Guide til valg af rejsemål
En Guide til valg af rejsemål og hvordan vi vælger, vores næste rejsemål. Vi får ofte stillet spørgsmålet, hvorfor vi har valgt at rejse lige præcis dertil. Spørgsmål om vi selv har planlagt rejsen eller om vi har købt den som en pakkerejse. Vi har derfor lavet denne guide med håbet om, at du kan få tips til dit valg af rejsemål.
Vi planlægger selv
For at svare på det sidste først, så planlægger vi næsten altid selv alle vores rejser. Vi har svært ved at skulle indordne os under en færdig pakkerejse, hvor vi ikke selv kan bestemme, prioriterer eller kan være impulsive.
Nogle gange er det tilfældigt, hvordan vi vælger vores rejsemål, andre gange er vi slet ikke i tvivl. Det kan være en gammel drøm om at besøge et land eller opleve en bestemt ting. Det kan være tidspunktet på året, et godt tilbud på en flybillet, varigheden af ferien eller vores budget. Vi har i derfor lavet denne guide til valg af rejsemål.
Guide til valg af rejsemål
Vi har i nedenstående, guide til valg af rejsemål skrevet om de forskellige step, som du kan bruge når du skal vælge dit næste rejsemål.
1. Ideer og inspiration til rejsemål
Søg din information om dine kommende rejser, på de forskellige medier. Du kan f.eks. læse bøger, blade, aviser, rejseblogs eller se TV-udsendelser. Du kan også gå på rejsemesser, tage til forskellige events eller tale med de mennesker omkring dig, som vil udveksle deres rejseoplevelser med dig.
Du kan også tilmelde dig nyhedsbreve som omhandler rejser. Brug de sociale medier som f.eks. Twitter, Instagram og Facebook, som giver dig muligheden for at hente masser af inspirationen, til dit næste rejsemål.
Der er selvfølgelig også den allerbedste inspirationskilde, rejseblogs. De kan give dig god inspiration og her kan du få masser af gode råd og tips. De er et rigtig godt sted at få en ide, til valg af rejsemål. Mange rejseblogger har desuden skrevet guides som denne, guide til valg af rejsemål som du kan bruge eller få ideer fra.
2. Flybilletten
Da flybilletten normalt er den økonomiske dyreste del af en rejse, vægtes den højt i vores valg. Så måske kan dit valg af en rejse, starte med en flybillet og husk at kigge på lidt mere, end bare prisen. Se om du har en mellemlanding, tidspunktet på dagen, om du kan flyve direkte og evt. også hvilket bonusprogram selskabet har.
Du kan desuden tilmelde dig flyselskabernes nyhedsbreve. De tilsender dig mail med tilbud når de har deres forskellige kampagner – og eller tilbud. Her kan du ofte få en god pris på en flybillet, som måske dermed kan være afgørende for, dit valg af rejsemål.
Mellemlanding og fordele
En mellemlanding kan også være en fordel. Den kan være måske være årsagen til, at du tager et ophold i et land, som du ellers umiddelbart ikke havde i tankerne.
Et eksempel:
Vi besøgte Doha i Qatar på vej hjem fra en rejse til Malaysia. Det var fordi, vores flybillet var med Qatar Airways og vi havde en mellemlanding i Doha.
Om flyselskabet tillader StopOver, med mulighed for overnatning ved mellemlandinger, er meget forskelligt mellem for de enkelte selskaber. Det er derfor vigtigt, at du tjekker betingelserne for den enkelte billet.
De forskellige muligheder ved køb af din flybillet
- Brug diverse fly-søgemaskiner, når den bedste og billigste flybillet skal købes. Det kan også tit være en fordel at købe billetten, direkte hos flyselskabet.
- Undersøg også om nogle af billetterne er billigere at købe separat, hvis du skal til flere destinationer. Vi har tit oplevet, at det er billigere at købe en returbillet til en destination og efterfølgende købe de andre billetter separat, især hvis der er tale om indenrigsflyvninger.
- Søg på dage udenfor weekenderne, her er der ofte penge at spare. Men generelt er priserne på flybilletter, som priserne på aktier, de går op og ned. Så søg på forskellige dage og gentag gerne søgningen over en periode, da flyselskaber løbende sætter nye billetter til salg.
Hovedreglen er, at du skal købe dine billetter i god tid, inden du ønsker at rejse. Den primær faktor for prisen er, hvor mange frie pladser der er på en given afgang. Altså udbud og efterspørgsel. En sidste øjebliksbillet, er som regel meget dyr.
3. Varigheden af rejsen
- Valg af rejsetiden afhænger af, hvor lang tid du har til rådighed til din rejse. Forlængede weekender, syntes vi ikke skal have mere end 3 timers flyvetid.
- Oversøiske rejsemål skal der helst være minimum 14 dage til rådighed ellers mener vi, at der går for meget tid med jetlag og transport.
- Hvis du har mere end 14 dage til rådighed, kan du evt. vælge at kombinere din rejse med flere oplevelser eller lande.
