fandt vores hotel-app frem og fandt de hoteller der var i nærheden. Vi kiggede lidt på TripAdvisor, for at tjekke at der ikke var bed bugs eller andre skumle ting og slog til.

Fra vores app sad vi på en parkeringsplads og bookede et hotel, som vi gennem snestormen kunne skimte ca. 100 meter længere fremme. Lidt vildt, men også ret fedt. Vi blev i det øjeblik overbevist om, at friheden ved ikke at have bestilt hoteller hjemmefra, kunne vi godt vænne os til.

Vejret med masser af sne

Nu når vi skriver vores rejsetanker om road trip fra Chicago til Denver, må vi indrømme, at vejret kom til at fylde mere end vi på forhånd havde troet. Vi oplevede endnu en snestorm. Selvom vi godt vidste, at vi ville komme til at opleve forskelligt typer vejr og temperaturer, havde vi slet ikke pakket nok vintertøj.

Vi kørte derfor efter at havde ryddet vores enorme bil for sne efter den første nat, til det nærmeste store supermarked Walmart – USA’s svar på Bilka. Her købte vi lange bukser, lange strømper, halstørklæde og et par snesikre sko til Annette. Det blev vi rigtig glade for, de kommende dage.

Amishland – Wisconsin, USA

South Dakota

Vi kørte det kedelige stykke vej stik vest for Chicago og var efter et par dage kommet til South Dakota. En stat hvor oplevelserne bare stod i kø og ventede på at blive oplevet. Vi startede med at få udlevet en af vores gamle drømme, Badlands National Park.

Vejret var på daværende tidspunkt stadig ikke med os. Nationalparken blev oplevet i regnvejr, men oplevelsen var på trods af vejret, stadig helt fantastisk. At være i staten South Dakota var for os en vild oplevelse og vi kunne sagtens have haft brugt 14 dage i denne stat.

Vi fik udlevet masser af drømme og set storslået natur og imponerende dyreliv. Vejret i South Dakota viste sig fra sin bedste side med sol, dog stadig køligt, men med en blå himmel og vi nød det.

Rejsetanker om Road Trip fra Chicago til Denver, USA

Rejsetanker om Road Trip fra Chicago til Denver, USA

Rejsetanker om Road Trip fra Chicago til Denver, USA

Deadwood

At vi her skulle opleve en gammel mineby Deadwood, som var en underlig kombination af – Det Vilde Westen kombineret med mini Las Vegas i smukke omgivelser i bjergene, var en pudsig oplevelse som vi har skrevet om i et tidligere indlæg. I vores rejsetanker om road trip fra Chicago til Denver, står en ting helt klart. Vi tager ikke til Deadwood igen. Det var alt for turistet og plastik-agtigt på den ufede måde.

Rejsetanker om Road Trip fra Chicago til Denver, USA

Custer State Park

Men dyrelivet i Custer State Park var autentisk og virkelig, selvom oplevelsen for os, nærmeste kunne virke uvirkelig. At opleve en så smuk natur, se bisonflokke på hundredevise af bisonerne på den store prærie. Det var en så vild oplevelse af selvom vi har prøvet at beskrive den i et tidligere indlæg, kan ingen ord retfærdiggøre den.

USA's største flok af bisoner i Custer State Park - South Dakota, USA

Monumenterne

Monumenterne fik vi også oplevet i denne fantastiske stat. Monumenterne af Crazy Horse og Mount Rushmore som for os er ikoniske. Drømme vi fik udlevet, da vi ved selvsyn fik set dem. Monumenter vi utallige gange har set på billeder og film. Om det var storslået – JA. Vi fik da kuldegysninger. Er vi virkelig her? Ja og det var vi. Vi var på steder, vi i årevis havde drømt om at se. Vi har i tidligere indlæg også beskrevet vores oplevelse af både Crazy Horse og Mount Rushmore.

Fire præsidenthoveder ved Mount Rushmore - South Dakota, USA

Black Hills

South Dakota vestlige del var domineret af Black Hills og lige meget, hvor vi kørte stødte vi på disse smukke bjerge. Her i det tidlige forår var der stadig masser af sne. Det gav os, en skøn ekstra dimension på vores oplevelser.

Det var smukt med de blå søer og bjergene som bliver omfavnet af skoven. Vi fik oplevet at kørte, på de smalle veje med masser af hårnålesving, tunneller og sjove broer.

