Road Trip – Highway 1 fra Carmel til Big Sur – Californien, USA

Road Trip – Highway 1 fra Carmel til Big Sur, er en rigtig smuk køretur. Lige syd for Monterey ligger byen Carmel, der er mest kendt for i en kort periode, at have haft skuespilleren Clint Eastwood som borgmester. Men for os er Carmel spændende, da det smukkeste stykke af Highway 1 starter her. Det ligger frem til Hearst Castle ca. 150 km. længere fremme. 

Monterey og omegn

Monterey og omegn

Monterey og omegn

Road Trip – Highway 1 fra Carmel til Big Sur

Road Trip – Highway 1 fra Carmel til Big Sur følger Stillehavet med de barske klipper og det voldsomme, meget kolde hav. Der er tit tåge, især om sommeren. Det sker fordi det meget kolde vand møder den meget varmere landjord. Det giver nogle smukke naturoplevelser hvor dis, hav og landjorden mødes.

Vores oplevelse på Highway 1

Modsat normalt, hvor vi kører fra sted til sted, var dagens køretur ud og hjem igen. På turen ud kørte vi sydpå, med havet på vores højre hånd. Vi kørte den samme vej tilbage i modsatte retning og blev helt klart overbevist om, at Highway 1 helst skal køres fra San Francisco i nord mod Los Angeles i syd for, at få den flotteste oplevelse.

Vi var meget heldige med klart vejr og høj sol. Det eneste vi så var en lille tågebanke i det fjerne, der kun var med til at give karakter til landskabet. Vejen snoede og bugtede sig i det smukke landskab. Det er en strækning med det ene betagende og flotte udsigtspunkt efter det andet.

Vi så det lyseblå hav i forskellige niveauer, det ene øjeblik meget højt oppefra og kort tid efter var vi helt nede i havniveauet.

Monterey og omegn

Monterey og omegn

Bixby Bridge

På vejen kørte vi forbi, en af de mest fotograferede broer i verden Bixby Bridge. Broen er historisk og bygget i 1932, den er 218 meter lang og 85 meter høj. Det er et imponerende byggeri der ligger i utrolige smukke omgivelser. Vi kunne ikke lade være med at tænke på, hvordan de kunne bygge en sådan imponerende bro i 1932. Vi studerede broen, nød naturen og havde svært ved at løsrive os, inden vi fortsatte.

Monterey og omegn

Highway 1 Fra Carmel til Big Sur - Californien, USA

Highway 1 Fra Carmel til Big Sur - Californien, USA

Restaurant Nepenthe

Ca. 20 km efter broen ligger restaurant Nepenthe, der sammen med Cafe Kevah på samme sted, har den flotteste udsigt ud over havet fra 240 meters højde. Bestemt et stop værd. Vi prøvede en sen morgenmad i cafeen, hvilket bestemt kan anbefales. På stedet ligger der også en butik hvor du kan købe din souvenirs. Så stop op selvom du ikke vil købe – spise -og eller drikke noget og gå en tur op på terrassen og få en smuk udsigt.

Monterey og omegn

Monterey og omegn

Monterey og omegn

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.