Oplevelser i Rio de Janeiro – Brasilien

Oplevelser i Rio de Janeiro som i daglig tale, bare bliver kaldt Rio. En by som er en af verdens smukkeste, naturlige byer. Millionbyen med masser af masser af natur, lange hvide sandstranden og hvor alle sømænd siger, at denne by har en af de smukkeste indsejlinger i verden.

Oplevelser i Rio de Janeiro - Brasilien

Vores ankomst til Rio de Janerio

Rio de Janeiro landede vi i, efter en to timers flyvning fra Foz do Iguacu, i det sydlige Brasilien. Rio de Janeiro havde vi alle tre har drømt om at besøge og lige nu i dag, var vores drøm endelig gået i opfyldelse. Vi var ikke i tvivl om, at vi ville få fantasiske oplevelser i Rio de Janeiro, allerede da vi ankom til vores hotel om aften.

Vores hotel lå direkte ved Copacabana stranden og vi mærkede med det samme liv, stemning og så masser af folk der dansede, drak, spiste, grinede og snakkede. Kanon stemning!

Rio har tidligere været Brasiliens hovedstad, men i dag hedder hovedstaden Brasilia som er blevet bygget midt inde i landet. Rio er en kæmpeby og Brasiliens næststørste, med et indbyggertal på ca. 6 millioner som stiger til ca. 11 millioner når det inkluderer forstæderne. Den er smuk, frodig, larmende, kontrastfyldt og tilbyder masser af oplevelser. Vi så frem til vores besøg.

Oplevelser i Rio de Janeiro - Brasilien

Naturen overraskede os

Det som vi normalt forbinder med Rio er ikke nødvendigvis den smukke natur, men mere karnevalet, samba, Maracana fodboldstadion, solskin, Sukkertoppen og Kristusfiguren.

Så det var især naturen, som overvældede os ved ankomsten til Rio de Janeiro. De hvide strande med blødt sand, som lå ned til det blå Atlanterhav, de smukke bjerge der skød op alle steder som store grønne muldvarpeskud og var dækket af jungle vegetation. Alt dette stod i stor kontrast til de nye skyskrabere, gav Rio en fantastisk blanding af smuk vild natur og storby.

Oplevelser i Rio de Janeiro - Brasilien

Puls og arkitektur

I Rio de Janeiro var der puls og liv der blev bundet sammen med masser af positive mennesker. Ud over det glade liv, var Rio samtidig omgivet af anderledes arkitektur.

En af vores oplevelser i Rio de Janeiro, var et besøg til katedralen St. Sebastiao, hvor den anderledes arkitektur, imponerede os. Den var formet som en stor kegle og den var lige så fascinerende inde – som udenfor.

Det andet som var fascinerende inde i centrum af byen, var klipperne som omgav stedet. Herfra kunne vi se alle de farvestrålende favelaerne som er slumkvarterne i Rio. I Rio var der virkelig store kontraster men alt bliver smukt omkranset af naturen.

Oplevelser i Rio de Janeiro - Brasilien

Oplevelser i Rio de Janeiro - Brasilien

Oplevelser i Rio de Janeiro - Brasilien

Strandene i Rio de Janeiro

Rio er nok er nok allermest kendt for sine smukke stande som der er hele 23 af. De to mest kendte strande er Copacabana og Ipanema. Det er også ved disse to strande, at de fleste turister vælger at bo. Mange af vores oplevelser i Rio de Janerio, var da også i og omkring strandene.

Promenaden og vandet

Ved de to strande, var der en promenade med et meget bredt fortov, der havde et meget karakteristik smukt bølgemønster. Der lå langs med promenaden masser af små cafeer, fastfood restauranter og kiosker, så der var rig mulighed for at få noget at spise og drikke.

Vandet var smukt, men også voldsomt ved strandene i Rio de Janeiro. Da vi besøgte byen, var bølgerne høje og strømmen meget stærk. Vi skulle selvfølgelig ud at bade, men der gik ikke særlig lang tid, før vi alle tre blev væltet af de store bølger, for derefter at ligge og rode rundt i vandkanten. Så selvom vandet var smukt, skulle vi bestemt have respekt for bølgerne og understrømmen, som var meget stærk.

Livet leves på stranden i Brasilien

For brasilianerne leves livet på strandene i Rio de Janeiro, som er en stor del af deres samvær og kultur. Familien og venner samles her, hvor der enten dyrkes alle mulige former for sport eller der tages en løbetur på den lange promenade. Her slappes af, folk soler sig, danser, snakker og griner. Da alle strandene er offentlige, lå rig som fattig side om side på strandene.

Det var skønt at opleve at brasilianerne, som havde et meget afslappet forhold til deres krop. Der bliver ikke pakket noget væk, bare fordi du ikke lige lignede en, der var hoppet ud af et modeblad. De havde en stolthed omkring deres krop og viste den hellere end gerne frem, så solen kunne nydes, på så meget af deres hud som muligt.

Koncert på Copacabana

Under vores ophold i Rio blev der holdt en stor Live Earth koncert på Copacabana. Hele stranden var tæt pakket med mennesker og vi havde fornøjelse af, at kunne have direkte udsigt til koncerten, fra vores altan på hotelværelset. En god positiv bonus overraskelse.

Oplevelser i Rio de Janeiro - Brasilien

Oplevelser i Rio de Janeiro - Brasilien

Oplevelser i Rio de Janeiro - Brasilien

Oplevelser i Rio de Janeiro - Brasilien

Oplevelser i Rio de Janeiro - Brasilien

De små markeder

Mange steder i byen oplevede vi også små torve, som blev omdannet til markeder. Her bliver der solgt alt fra souvenirs, smykker, fødevarer, drikkevarer, tøj, tasker til malerier og ja kun fantasien satte grænsen.

Stemningen var hyggelig og fredfyldt på disse markeder, langt væk fra det ellers larmende Rio. Markederne virkede ikke planlagte og vi fik en fornemmelse af, at de impulsivt lige var opstået hen over natten. Vi oplevede også et marked som opstod midt på gaden en aften, hvor der var mulighed for at købe forskellige former for kager. Det var nogle af de rigtig gode oplevelser i Rio de Janerio

Oplevelser i Rio de Janeiro - Brasilien

Oplevelser i Rio de Janeiro - Brasilien

Oplevelser i Rio de Janeiro - Brasilien

Oplevelser i Rio de Janeiro - Brasilien

Rio larmer

Rio har bare det hele og var bestemt en nydelse, når vi lige havde omstillet os til larmen. Ja, larmen er fra menneskerne og de larmede meget. Ingen talte almindeligt, alle råbte og i starten skulle vi som danskerne, lige vænne os til det. De råber, ikke fordi de var sure- og eller vrede, men at det var bare  måden de talte sammen på, i dette land. Men den larmende tale var også med fagter og emmede langt væk af temperament, passion og livsglæde som vi ikke kunne undgå, at blive positivt påvirket af. Hvilken livsglæde!

I Brasilien går Rio under tilnavnet:  »Cidade Maravilhosa«, Den Vidunderlige By, og det er bestemt et navn som er fortjent.

Andre oplevelser i Rio de Janerio

Vi havde også andre oplevelser i Rio de Janerio. Dem har vi skrevet mere uddybende om og dem kan du læse om her:

Oplevelser i Rio de Janeiro - Brasilien

  • Rejsetidspunkt juli.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.