Sukkertoppen – Rio de Janeiro, Brasilien

Sukkertoppen i Rio de Janeiro, eller som den rigtig hedder på portugisisk Pao de Acucar, er en meget underlig bjergknold med en højde på 396 meter. Bjergknolden ligger for enden af Copacabana stranden og ved indsejlingen til byen. Sukkertoppen er det første, som skibene ser ved indsejlingen til Rio og er derfor blevet søfolkenes vartegn i en af verdens smukkeste naturlige anlagte havne.

Sukkertoppen - Rio de Janeiro, Brasilien

Vores tur op med kabelbanen

Vi så frem til at ”bestige” dette bjerg som vi næsten altid kunne se, når vi gik rundt inde i Rio’s centrum. Vi ankom først til besøgscentret og købte vores billetter. Vi skulle herefter med en svævebane, som havde stop på vejen på nogle forskellige niveauer.

Det første stop er Urca bjerget i 224 meters højde. Selvom vi ikke var på toppen endnu, var vi allerede blevet beriget med den smukkeste udsigt. På dette stop kunne vi gå rundt og nyde udsigten, inden vi igen tog svævebanen videre op til det næste stop, som er toppen.

Vi havde nu svært ved at løsrive os fra denne udsigt. Den er ubeskrivelig smuk og herfra fik vi et helt utroligt overblik over denne smukke by som Rio er og vi havde svært ved at tro på, at det kunne bliver smukkere længere oppe.

Sukkertoppen - Rio de Janeiro, Brasilien

Sukkertoppen - Rio de Janeiro, Brasilien

Sukkertoppen - Rio de Janeiro, Brasilien

Sukkertoppen - Rio de Janeiro, Brasilien

Sukkertoppen - Rio de Janeiro, Brasilien

På toppen af Sukkertoppen

Det blev bestemt smukkere, da vi var kommet de sidste meter op. At stå deroppe i næsten 400 meters højde, kigge på alt den grønne vegetation, havet, hvide strande, klipperne og inde imellem det hele lå der bygninger og en by. I det øjeblik imens vi stod der og nød det var vi slet ikke i tvivl. Rio de Janeiro må simpelthen være en af de smukkeste byer i verden.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 58 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

OnTrip.dk
CVR: 37901598
© 2018 OnTrip.dk All rights reserved

Translate »