Rejsetanker om Road Trip fra Chicago til Denver, USA

Rejsetanker om Road Trip fra Chicago til Denver, USA

Bilproblemer

I vores rejsetanker om road trip fra Chicago til Denver, skal bilen selvfølgelig nævnes. South Dakota var  nemlig også staten, hvor vi fik problemer med vores lejebil. Vi havde haft vores kamp, med at få lige præcis den kæmpe Chevrolet, som vi kørte rundt i. Det skal til vores bils forsvar siges, at den var superlækker at køre i og den var så teknisk at den/du kunne gøre næsten alt.

Individuelle aircon, 6 sæddeindstillinger, to soltage, plads til 7 personer osv. En virkelig luksusbil, men efter 1.200 kilometer, var den åbenbart blevet meget tørstig og ville have mere olie på, fortalte den os.

Men siden vi forlod Chicago, havde bilen skrevet i displayet, at der snart var tid til et olieskift. Vi håbede at det kunne vente, til vi skulle bytte bil i Las Vegas. Men da bilen til sidst fortalte os, at den havde brugt 90% af sin olie, kørte vi ind på en tankstation og ringede til udlejningsfirmaet.

Svaret var ikke overraskende: Fyld olie på, men husk det må kun det nummer, der står på olietanken i motorrummet! Det var ikke bare lige lidt olie, nej det var speciel olie med et særligt nummer.

Rejsetanker om Road Trip fra Chicago til Denver, USA

Tankstationen

Nå tænkte vi – hvor svært kan det lige være? Vi fik fat i en venlig tankpasser, som sagde at det nummer  på olie, kendte han slet ikke. Til sidst fandt han dog noget på lageret. Med den altid venlige og serviceminded amerikaner indstilling, var han selvfølgelig også så venlig, at han fyldte olien på bilen.

Nå – nu måtte den store tørstige bil da være blevet tilfreds. Men nej!!!!!!!! den var stadig lige så utilfreds. Tankpasseren kiggede og sagde til sidst:

Jeg tror den brokker sig, fordi den skal have et olieskift” og sagde vi højst måtte køre 50 km. inden vi SKULLE løse problemet.

Øv – efter vores besvær med at finde den rigtige olie, var vi ikke kommet meget længere med en løsning på bilproblemerne. Vi måtte igen ringe til biludlejningen. De bestilte tid på et værksted, i den by som vi var tættest på. Vi må i vores rejsetanker om road trip fra Chicago til Denver, indrømme at vi var lidt trætte af vores bil, på daværende tidspunkt.

Rejsetanker om Road Trip fra Chicago til Denver, USA

Bilen var på værksted

Vi eller vel nærmere bilen, valgte derfor en overnatning i Rapit City, hvor den så skulle på værksted dagen efter. Vi eller udlejningsfirmaet, havde undersøgt om der var mulighed for at få en anden lejebil, men nej. Hvis vi skulle skifte bil, skulle der indgås en ny aftale. Vi havde intet andet valg, end at sove i Rapit City, med en brokkende og utilfredse bil.

Dagen efter kom den sure bil på værksted, olieskiftet blev hurtigt klaret og vi syntes nu igen, at det var en fed lejebil vi havde lånt.

I et forsøg på lidt smalltalk med de lokale (som er en stor del af oplevelsen af at være i USA) spurgte vi mekanikkerne:

Synes du ikke det er en fed bil? Svaret var på dreven amerikansk uden begejstring i stemmen: As good as a Chevrolet can get! Dermed var den samtale overstået. Det skal dertil siges, at mekanikerne var 100% Ford fan.

Rejsetanker om Road Trip fra Chicago til Denver, USA

Bilen blev glad igen

Nu var den store bil endelig blevet glad igen og det var vi også. Ingen små beskeder til os fra bilen, i displayet og ingen lysende lamper. Udover lidt spildtid, var vi kun blevet en oplevelse rigere. Det høre dog retfærdigvis med til historien fortælles, at vores biludlejningsfirmaet senere kompenserede os økonomisk, for den ulejlighed vi havde haft.

Wyoming

Vi var også et smut forbi staten Wyoming, en stat vi besøgte for en del år siden, i forbindelse med vores besøg i Yellowstone, en oplevelse som vi tidligere har skrevet om. Det var dengang en stor oplevelse for os og nok stadig en af de største naturoplevelser, vi har haft. Vi ville gerne have besøgt Yellowstone igen, men store dele af nationalparken var lukket pga. af årstiden. Yellowstone var heller ikke, det som var det primære formål for vores besøg.

Rejsetanker om Road Trip fra Chicago til Denver, USA

Dewils Tower

Nej, der var flere drømme der skulle udleve. En drøm vi begge har haft siden vi så filmen:

Nærkontakt af 3. grad. 