4. Tidspunktet
I vores guide til valg af rejsemål, bliver vi nød til at skrive lidt om tidspunktet. Der er nemlig stor forskel på priserne afhængigt af, hvornår du rejser. Som regel har vi i Danmark ferie på i de samme perioder. Det hæver selvfølgelig priserne markant i disse perioder. Det samme gør sig gældende for rejser, i forbindelse med helligdage. Det optimale og der hvor du kan få mest rejse for dine penge, er at rejse udenfor de forskellige højsæsoner. Udover at prisen er lavere udenfor højsæsonen, er der samtidig den bonus, at der er færre turister.
Husk at tjekke de forskellige landes helligdage. De kan have andre end dem vi har i Danmark.
5. Vejret
Vejret kan også være en stor faktor for valg af rejsemål. Nu kommer det selvfølgelig an på hvilen type ferie du vil på, om det er skiferie, badeferie eller f.eks. en vandreferie. Det er en derfor en god ide at tjekke vejret, på et udvalgt rejsemål.
Et par eksempler på vejet:
- Hvis du krydser ækvator, er årstiden omvendt end i Danmark. F.eks. er sommer i Danmark, vinter når det er syd for ækvator.
- I ørkenområderne er der ulideligt varmt i sommermånederne. Der bliver snildt over 40 grader.
- I mange lande, især i Asien er der lange perioder med regntid.
- Nogle lande har en sæson hvor der er risiko for tyfoner.
6. Økonomi
Vi har selv valgt, at bruge vores penge på rejser, i stedet for ting. Det betyder, at vi i hverdagen er rimelig nøjsomme, for at kunne spare penge til vores rejser. Men der er altid penge at spare ved, at være lidt opsøgende.
Her giver vi dig et par sparetips
- Tilmeldt dig flyselskabernes bonusprogrammer, det giver over tid bonuspoint. Point som måske er nok til, at det kan udløse en flybillet hvor du kun skal betale skatterne.
- Tilmeldt dig hotelbooking siderne. De har jævnligt tilbud på overnatninger, f.eks. køb 10 nætter og få en gratis eller en % del du kan spare ved bestillingen.
- Tilmeld dig til et bonusprogram hos et bestemt biludlejningsfirma. Over tid giver dine point dig en del fordele som f.eks. gratis opgradering, direkte afhentning og aflevering af din bil uden kø eller besparelser på forsikringer.
- Tilmeldt dig de store hotelkæders bonus programmer, hvor du optjener bonuspoint. De kan på et tidspunkt indløses til gratis overnatninger.
- Når du er afsted, så skal du tænke på valutakurs [reklamelink]. Hvis du bruger betalingskort, så vælg altid at du vil betale i den lokale valuta, den giver dig den bedste valutakurs og der kan være mange penge at spare.
Medlemskaberne medfører selvfølgelig, at du får mange kort og mails som du skal forholde dig til, men der er virkelig mange penge at spare. Der er også en sidegevinst ved medlemskaber. Vi har tit oplevet, at fordi vi er medlemmer får vi ofte bedre service og chancen for opgraderinger er større.
Tag et kig på det samlet rejsebudget. Selvom flybilletten til Østen er dyr, kan det tit blive opvejet af, de meget billigere leveomkostninger og hoteller. En 14 dages rejse til Østen kan ofte være billigere, i det samlet budget end en uge til Sydeuropa.
7. Valget skal tages
Vi har selv nogle faktorer som vi vælger udefra, så måske kan du bruge nogle af vores ideer.
- Som udgangspunktet vælger vi altid steder, vi ikke tidligere har besøgt. Der er dog nogle enkelte undtagelser. Der er steder i verden som vi bare ikke kan få nok af. Steder som vi gentagende gange vender tilbage til, måske har du det også sådan. Vores er Las Vegas, Bangkok og San Francisco.
- Det kan være en bestemt seværdighed eller et verdens vidundere som vi gerne vil opleve. F.eks. det år hvor vi ville oplevede et af verdens naturvidundere Iguazu vandfaldene, for bagefter at rejse til Rio de Janeiro for at se Kristus figuren, Christ the Redeemer som er et af verdens 7 nye vidundere.
- Hvis du har en passion eller interesse kan det være det bliver dit valg af rejsemål. Vi er vilde med TV-Tårne og høje bygninger. Så en af vores ferier blev valgt, fordi vi skulle se et TV-Tårn. Vi startede med at rejste til Toronto fordi vil ville besøge CN-Tower, dette kombinerede vi så med Florida, hvor vi tog på et road trip.
- Det kan også være din slut eller begyndelse destination. Vi valgte et år, hvor vi ville til Emiraterne, at startede med en tur til Maldiverne. Grunden til det var, at vi fandt gode billige flybilletter, som gav os den mulighed.
8. Arbejde
Det kræver en del arbejde, at planlægge sine egne rejser og vælge et rejsemål. Du bliver nød til, at bruge en del tid på, at undersøge en masse ting. Det kan være alt fra visum, vaccinationer, hoteller, fly og anden transport til seværdighederne.