I filmen er en bestemt klippe et vigtigt element, nemlig Dewils Tower. At se denne meget specielle klippe i virkeligheden, var for os en næsten magisk og smuk oplevelse. Vi havde dog ikke i vores vildeste fantasi forstillede os, at den omkringliggende natur også var så smuk som vi beskrev i vores indlæg om Dewils Tower.

Rejsetanker om Road Trip fra Chicago til Denver, USA

Overnatning og vores debut

Vi skal i vores rejsetanker om road trip fra Chicago til Denver fortælle, at vi havde vores debut. En debut hvor vi  hverken havde planlagt eller bestilt vores overnatninger hjemmefra. Vi var spændte på, om den manglende forudbestilling af overnatning, ville komme til at fylde for meget på vores road trip. Det som bekymrede os var:

  • Ville vi bruge for lang tid på det?
  • Ville det blive for dyrt, fordi vi dermed ikke kunne finde de rigtige tilbud?
  • Ville det blive dårlige steder vi overnattede?

Det var bare nogle af de ting vi talte om og ingen af vores bekymringer blev beskæftiget, heldigvis. Det fungerede over al forventning.

Fordelene ved vores valg

  • Vi kunne tillade os at ændre ruten som det passede os.
  • Vi var ikke afhængige af at køre en bestemt strækning.
  • Der var ofte dags tilbud og rabat når vi bestilte online.
  • Vores app fungerede super, og fandt gode moteller/hoteller til os.

Vi overnattede primært på moteller, som har alle de ting der var brug for. Selvfølgelig senge, et bad, Wi-Fi, køleskab, muligheden for at lave kaffe eller te. Ofte var der også morgenmad inkluderet. Der var gratis parkering lige udenfor, hvilket var super behageligt. Nu når vi skriver vores rejsetanker om road trip fra Chicago til Denver, er vi enige om at det var en god beslutning.

Rejsetanker om Road Trip fra Chicago til Denver, USA

Turen frem til Denver

Vi forlod South Dakota og havde igen en lidt kedelig køretur, hvor det meste foregik over en af de store amerikanske sletter. På turen, kunne vi køre i rigtig lang tid, uden at se andre biler eller mennesker. Bare os, de enorme vidder og det lidt flade gullige landskab. Vi fik dog hurtigt fornøjelse af Rocky Mountains, som vi kunne se tronede ude i horisonten som en stor mur.

Rejsetanker om Road Trip fra Chicago til Denver, USA

Snevejr igen

I vores rejsetanker om road trip fra Chicago til Denver, er vi nød til at nævne vejret igen. Vi havde planer om at vi gerne ville op i Rocky Mountains, men nu kom de med snevarslinger, igen – ØV. Vi havde på ingen måde lyst til at strande oppe i bjergene og måske være sneet inde, så beslutningen blev taget. Vi ville hurtigt igennem Colorado i hvert fald den del af Colorado, der ligger tæt på Rocky Mountains. Vi ville gøre et lille stop i Denver og dermed håbe på, at vi undgik endnu en snestorm, der var varslet indenfor de næste par dage.

Vi endte i Denver på en solrig dag med varme i luften og nød en halve dag i den charmerende by.

Rejsetanker om Road Trip fra Chicago til Denver, USA

Rejsetanker Road Trip Chicago til Denver

I vores rejsetanker om road trip fra Chicago til Denver, har vi tænkt over om det levede op til vores forventninger. Det gjorde det bestemt og meget mere end vi havde drømt om. Vi fik opfyldt gamle drømme, set imponerende natur, nationalparker og monumenter, som har givet os minde for livet.

Vi må dog indrømme at vejret fyldte meget måske også for meget. Det gav os dog, nogle opleveler vi ellers ikke ville have fået.

Vi fik kørt gennem 6 stater og over 2.500 km. på dette road trip. Vi oplevede to årstider forår og vinter. På vores vej mødte vi masser af venlige mennesker, som var imødekommende og hjælpsomme. De ville gerne have en smalltalk med os og vi med dem. Dette var bestemt et road trip som vi kun kan anbefale andre at opleve. Det viser noget af det allerbedste af USA.

Resten af turen må i vente med, for det bliver det næste indlæg vi beskriver. Her vil vi skrive om vores Road Trip fra Denver til Las Vegas.

Rejsetanker om Road Trip fra Chicago til Denver, USA

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 65 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på kommende rejse:

UK roadtrip, natur fra nord til syd

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center