Men den tid du bruger på det, kan måske give dig en meget større glæde og forventning til din kommende rejse. Det gør at din rejse, bliver lige præcis den oplevelse som passer til dig – og eller din familie.
9. Rejseforslag
Hvis du synes, det virker uoverskueligt at skulle planlægge din egen rejse og vores guide til valg af rejsemål, ikke hjælper dig, kan du evt. bruge vores rejseforslag. Her giver vi dig et bud på, hvordan du kan kombinere en rejse. Vi har lavet vores personlige anmeldelser af hoteller, restauranter og beskrevet seværdighederne. Her har vi også beskrevet vores ruter og vores personlige oplevelse af attraktioner. Du finder, alle vores tips i vores rejseforslag.
Send os en kommentar eller en mail
Vi håber, at vores guide til valg af rejsemål, kan hjælpe dig. Er der noget vi mangler, så send os en kommentar eller en mail så vi evt. kan opdatere vores guide til valg af rejsemål.
- Indlægget er opdateret oktober 2018
Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.
Annette Seier - OnTrip.dk
Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com
10 Comments
Add comment Annuller svar
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Mange gode tips å finne her for alle som ikke er like vant med å sette sammen egne reiser! Selv pleier jeg i tillegg å sjekke været på ønsket destinasjon, for det er ikke så gøy å reise til et sted og så oppdage at det for eksempel er midt i regntiden, at det er stormsesong eller at temperaturene er så høye at man ikke orker å gjøre så mye.
Hej Marianne, tak for dit besøg og din kommentar:-)
Tusind tak:-) for rosen.
Du har da fulkommen ret, vejret betyder da også rigtig meget. Dejligt du skrev det. Selvfølgelig betyder vejret rigtig meget, ved ikke hvorfor jeg ikke har skrevet om det. Det bliver ændret. Endnu engang tak for tip.
/Annette
Interessante råd, Annette – for ja, for mange føles det vist uoverskueligt at planlægge rejsen selv. Og så er det godt med sådanne lister, der skaber overskuelighed.
Jeg har det helt ligesom jer: at planlægge rejsen er en del af oplevelsen. Og jo, det tager meget tid, men det er jo som at have en hobby. Og at rejse og planlægge rejser er da en herlig hobby 🙂
Hvad valg af flyselskab angår, så har jeg et par punkter mere med i overvejelserne end pris og antal mellemlandinger (og længden af dem). Nemlig om det er flyselskaber, som har ordentlige personalevilkår, og om det er flyselskaber, som er trygge at flyve med. Det sidste kan man fx bruge listen over luftfartsselskaber, som har flyveforbud i EU, til at tjekke. Reviews af flyselskaber giver også et godt fingerpej.
Uha, får helt rejselyst af at sidde og skrive om rejseplanlægning 😀
Hej Bente, tak for besøg og kommentar 🙂
Tak Bente – ja, for mange kan det godt virke lidt uoverskueligt at planlægge en rejse selv. Jeg håber, at denne liste kan hjælpe dem 😉
Ja Bente nemlig 🙂 Det er en stor del af oplevelsen og forventningens glæde er da så skøn. Det er nemlig den allerbedste hobby der findes, synes jeg 😉
Gode pointer Bente, det er bestemt vigtige parametre når der skal købes en flybillet. Tak fordi du lige gjorde opmærksom på det.
Den evige rejselyst, Bente – ja uha det er jo en “sygdom” hahah
/Annette
Kjempefint innlegg, digger tipsene deres (og kjente det klør i fingrene med å bestemme neste reisemål allerede – selv om det er ca en måned til min neste reise som alt er planlagt, haha, neverending story). Én ting jeg har lest er at hvis man skal søke på de samme flybillettene flere ganger bør en søke i incognito-modus på pcen, slik at søket ikke lagres eller noe, ellers lagres søket i flyselskapets register slik at prisen kan gå opp på grunn av etterspørsel, eller noe?
Hej Desiree, tak for besøg og kommentar 🙂
Tusind tak, jeg er rigtig glad for at du kunne lide det. Det betyder meget.
Haha det kender jeg godt – den evige udlængsel efter det næste eventyr. Som du skriver er det neverending story.
Super gode tips, Desiree det er rigtig. Det er ret vigtigt og kan ændre en pris ret væsentligt. Tak fordi du huskede på det 🙂
Hav en dejlig weekend.
/Annette
At planlægge sin rejse selv, kan være lidt af en jungle, og som du ganske rigtigt skriver, være et stort arbejde. Her er alle de gode tips i indlægget her bestemt en stor hjælp.
Tak for et yderst brugbart indlæg med en masse gode fif.
/Kirsten
Hej Kirsten, tak for besøg og kommentar 🙂
Det er nemlig et stort arbejde, meget større end man lige umiddelbart tror og bestemt en jungle.
Tusind tak, Kirsten. Jeg er glad for at du kunne lide det 😉
/Annette
Vilken bra guide ni gjort! 🙂
Hej Christina, tak for besøg og kommentar 🙂
Tusind tak, det er vi rigtigt glade for at du synes. Vi håber at du kan bruge nogle af dem 😉
/Annette